سلسله‌نشست‌های «گام‌های سلامت» باغ‌ تجربه:

روش‌های ساده برای درمان دیابت

دیابت به دو نوع تقسیم می‌شود. دیابت نوع یک مربوط به کودکان و نوجوانان است و دیابت نوع دو به بزرگ‌سالان و سالمندان اختصاص دارد که در صورت بی‌توجهی عوارض جبران‌ناپذیری دارد.

تاریخ انتشار: 11:03 - دوشنبه 1402/04/26
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
روش‌های ساده برای درمان دیابت

به گزارش اصفهان زیبا؛ آمارها از افزایش بیماری دیابت خبر می‌دهند و با این سبک زندگی، احتمال افزایش آن بسیار بالاست؛ ازاین‌رو دکتر الهه حاج‌صادقی، پژوهشگر طب ‌سنتی و متخصص طب‌ سوزنی، در سلسله‌نشست‌های «گام‌های سلامت» باغ تجربه، این موضوع مهم را بررسی کرد و روش‌های ساده‌ای را برای درمان ارائه داد.

دیابت به دو نوع تقسیم می‌شود. دیابت نوع یک مربوط به کودکان و نوجوانان است و دیابت نوع دو به بزرگ‌سالان و سالمندان اختصاص دارد که در صورت بی‌توجهی عوارض جبران‌ناپذیری دارد.

اما ذکر نکته‌ای در اینجا لازم است: هر غذایی که می‌خورید، وارد هضم اول و سپس وارد هضم دوم ‌(کبد) و هضم سوم ‌(روده) می‌شود تا دفع شود؛ به این ترتیب اضافه گلوکز را بیرون می‌کشد؛ اما اگر دفع نشود، دوباره وارد خون می‌شود و سطح قندخون را بالا می‌برد؛ تا حدی که ممکن است فرد بیهوش شود.

در این موقعیت معمولا همه مصرف قند را توصیه می‌کنند؛ این در حالی است که لازم است در چنین مواقعی کمی نمک مصرف شود.

در نوع اول، لوزالمعده نمی‌تواند انسولین تولید کند یا در دوران جنینی بیماری زمینه‌ای داشته یا در زمان به‌دنیاآمدن عفونت‌هایی در بدن می‌ماند و پانکراس یا لوزالمعده را از کار می‌اندازد. در نوع دوم لوزالمعده می‌تواند انسولین ترشح کند؛ اما بدن مقاومت می‌کند و نمی‌تواند از آن استفاده کند.

علائم و عوارض

علائم بیماری دیابت شامل تکرر ادرار، گرفتگی ماهیچه، میل زیاد به نوشیدن آب، گزگزشدن و بی‌حسی دست‌وپا، سوزش زمان ادرار، تهوع و استفراغ و دل‌درد (معمولا اغلب فکر می‌کنند ناشی از معده است)، زخم‌هایی که دیر بهبود می‌یابد، سنگ‌کلیه، التهاب‌کلیه، کاهش شدید قدرت ‌بدنی، خشکی همراه با خارش، تاری ‌دید و کاهش‌ وزن بی‌دلیل است.

جالب است بدانید که در قدیم وقتی مورچه‌های زیادی دور ادرار فردی (به‌خاطر گلوکز یا همان قند بالا) جمع می‌شدند، متوجه دیابت می‌شدند. اما بی‌توجهی به دیابت، باعث بروز بیماری‌های دیگری مثل سکته مغزی، ضعف ‌عضلانی، کاهش ‌شنوایی، ازبین‌رفتن کلیه، نابینایی، زخم و حتی مرگ خاموش می‌شود.

راهکارهای درمانی

نکته مهم این است که اگر سه اندام داخلی بدن (کلیه و فوق‌کلیوی، کبد و معده) سالم باشد، فرد دچار دیابت نمی‌شود. کلیه، سموم را دفع می‌کند (‌یکی از سموم گلوکز اضافه است). برای کلیه آب مفید است؛ اما نه هشت لیوان؛ یکی بیشتر از هشت لیوان و یکی کمتر از آن، به آب و مایعات نیاز دارد.

برای حفظ کبد؛ گرمک، طالبی، خیار، گوجه، هلو و هندوانه مفید است. اما وظیفه کبد، تنظیم دمای بدن است. وقتی قند زیاد شد، حرارت بدن بالا می‌رود و باعث تشنگی می‌شود؛ همچنین کبد اگر گرم شود، بافت اضافه پیدا می‌کند و چربی ایجاد می‌شود.

