به گزارش اصفهان زیبا؛ ایران سرزمینی است که به تمدن کهن و غنی شناخته میشود و این تمدن کهن و غنی با هنر عجین شده است. این هنر را میتوان در قالبهای مختلف دید. گنجینه
آثار هنرمندانه هنرمندان کشورمان از دیرباز حیرت و تحسین مخاطبان را به همراه داشته است؛ این آثار جذاب و پرمحتوا در موضوعهای مختلف در عصر معاصر نیز زبانزد است.
نمایشگاهها یکی از بسترهایی است که این آثار میتواند در معرض دید نسلها و مردم مختلف جامعه قرار گیرد و گویای تخصص، فکر، خیال و فرهنگ باشد و الهامدهنده خلق آثاری جدید شود.
امام خمینی (ره) یکی از شخصیتهای برجسته جهان است که شخصیتها و هنرمندان زیادی در توصیف و ستایش او سخن گفتهاند و بسیاری از هنرمندان نیز آثار ماندگاری را در وصف و فضیلتهای اخلاقی معمار کبیر انقلاب خلق کردهاند.
نمایش این آثار فوقالعاده علاوه بر اینکه فرصتی برای نمایش هنرها و ذوق و تخصص هنرمندان است، فرصتی است که فضیلتهای امام خمینی در قالب هنر برای عموم مردم معرفی میشود.
یکی از این نمایشگاهها که در استان اصفهان برگزار میشود، نمایشگاه گنجینه است. برای آشنایی بیشتر با این نمایشگاه با مجتبی مجلسی، مدیر هنرهای تجسمی اصفهان، گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید.
چرا نامگذاری این نمایشگاه با اسم گنجینه است؟
گنجینه یک برند بوده که چند سال است با این نشان، نمایشگاه برقرار میکنیم. هدف از برگزاری آن به نمایشدرآوردن گنجینههایی است که در کشور یا شهر وجود دارند؛ اما کمتر امکان و دید عمومی پیداکردهاند.
چند دوره از برگزاری این نمایشگاه میگذرد؟
اولین دوره نمایشگاه گنجینه حوزه هنری تهران بود که سال گذشته به اصفهان آمد و اکران شد. امسال دومین سال اجرای نمایشگاه گنجینه در اصفهان است.
آثار چه هنرمندانی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته میشود؟
این گنجینه آثار هنرمندان اصفهان و کشور است که در گنجینه نگارستان امام انبار شده بود. این آثار را در گالری سعدی برای بازدید عموم در معرض نمایش گذاشتیم.
در این گنجینه آثاری از هنرمندان بنام اصفهانی مشهود است که ازجمله آن آثار استادان فضائلی، معینالکتاب، فرزانه، افروزنده، اکبر مصریپور، رضا بدرالسما، محسن سلیمانی، مجتبی شریفی، حدت، سید محمد فاتح نطنزی، کاظم چلیپا، حسین صدری و بسیاری دیگر از استادان بنام و صاحب سبک اصفهان به نمایش گذاشته شده است.
آثار ارائهشده در نمایشگاه، در چه قالبی است؟
این آثار در قالب ۷۵ اثر بینظیر خــوشنــویـســی، نــقــاشـی و هنرهای تجسمی با موضوع حضرت امام است که در گالری سعدی به نمایش در آمده است.
اهداف این نمایشگاه چیست؟
زنــدهنــگاهداشــتـن گنــجیــنــههــای مختلفی که در سطح کشور داریم و در انبارهاست و کمتر کسی آنها را میبیند؛ همچنین با توجه به اینکه در سالگرد حضرت امام بودیم، عرض ارادت هنرمندان به امام ازجمله اهداف این نمایشگاه است.
وجه تمایز این نمایشگاه با موضوع امام خمینی(ره) با دیگر نمایشگاههای با این موضوع چیست؟
آثار خیلی خوبی توسط هنرمندان اصفهان و کشور درباره امام خمینی تولید و به نمایش گذاشته شده است؛ اما اولین دفعه است که یک نمایشگاه با این آثار کیفی و کمی برگزار شده است.
استقبال از نمایشگاه چگونه بوده است؟
نمایشگاه هرروز از ساعت چهار تا هفت بعدازظهر برای بازدید علاقهمندان باز بوده و با استقبال خوبی همراه شده است؛ خصوصا بسیاری از هنرمندان اصفهانی برای بازدید از این نمایشگاه حضور یافتند و افتتاحیه آن با حضور بسیاری از هنرمندان بنام انجام شد.