با پرواز مستقیم، زنجیره ارگان‌های خدمات‌رسان برای دو شهر فعال می‌شود:

همه چالش‌های پرواز مستقیم خواهرخوانده‌ها

وجود خطوط مستقیم هوایی بین خواهرخوانده‌ها ازجمله امکان‌هایی است که به تقویت و توسعه روابط شهری در حوزه بین‌الملل با پیش‌بینی خروجی قابل‌توجه در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری می‌انجامد.

تاریخ انتشار: 09:51 - سه شنبه 1402/04/27
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
همه چالش‌های پرواز مستقیم خواهرخوانده‌ها

به گزارش اصفهان زیبا؛ وجود خطوط مستقیم هوایی بین خواهرخوانده‌ها ازجمله امکان‌هایی است که به تقویت و توسعه روابط شهری در حوزه بین‌الملل با پیش‌بینی خروجی قابل‌توجه در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و گردشگری می‌انجامد؛ ظرفیتی که البته به‌دلیل برخی موانع همچون مشکلات ناوگان هوایی کشورها، عدم‌استقبال سرمایه‌گذاران بخش دولتی و خصوصی و همچنین نبود حمایت نهادهای مربوط چندان رخ نمی‌دهد.

ضرورت راه‌اندازی آن اما با در نظرگرفتن تأثیرات مثبت و قابل‌توجه آن در زمینه صادرات و واردات و همچنین ترغیب گردشگران برای سفر به اصفهان، توصیه کارشناسان است؛ چراکه امکان ترانزیت هوایی میان دو شهر ازیک‌طرف باعث سهولت روابط تجاری طرفین و از سوی دیگر باعث صرفه‌جویی در زمان و سرعت انجام تعاملات بدون سفر مقامات و مسئولان شهری، بازرگانان و تجار و گردشگران دو طرف به شهرهای واسطه می‌شود.

طی روزهای گذشته نیز خبری مبنی بر استقبال اصفهان و مالزی از ایجاد خط هوایی مستقیم منتشر شد. در نشستی تخصصی که با میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان با حضور سفرای 10 کشور ازجمله مالزی که برای اولین کنگره بین‌المللی دیپلماسی ملل به اصفهان سفر کرده بودند، برگزار شد، به ایجاد خط مستقیم هوایی اصفهان با برخی کشورها همچون مالزی اشاره شد و اتاق بازرگانی نیز به‌عنوان میزبان این نشست آمادگی خود را در حمایت از این پروژه اعلام کرد.

محمدرضا گل‌احمد، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان ضمن حمایت اتاق از این پروژه گفت: «تضمین می‌دهیم، اگر خط هوایی برقرار شود از ظرفیت کامل آن استفاده خواهد شد.»

درعین‌حال سفیر مالزی نیز از این ایده استقبال کرد و با اشاره به اینکه ما از برقراری پرواز اصفهان-مالزی کاملا حمایت می‌کنیم، گفت: «امید است بتوانیم خط هوایی از اصفهان به مالزی داشته باشیم. مهم این است که خط هوایی برقرار شود.»

پروژه‌ای مشترک با مالزی که پایتخت آن خواهرخوانده اصفهان است و می‌تواند به تقویت روابط و رونق اقتصادی شهر ما با کوالالامپور کمک کند و درعین‌حال الگویی برای دیگر خواهرخوانده‌ها در استفاده از این ظرفیت شود.

«اصفهان زیبا» در بررسی شرایط موردنیاز برای ایجاد خط هوایی اصفهان با خواهرخوانده‌ها با هدف احیا و توسعه روابط خواهرخواندگی، با ابوذر ضیایی، مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان گفت‌وگو کرد.

به بیان ضیایی، برقراری خط هوایی مستقیم میان خواهر خوانده‌ها علاوه بر سود گردشگری با ورود توریسم به شهر اصفهان، می‌تواند زنجیره ارگان‌های خدمات‌رسان در این بخش را برای دو شهر خواهرخوانده فعال کند. در ادامه مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

به عقیده شما الزام ایجاد خط هوایی مستقیم اصفهان با 15 شهر خواهرخوانده‌اش چیست؟

با عنایت به وجود ظرفیت‌های گردشگری در استان اصفهان و همچنین ظرفیت‌های موجود در بخش‌های اقتصادی، کشاورزی، صنایع‌دستی و… ایجاد خط هوایی مستقیم می‌تواند تأثیرات مثبت و قابل‌توجهی در بخش‌های ذکرشده داشته باشد؛ همچنین با ایجاد خط هوایی مستقیم در زمینه صادرات و واردات، محصولات تولیدی دوطرف می‌تواند در اسرع وقت به مقاصد موردنظر انتقال یابد.

چه نهادهایی لازم است در این خصوص مشارکت و اقدام کنند؟

همه نهادهای دولتی و بخش خصوصی که در زمینه‌های گردشگری، اقتصادی، صنعت و کشاورزی فعالیت دارند و می‌توانند در این خصوص اقدام کنند.

ازجمله آن‌ها می‌توان به بخش‌های اقتصادی استانداری، اتاق بازرگانی، اتحادیه‌ها و انجمن‌های صنفی مرتبط، خانه صنعت و معدن، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، اداره کل فرودگاه‌های استان و… اشاره کرد.

وجود خط هوایی مستقیم اصفهان با خواهرخوانده‌هایش چه تأثیری بر توسعه روابط خواهرخواندگی و در نهایت توسعه اقتصادی و گردشگری شهر اصفهان خواهد  داشت؟

برقراری خط هوایی مستقیم علاوه بر مزیت‌های مربوط به گردشگری و ورود توریست به شهر اصفهان به‌عنوان یکی از شهرهای گردشگر پذیر دنیا می‌تواند زنجیره ارگان‌های خدمات‌رسان در این بخش را فعال کند.

بخش‌های حمل‌ونقل، هتلداران، رستوران‌ها، مکان‌های گردشگری، بخش‌های مربوط به بازار و… همگی در زمان ورود گردشگر به شهر فعال شده است که می‌تواند تأثیرات مثبت و قابل‌توجهی در بخش اقتصادی برای شهر داشته باشد؛ همچنین امکان جابه‌جایی و انتقال فعالان اقتصادی دوطرف به شهرهای موردنظر برای فعالیت در بخش بازرگانی زمینه توسعه بخش اقتصادی را بیش‌ازپیش مهیا می‌کند.

چرا تا به امروز این طرح در دستور کار مسئولان ذی‌ربط قرار نگرفته است؟ آیا موانعی در این مسیر وجود دارد؟

دلایل بسیاری وجود دارد که برخی از آن‌ها شامل این موارد است:

عدم ارزیابی درست از ‌ظرفیت‌های موجود در بخش‌های اشاره‌شده در اصفهان و شهرهای خواهرخوانده؛

مشکلات موجود در بخش ناوگان هوایی کشور و عدم امکان برقراری پرواز مستقیم بین اصفهان و شهرهای خواهرخوانده؛

عدم‌استقبال بخش خصوصی جهت برقراری پرواز مستقیم فی‌مابین شهرهای خواهرخوانده.

در آخر پیشنهاد جنابعالی برای بهبود روابط بین‌شهری در قالب خواهرخواندگی با هدف سود اقتصادی برای شهر اصفهان چیست؟

ورود بخش خصوصی، به‌ویژه اتاق بازرگانی و خانه صنعت به موضوع و ترغیب صاحبان سرمایه و صنایع به سرمایه‌گذاری در این بخش ازجمله راهکارها برای توسعه روابط بین‌شهری در حوزه بین‌الملل است.

همچنین هماهنگی‌های لازم فی‌مابین انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و بخش خصوصی به‌منظور برقراری پروازهای چارتری مستقیم در مسیرهای مشروحه و افزایش ناوگان هوایی شرکت‌های هواپیمایی و برقراری پرواز در مسیرهای اشاره‌شده، از دیگر پیشنهاد‌هایی است که مسئولان می‌توانند با تمرکز بر آن‌ها این هدف شهری را محقق سازند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

4 × 4 =