يكي از جنبههای مهم زندگي هر فردي، شغل است. شغل علاوه بر اينكه هزینههای زندگي ما را تأمين میکند، نيازهاي رواني ما را نيز از قبيل تماس اجتماعي، احساس ارزشمندي، اطمينان، شايستگي، تمرين و ورزشذهني و جسمي ارضاء میکند. با اين حال، بعضي از جنبههای فشارزاي شغلي هستند كه میتوانند آسيبزا باشند،
اضطراب مرگ یا مرگآگاهی نه تنها آسیبزا نیست، بلکه اگر از مرگ اجتناب نشود، میتواند موجب افزایش و ارتقای سلامت روان شود.
اصولاً به وقایعی که طاقتفرسا به نظر میرسند، اهمیت ندهید، چراکه شما میتوانید با یک برنامهریزی، خودتان را از این وضع نجات دهید.
یکی از مهمترین کلیدهای فرزندپروری، احترام گذاشتن به شخصیت کودک است. باید با کودکان محترمانه رفتار کرد تا ضمن دستیابی به خودباوری و اعتمادبهنفس و حس ارزشمندی، متقابلا به شما احترام گذارند چراکه به قول معروف احترام، احترام میآورد.
هفته گذشته در محل تالار اتوبوسرانی اصفهان، حبیب فتحیان، روانشناس بالینی و مشاور مرکز کلینیک لبخند به بحث و بررسی فرزندپروری و شیوههای موثر برای آن پرداخت.
معمولاً بین هر فردی ممکن است مشاجره پیش آید در این بین اما بین والدین و کودکان نیز چنین برخوردهایی اتفاق میافتد که باید دید چطور میتوان از آن پیشگیری کرد:
شما از آن دسته آدمهایی هستید که زمان تصمیمگیری سخت تصمیم میگیرید و گاهی چنان مدتهای زیادی در شک و دودلی میمانید که کلافه میشوید؟ گاهی هم بهقدری دیر تصمیمی را میگیرید که فرصت را از دست میدهید و تا سالها حسرت آن را میخورید؟
گذراندن وقت با کودک، این پیام را به او میدهد که از بودن با او لذت میبرید و به رغم ضعفهایی که دارد، او را میپذیرید. این پیامهای مثبت اعتمادبه نفس او را بالا میبرد.
از کار و حرفه خود راضی هستید؟ چه حسی به آن دارید؛ آیا به اندازه کافی کارتان لذتبخش و به سلامت جسم و روح شماکمک میکند؟… لذت کار، موضوع هفته گذشته سلسله نشستهای سلامت جسم و روح است که لاله امینی، مشاور تغذیه در فروشگاه راز تندرستی به آن پرداخت.
دخل و خرجتان یکی نیست و همیشه کم میآورید!… این مشکل خیلیهاست، اما میتوان تا حدودی دخل و خرج مدبرانه داشت.
تنفس عمیق، از سادهترین و در عین حال قویترین تکنیکهای تن آرامی است؛ البته به شرطی که به جای نفسهای کوتاه از سینه، از شکم برای نفس کشیدن عمیق استفاده کنید.
وضعيت روان و جسم ما دو مقوله به هم وابسته است، هر تغيير در شرايط روحي و جسمي ميتواند بر روان ما به شکل متقابل مؤثر باشد. اين در مورد همه بيماريها صدق ميکند، به ويژه در مورد فشارخون بالا تأثیر منفی بر جای میگذارد. در این زمینه دکتر محمدرضا شعربافچی، روانپزشک، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو انجمن علمی دوستان قلب توضیح میدهد: