دانستنی روز:

دخل و خرج مدبرانه

دخل و خرجتان یکی نیست و همیشه کم می‌آورید!… این مشکل خیلی‌هاست، اما می‌توان تا حدودی دخل و خرج مدبرانه داشت.

تاریخ انتشار: 16:21 - یکشنبه 1402/06/26
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
دخل و خرج مدبرانه

به گزارش اصفهان زیبا؛ دخل و خرجتان یکی نیست و همیشه کم می‌آورید!… این مشکل خیلی‌هاست، اما می‌توان تا حدودی دخل و خرج مدبرانه داشت.

اول از همه لازم است بدانید کاهش هزینه‌های غیر‌‌ضروری زندگی و مدیریت امور مالی از عوامل مؤثر و مهم رسیدن به یک زندگی پایدار و موفق است.

صرفه‌جویی درست و برنامه‌ریزی شده هیچ ارتباطی به سطح درآمد و توانایی مالی ندارد، بلکه کاستن فعالیت‌ها و به تبع آن هزینه‌های زیاد و غیر‌‌لازم از راهکارهای رسیدن به تعادل و هنر بهتر زندگی‌کردن است، اینگونه باعث می‌شود مفیدتر زندگی کنید.

نگرانی کمتر و اطمینان بیشتر از اینکه آنچه به دست می‌آید، در جای مناسب استفاده می‌شود و ارزش پول و زمان را بهتر یادآوری می‌کند.

اما برای رسیدن به روش مناسب صرفه‌جویی، شیوه‌های مختلفی وجود دارد که برخی به صورت کاملا مستقیم و کوتاه‌مدت تأثیرگذارند و برخی نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه دارند، ولی در درازمدت پاسخ مناسب و پایداری خواهند داشت.

به یاد داشته باشید که روش صحیح مدیریت هزینه، به معنی انتخاب ارزان‌ترین روش یا کیفیت پایین سطح زندگی نیست، بلکه مسیری برای نیازسنجی مناسب و درک درست ضرورت‌ها و غیر‌ضرورت‌ها به کمک اندیشه است…

دکتر شیوا انصاری پور، کارشناس جامعه‌شناسی، با ذکر این مقدمه به راهکارهایی برای دخل و خرج مدبرانه پرداخت که خواندن آن را به شما توصیه می‌کنیم.

برآورد مناسبی از نسبت هزینه و درآمد داشته باشید

اولین گام دانستن این است که چه مقدار پول صرف چه گزینه‌هایی می‌شود تا بتوانید آن را تغییر دهید. این کار بستگی به روش کسب درآمد شخص یا خانواده دارد.

برخی افراد درآمد ثابت ماهیانه یا هفتگی دارند ولی در خصوص بعضی دیگر ثابت نیست.

با این حال دانستن هزینه‌ها و مخارج قابل پیش‌بینی و تکرار‌شونده در هر ماه باعث می‌شود بتوانید برآورد خوبی از نسبت بین هزینه و درآمد خود داشته باشید و آن را کنترل کنید.

خیلی از افراد درآمد مناسبی دارند، ولی سبک‌زندگی و میزان رضایت آنها از خود این امر را نشان نمی‌دهد.

در مقابل برخی افراد با یک درآمد متوسط و پایین تنها با مدیریت صحیح هزینه‌ها به همه یا بیشتر فعالیت‌های دلخواهشان می‌پردازند.

خرج‌های ضروری و غیر‌ضروری را مجزا کنید

یک لیست جداگانه از هرکدام تهیه کنید و کم‌کم خرج‌های غیر‌ضروری را از فهرست ماه بعد حذف کنید، سعی کنید به تشخیص خود پایبند باشید تا به آن عادت کنید و صرفه‌جویی ماه‌های آینده را حساب شده انجام دهید.

