بی اعتنایی صمت به امیرکبیر

متولیان و صنعتگران شهرک صنعتی امیرکبیر می‌گویند پای رئیس سازمان صمت یکبار هم به این شهرک باز نشده است!

تاریخ انتشار: 12:27 - سه شنبه 1401/05/25
مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
بی اعتنایی صمت به امیرکبیر

به گزارش اصفهان زیبا؛ «سازمان صمت کرمان ، شهرک صنعتی امیرکبیر را به عنوان یک پایگاه صنعتی به رسمیت می شناسد و با برگزاری تور صنعتی از این شهرک بازدید کرده تا در جریان توانمندی های صنعتگرانش قرار بگیرد ولی رئیس سازمان صمت اصفهان حتی یکبار هم پایش به شهرک صنعتی امیر کبیر نرسیده تا در جریان مشکلات تولیدکنندگان قرار بگیرد و برای افزایش تولید و توسعه های صنعتی در این شهرک نظر بدهد»

این گلایه صنعتگران مستقر در شهرک صنعتی امیر کبیر است؛ شهرکی که نیاز تمامی صنایع استراتژیک و مادر کشور را تامین می کند و قابلیت این را دارد که به عنوان توریسم صنعتی اصفهان معرفی شود ولی متاسفانه مورد بی مهری مسئولان  استانی قرار می گیرد.

علاوه براین صنعتگران شهرک صنعتی امیرکبیر مطالبه دارند تا شهرداری اصفهان برای زیباسازی شهرک و طراحی ایستگاه مترو به منظور حمل و نقل راحت تر به این شهرک تعاملات لازم را داشته باشند تا پیش شرط های لازم برای معرفی این شهرک به عنوان توریسم صنعتی اصفهان معرفی شود.

سخت گیری بانک ها برای اعطای تسهیلات، سخت گیری های مالیات و بیمه نیز موانعی هستند که تولیدکنندگان به عنوان بمب صنعتی از آنها یاد می کنند و خواستار رفع و رجوع این سنگ اندازی ها در مسیر تولیدند.

واحدهای صنعتی این شهرک در زمینه قطعه سازی، قالب سازی، تراشکاری، ماشین سازی، ساخت تجهیزات صنایع مختلف، خدمات و.. فعالیت دارند و نیاز صنایع بزرگی همچون ذوب آهن، فولادمبارکه، فولاد خوزستان، صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع نظامی و خودرو، صنایع سیمان ، صنایع کاشی و سایر صنایع بزرگ کشور را مرتفع می کنند.

از وجوه بارز این شهرک یکی وجود ظرفیت‌های ارزشمند انسانی خصوصاً فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در کنار صنعتگران خبره و پیشکسوت و دیگری قرارگرفتن واحدهای مختلف صنعتی با فعالیت متنوع در کنار یکدیگر است که با حداقل جابه جایی امکان بهره مندی از توانمندی های مختلف صنعتی را میسر خواهد کرد.

شعبه ای از بانک صنعت و معدن در شهرک ایجاد شود

بازدید چند ساعته خبرنگار اصفهان زیبا از شهرک صنعتی امیر کبیر و کارگاه های مستقر در این شهرک فرصتی دست داد تا در جریان مشکلات این واحدها قرار بگیریم و از نزدیک پای دردو دل تولیدکنندگان بنشینیم.

اینطور که  رئیس هیات امنای شهرک صنعتی امیرکبیر به اصفهان زیبا می گوید: حدود  2 هزار و 200 کارگاه در شهرک صنعتی امیرکبیر راه اندازی شده و نیاز تمامی صنایع مادر توسط این کارگاه ها برطرف می شود حال ازانجایی که 17 درصد از تولید ناخالص کشور توسط صنایع کوچک تامین می شود این صنایع باید بیشتر مورد حمایت مسئولان قرار بگیرند و ولی متاسفانه این شرکت ها آنطور که باید و شاید دیده نشده اند.

ستار مومنی در ادامه خاطرنشان می کند: قرار بوده که امسال تسهیلات با سود 14 درصد به صنعتگران تخصیص پیدا کند ولی هنوز این وام تخصیص داده نشده است، پیشتر نیز تسهیلات با نرخ 18 درصد به صنعتگران اعطا میشد ولی واقعیت این است که نرخ سود بالای تسهیلات معضلی برای صنعتگران به شمار می رود بنابراین درخواست ما این است که تسهیلات با نرخ سود 2 تا 4 درصد با تنفس چندساله  به صنعتگران اعطا شود تا مشکلات سرمایه در گردش آنها کمرنگ تر شود.