آلو، زرشک، آلبالو، آلوچه و هر چیز ملس و ترش و شیرین برای کبد مناسب است. اما درد معده و ترشی آن را حتما درمان کنید؛ چون بلغم یا ماده لزج‌مانند در معده ایجاد و باعث سردل یا ثقل معده می‌شود؛ چون گلوکز به آن می‌چسبد و سیکل معیوب به‌وجود می‌آید.

دیابت یک دشمن بیشتر ندارد که اگر برای بدن تأمین شود، به‌هیچ‌عنوان کسی دچار آن نمی‌شود. تنها چیزی که در بدن ساخته نمی‌شود و باید آن را تأمین کرد، ویتامین C است. ویتامین C قاتل قند و دیابت است. این ویتامین، گلوکز را جمع و اضافه‌های آن را دفع می‌کند.

مرکبات، سبزی‌ها و بسیاری از میوه‌ها حاوی ویتامین C است؛ اما چون میزان آن کم است، بهتر است از مکمل آن استفاده شود. به این منظور روزانه یک تا 1/5 میلی‌گرم ویتامین C مصرف کنید؛ اما خوردن قرص جوشان به‌خاطر آسیب به معده توصیه نمی‌‌شود (برای مصرف بهتر، قرص ویتامین C را یک ماه هرروز بخورید و یک ماه قطع کنید و دوباره شروع به مصرف کنید).

توجه داشته باشید که فرد دچار پیش‌دیابت، نیاز به دارو ندارد؛ ولی مستعد بیماری دیابت است. در این صورت ویتامین C مصرف شود تا بیماری پیشرفت نکند ‌(از 90 تا 120 پیش‌دیابت یا مرز دیابت است و بالاتر از آن دیابت محسوب می‌شود).

فرمول مهم برای رفع دیابت: تخم گشنیز و افتیمون (از هرکدام 50 گرم) را پودر کرده و همراه با یک لیتر آب‌غوره بدون نمک مخلوط کنید (در آن را نگذارید).

پس از یک هفته، پایان هر غذایی به اندازه یک دری بطری از آن بخورید و بعد از یک ماه آزمایش دهید تا اثر آن را ببینید ‌(اگر متفورمین و گلوکوزن مصرف می‌کنید، مصرف این فرمول را که شروع کردید، کم‌کم قرص را حذف کنید).

راهکارهای پیشگیری

پیاده‌روی به شرط تأمین آب بدن ‌(جرعه‌جرعه آب بنوشید)؛

شنا‌ (با شناکردن رطوبت بدن تأمین می‌شود)؛

دوش‌گرفتن و شستن مرتب دست ‌و صورت؛ به‌خصوص کف پا؛

قراردادن کف پا در سرکه و نمک؛

استفاده از سنگ‌پا ‌؛

غلتاندن پا روی وردنه؛

انجام حجامت، زالودرمانی و فصد؛

مصرف بیشتر میوه‌ها و سبزی‌ها، به‌خصوص سبزی‌های برگ‌سبز؛

استفاده از پودر برگ انجیر، برگ درخت توت، برگ درخت گردو و برگ درخت زیتون (داخل کپسول) یا مصرف دم‌نوش آن؛

‌استفاده از سبزی‌ها و گیاهانی نظیر بامیه، لوبیا‌سبز، نخود‌فرنگی، آرتیشو، گزنه، شنبلیله و تخم آن، شوید، اسفناج، گشنیز، جعفری، شاه‌تره همراه با کاسنی و کلاهک بادمجان؛

استفاده از میوه‌هایی مانند خیار، آلو، آلوچه، آلبالو، گیلاس، شلیل، شاه‌توت و…؛

مصرف قرص گیاهی آترومد بی‌، شبی یک عدد؛

کاهش مصرف میوه‌های خشک به دلیل قند بالا (موز و زردآلو به‌صورت خشک قند کمتری دارند؛ اما خرما، توت یا انجیر قندشان به‌صورت خشک چندین برابر می‌شود)؛

مصرف‌نکردن میوه‌ها با هم (مثال برای تعداد مصرف میوه؛ دوسه دانه گیلاس، یک زردآلو و یک هلو در 24 ساعت کافی است)؛

نخوردن میوه بعد از غذا‌ (میوه بهتر است صبحانه یا شب، قبل از خواب مصرف شود)؛

عدم پرخوری و درهم‌خوری؛

برای بهبود زخم. ازآنجایی‌که باید از کناره‌های آن آنزیمی ترشح شده تا به‌مرورترمیم شود، استفاده از ویتامین B ضروری است. این آنزیم در ویتامین B5 یا B‌17 موجود است. دنبه ترمیم‌کننده مؤثر است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاه‌ها
  1. Avatar photo احمدی گفته :

    ممنون بسیار عالی بود

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

دوازده + 13 =