بااینکه شاید سنگاپور از نظر برخورد اجتماعی با پدیدههای تکنولوژی از ما کمی جلوتر است، نرمافزارهای طراحیشده بسیار سادهتر از نسخههای داخلی است؛ بهگونهای که هر فرد حتی با دانش دیجیتال کم بتواند از آنها بدون سردرگمی بهرهمند شود.
آدمهای باسابقه و قدیمی در محلهها آنقدرها هم که فکر میکنید، اثرگذاری مثبت ندارند. بعضی از آنها خیلی وقتها خودشان را اختیاردار محله میدانند و جلوی خیلی از اتفاقهای خوب و حتی رشد آدمهای محله را میگیرند… .
موضوع «روایتها و قصههای شهر» بهعنوان یک پارادایم و نگاهی نو در موضوع توسعه شهری و همچنین حفاظت از بافتهای تاریخی در جهان مطرح است و عملا میتواند معنا را به شهر برگرداند و موجب توسعه شهری شود.
خیلی از مردم اصفهان پیشبینی نمیکردند که شهرک تازهسازی که آن سالها داشت آرامآرام در فاصله میان شهر بهارستان تا میدان آزادی قد علم میکرد و بعدها «سپاهانشهر» نام گرفت، روزی شاهد چنین رشد و رونقی باشد.
توسعهمندی در شهری تاریخی همچون اصفهان باید با سنت تاریخی و فرهنگی مردم هماهنگ باشد که در طول دهههای گذشته، نهتنها این هماهنگی رخ نداده، بلکه فشار توسعه سریع و صنعتی موجب شده است به مرور هویت تاریخی مردمان این دیار نیز رو به اضمحلال برود.
اگر به دوره ریاست جمهوری باشد، چندین رئیسجمهور، اگر به دوره شورای شهر باشد، چندین شورا و شهردار، اگر به سال باشد چندین سال است که صحبت از خدمات الکترونیک برای ارگانهای دولتی و حاکمیتی مطرح شده و کار در این زمینه شروع شده و بسیاری از خدمات الکترونیکی شده است.
توجه به پیشینه تاریخی و تمدنی اصفهان برای پارک موضوعی، موجب میشود ضمن تعامل با عناصر طبیعت، شرایطی را برای ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی فراهم کند، پیشینه تاریخی غنی را به نمایش بگذارد و ارزشهایش را به نسل جوان انتقال دهد.
امروز درحالیکه حتی یک نوجوان 10 ساله هم از ارزش و اهمیت آثار تاریخی باخبر است، بسیاری از مدیران و متولیان شهری، توسعه شهر و ساختوسازهای عمرانی را به نگهداری و صیانت از بافت تاریخی ترجیح میدهند.
اینکه یک مدیر شهری رؤیاهای شیرینی برای شهر در سر داشته باشد و برای تحققشان تلاش کند، نهتنها مذموم نیست، بلکه مطلوب هم هست. اما قبل از اینکه برای تحقق تکتک این رؤیاها و برنامهها دستبهکار شود، بد نیست خودش را با سؤالات مختلفی به چالش بکشد.
یکی از مهمترین شاخصهای توسعه، نهاد آموزش است که در ایران دو متولی مهم دارد. یکی آموزشوپرورش و دیگری وزارت علوم مربوط به آموزش عالی دانشگاهی.
کلاندادهها یا همان Big Data به دادههای تولیدشده توسط فناوریها گفته میشود؛ اطلاعاتی از خردهرفتارها که حاصل ارتباط ما با ماشینهاست. از این دادهها میتوان برای تحلیل هر چیزی استفاده کرد؛ از تجزیهوتحلیل علایق یک جامعه در خوراک و پوشاک گرفته تا تجزیهوتحلیل فقر.
عدهای با بیدرایتی بافت تاریخی اصفهان را از بین بردهاند و نیاز است برای ایجاد بناهای جدید، آن هم در نزدیکی بناهای تاریخی، مطالعات عمیق صورت گیرد تا اشتباهاتی چون جهاننما بار دیگر اصفهان زیبا را رنجور نکند.