رئیس هیات امنای شهرک صنعتی امیرکبیر اذعان می کند: بانک ها هر روز سخت گیری های جدیدی اعمال می کنند و این سخت گیری ها به اندازه ای است که صنعتگران بعضا از دریافت تسهیلات منصرف می شوند، وثیقه، جواز کسب، ضامن از جمله این سخت گیری هاست که توسط شبکه بانکی اعمال می شود صمن اینکه بانک ها سند بنگاه های تجاری را به عنوان وثیقه قبول نمی کنند.

مومنی عنوان می کند: درخواست ما این است که یک شعبه از بانک صنعت و معدن در شهرک صنعتی امیرکبیر تاسیس شود و شروع به فعالیت کند ولی متاسفانه مسئولین این شهرک را جزو شهرک های صنعتی قبول ندارند تا این اقدام را عملیاتی کنند.

مالیات و بیمه نفس تولید را گرفت

در ادامه این گفت و گو نایب رئیس شهرک صنعتی امیرکبیر به اصلی ترین مشکلات کارگاه ها اشاره می کند و از مطالبات متولیان شهرک سخن می گوید.

نایب رئیس هیات امنای شهرک صنعتی امیر کبیر به اصفهان زیبا می گوید: صنعتگران در خوش بینانه ترین حالت با 20 درصد سود فعالیت می کنند، صنعتگران از لحاظ درآمدی اقشار ضعیفی هستند و به خاطر همین جوانان دیگر علاقه ای به ورود به بخش صنعت ندارند، وقتی بازدهی در یک حرفه نباشد انگیزه و علاقمندی نیز ایجاد نمی شود متاسفانه هر ساله فشار به صنعتگران وارد می شود تا مالیات را افزایش دهند و این سخت گیری ها انگیزه صنعتگران را کاهش می دهد.

محسن ظفربخش تصریح می کند: کارشناسان مالیاتی نیز چون تعدادشان کم است زمان برای رسیدگی به پرونده های مالیاتی را ندارند این باعث می شود عده زیادی فرار مالیاتی داشته باشند ولی درمقابل به صنعتگران برای پرداخت مالیات سخت گیری شود.

ظفربخش عنوان می کند: بیمه نیز معضل دیگری برای صنعتگران است، بیشتر کارگاه های شهرک امیرکبیر با نیروی انسانی 5 نفر یا کمتر از 5 نفر فعالیت می کنند ، قانون نیز مصوب کرده است تا کارگاه هایی که زیر 5 نفر هستند حق بیمه 10 درصد پرداخت کنند ولی سازمان تامین اجتماعی با قلدری اعلام می کنند باید 30 درصد حق بیمه پرداخته شود انتظار داریم دولت  نظارت کند که سازمان تامین اجتماعی با چه اجازه ای حق بیمه 10 درصد را به 30 درصد افزایش داده است.

او ادامه می دهد: 20 درصد قرارداد به عنوان بیمه قرارداد به سازمان تامین اجتماعی پرداخته می شود.، تامین اجتماعی حتی بیمه حمل و نقل را دریافت می کند این در حالی است که درمقابل خدمات باکیفیتی ارائه نمی کند و حتی در زمان بازنشستگی نیز حقوق و مزایای بالایی را پرداخت نخواهد کرد.

نایب رئیس هیات امنای شهرک صنعتی امیرکبیر خاطرنشان می کند: بزرگترین حمایت دولت از صنعتگران این است که کمکی به آنها نکند، دولت هر برنامه ریزی می کند سازمان ها برخلاف این برنامه ریزی ها عمل می کنند متاسفانه حیطه نظارت دولت ضعیف  است و قدرت قانونگذار و دولت در مقابل بیمه، بانک، مالیات ضعیف است و نمی تواند با انها مقابله کند.مشکل اینجاست که قانون ها صحیح نوشته می شود ولی به درستی اجرا نمی شود.

تسهیلات با سود بالا مشکل گشا نیست

ظفربخش خاطرنشان می کند: بانک ها با صنعتگران تعامل خوبی ندارند،  تسهیلات با نرخ سود بیش از 5 درصد مشکلات صنعتگران را حل و فصل نمی کند  و به طور حتم باید حمایت های بانکی به گونه ای باشد که سخت گیری ها در این بخش کاهش پیدا کند.

او بیان می کند: شرکت های کوچک مستقر در شهرک صنعتی امیر کبیر، لواز قنادی، لوازم طلاسازی و.. صادر می کنند ولی رقم صادرات پایین است، ارمنستان، عراق، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس مقاصد صادراتی این شرکت ها هستند  که در شرایط تحریم مشکلاتی برای نقل و انتقال پول وجود دارد.