دائم این سوال را از خود بپرسید که «آیا این خرید یا این هزینه ضرورتی دارد؟»

 پاسخ به سوال خودتان بهتر از هرکسی می‌تواند ذهن شما را به نیازهای واقعیتان معطوف کند. برای مثال خرید محصولات فرهنگی، ورزشی، هنری یا فنی که فرصتی برای استفاده از آنها ندارید و یا تنها برای یک پیش‌بینی احتمالی در آینده است، فارغ از اینکه با چه قیمتی و از کجا خریداری می‌شود، باعث هدر‌رفتن بخش زیادی از هزینه‌های شما می‌شود.

همچنین هنگام خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای حتما قبل از آن لیست نیازهای ضروری را بنویسید و به آن پایبند باشید.

وسوسه خرید اجناس جدید باید توسط ذهن شما بر اساس نیاز واقعیتان مدیریت شود. در بسیاری از موارد افراد از تعداد زیادی از خریدهای خود ناراضی هستند، ولی این هزینه قابل بازگشت نیست. بنابراین فکر‌شده هزینه کنید.

درآمد خود را برای هزینه‌های مختلف پیش‌بینی کنید

برخی از هزینه‌ها به صورت مقطعی و غیر‌ثابت‌اند. برای مثال خرید ابزار و وسایل منزل، تعمیر خودرو، خرید پوشاک و مواردی از این دست.

هزینه‌های غیرثابت بر اساس میزان پس‌انداز و باقیمانده درآمد پس از کسر هزینه‌های ثابت‌اند و کیفیت زندگی را تضمین می‌کنند.

برای مثال معمولا بودجه ما برای تفریح، سفر و سرگرمی، کلاس‌های آموزشی و مهارتی، مهمانی و مانند آن بستگی به میزان پس‌انداز ما دارد، بنابراین هزینه‌های ثابت ماهیانه یا هفتگی مانند هزینه شارژ، قبض‌ها، سوخت، متوسط هزینه رفت و آمد و خوراکی را بدانید تا بتوانید روی پس‌انداز خود برای بالا بردن کیفیت زندگی حساب کنید.

بخشی از پول خود را ابتدای دریافت دستمزد پس‌انداز کنید

 این کار می‌تواند با انتقال وجه از حساب اصلی به حساب‌های دیگر انجام شود، به‌‌طوری‌‌که کارت و دفترچه و هر‌گونه دسترسی به آن را برای خود محدود کنید.

مثلا کارت اعتباری حساب را با خود همراه نبرید و یا در جایی بگذارید که چشمتان به آن نیفتد و یا پول یا حساب را به شخصی مطمئن از اعضای خانواده و اطرافیان بسپارید.

این کار کم‌کم تبدیل به عادت می‌شود و یاد می‌گیرید که همه درآمد لزوما نباید در همان هفته یا ماه خرج شود.

همیشه هزینه‌های پیش‌بینی نشده وجود دارد و باید برای آن آماده بود. این کار یک عادت فکری مناسب است.

دفترچه حساب و مخارج روزانه، هفتگی و یا ماهیانه داشته باشید و از این که با دقت هزینه‌ها را بنویسید و مدیریت کنید استقبال کنید.

عادت به این کار تا حد زیادی فشار فکری شما را برای محاسبات سر‌انگشتی و ذهنی کم می‌کند و با دقت بیشتری به امور ضروری زندگی و کار می‌پردازید.

در بیشتر موارد این کار توسط یکی از اعضای خانواده و گروه انجام می‌شود، ولی برای امور ‌شخصی هر کدام شما نیاز به نظم و دقت دارید.

گاهی بهتر است در یک بازه طولانی مدت مثلا شش ماه یک‌بار یک برآورد کلی از هزینه و مخارج نسبت به درآمد داشته باشید، اگر احساس کردید کیفیت مخارج نیاز به تغییر دارد، یرای بازه بعدی فعالیت‌های جدید و بهتر را جایگزین کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

یک × سه =