نایب رئیس هیات امنای شهرک صنعتی امیر کبیر اذعان می کند: هدف دولت و برنامه ریز باید به گونه ای باشد که صنعتگران صادرات محور شوند،  دولت باید بتواند بازاریابی کند و برای صنعتگران بازار هدف تعیین کند، کشور کره وزارت صنایع کوچک راه اندازی کرده است و برای صنعتگران بازار هدف ایجاد کرده است در کشور ما نیز باید متولیان برای صادرات صنایع کوچک برنامه ریزی کنند چون صنعتگر نمی تواند هم برنامه ریز باشد هم تولید کند هم مدیریت کسب وکار و بازاریابی کند بلکه  مجموعه ای باید راه اندازی شود تا این فعالیت ها را برای صنایع کوچک و متوسط انجام دهد.

صمت رسیدگی نمی کند

ظفربخش ادامه می دهد: در سال 68 شهرک صنعتی امیرکبیر تحت عنوان مجموعه ای برای ساماندی مشاغل مزاحم تاسیس شد و دولت فکرش را نمی کرد که در حد شهرک صنعتی گسترش پیدا کند الان هم اعلام می کنند که این مجموعه اگر تا شعاع 50 کیلیومتری خارج از شهر تاسیس شده بود شهرک صنعتی محسوب میشد و زیر نظر سازمان صمت قرار می گرفت ولی الان صمت این شهرک را جزو شهرک های صنعتی به حساب نمی اورد.

او تاکید می کند: از شرکت شهرک های صنعتی گلایه مندی نداریم، این شرکت به کارفرمایان و کارگران مستقر در شهرک اموزش های لازم را ارائه می دهد و کلاس های اموزشی زبان،آموزش  نرم افزارهای روز دنیا  را به پرسنل و کارفرمایان ارائه می کند ضمن اینکه برای برگزاری تورهای صنعتی نیز حمایت های لازم را انجام می دهددرواقع گلایه مندی اصلی ما از عملکرد سازمان صمت اصفهان است متاسفانه حتی یکبار هم  رئیس سازمان صمت از شهرک صنعتی امیرکبیر بازدید نکرده تا در جریان مشکلات این صنعت قرار بگیرد.

او می افزاید: جالب اینجاست که  از سازمان صمت کرمان برای بازدید از شهرک صنعتی امیر کبیر مراجعه کرده اند و این شهرک برای انها یک پایاه صنعتی مهم محسوب می شود. ولی سازمان صمت اصفهان ، این شهرک را به عنوان شهرک صنعتی نمی پذیرد و متولیان این سازمان پای صحبت های صنعتگران مستقر در این شهرک نمی نشینند.

ظفربخش خاطرنشان می کند: مواداولیه شرکت های مستقر در شهرک صنعتی امیرکبیر در داخل تامین می شود فقط برخی قطعات خاص وارد می شود، در شرایط تحریم اقدام به واردات ماشین الات برای تولید کرده ایم ولی سازمان صمت گلایه مند است که چرا ماشین الات وارد می شود انتظار ما این است که به جای برخوردهای سخت گیرانه ماراتشویق کنند و مشوق اختصاص دهند تا دستگاه ها وارد شود و کیفیت تولیدات افزایش یابد.

 شهرداری با ما تعامل کند

نایب رئیس هیات امنای شهرک صنعتی امیرکبیر اذعان می کند: مجموعه سازی شهرک صنعتی امیر کبیر توسط سازمان میادین شهرداری انجام شده است انتطار ما این است که تعامل بین شهرداری و سازمان میادین برای حمایت از این شهرک افزایش یابد،  وقتی شهرداری عوارض ارزش افزوده دریافت می کند باید درمقابل خدماتی نیز به ما ارائه کند خوشبختانه در یکماهه اخیر اخیر توسط شهردار جدید منطقه حرکت هایی در راستای زیباسازی، دفع ضایعات و زباله ها انجام شده که امیدواریم ادامه دار شود.

ظفربخش می افزاید: آسفالت و زیرسازی ، زیباسازی و فضای سبز شهرتوسط شهرداری باید انجام شود تا بتوانیم شهرک را به عنوان توریسم صنعتی معرفی بکنیم ولی متاسفانه همکاری شهرداری در این بخش ها با ما ضعیف است.

ظفربخش خاطرنشان می کند: هیات امنای شهرک صنعتی امیرکبیر اقدام به راه اندازی بهداری با هزینه خودش در شهرک کرده است ولی این بهداری در شان و مقام شهرک نیست انتطار ما این است که یک کلینیک دندان پزشکی و اورژانس برای بخش کارگری شهرک راه اندازی شود.

او می گوید: تقاضا داریم از شهرداری تا در مسیر مترو ایستگاهی برای شهرک راه اندازی کند چون حمل و نقل به این منطقه راحت تر می شود همچنین باتوجه به اینکه اجاره های کارگاه های مستقر در شهرک امیرکبیر بالاست انتطار داریم کارگاه های ارزان قیمت ساخته و در اختیار صنعتگران قرار داده شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 + هجده =