به گزارش اصفهان زیبا؛ صبح پانزدهم مهر ۱۴۰۲ نیروهای مقاومت فلسطین عملیات گستردهای علیه اسرائیل آغاز کردند. اسم این عملیات «طوفان الاقصی» است.
کاربری نوشته است «به همه دنیا ثابت شد خانه صهیونیستها از تارعنکبوت سستتر است». کاربر دیگری با اشاره به فعالیتهای اسرائیل برای ناامنی ایران میگوید «حالا برای ما نقشه میکشی مرز آذربایجان رو ناامن کنی؟ حالا بفرما جمع کن».
کاربرانی به آیات قرآن و فسادهای قوم یهود اشاره کردهاند. کاربرانی نیز یاد و خاطره شهدای مقاومت و بهویژه سردار سلیمانی را زنده نگهداشتهاند. «درود به همه شهدای مقاومت و شهید سلیمانی عزیز. به امید پیروزی بزرگ.»
کاربرانی موافقان حمله غزه به اسرائیل را نقد کردهاند. «بازم شما ساندیسخورها باید این دو طرف را به جان هم بیندازید و نتیجه میشه کشتار فلسطینیهای بدبخت. خداییش چی گیرتون میآد از این کار بهجز خشم خداوند؟»
نظرات موافق عملیات غزه، مخالف و منتقدِ رفتار ایرانیان طرفدار غزه زیاد است. بهعنوان نمونه کاربری معتقد است همه هزینههای عملیات طوفان الاقصی را ایران پرداخته است. او طرفداران نظام را خطاب قرار میدهد و میگوید «حالا مشخص شد ساندیسخور [ها] پول بلوکه را خرج چه چیزی کردند.»
کاربری در جواب او نوشته است «ساندیسخوردن بهتر از حرامخوردن و پول، خرج آزادگی کردن خیلی بهتر از پول خرج جنایت کردنه». کاربر دیگری با اشاره به نوسانات ارز نوشته است «الان دلار چند شد؟ بدبختیاش برای ملته… .»
عدهای از کاربران معتقدند حماس باید با اسرائیل صلح کند. کاربرانی در جواب گفتهاند «صلح در کنار بشر، بله؛ اما در کنار حیوان انساننما، خیر.» یکی دیگر از کاربران با حمایت از حماس میگوید «تروریست اونیه که خونه و سرزمین دیگران رو اِشغال میکنه نه کسانی که برای آزادی سرزمینشون مبارزه میکنند.»
یکی از کاربران نیز با مثالی به اشغالگری اسرائیلیها اشاره میکند. «کسی بیاد خونهتون اشغال کنه بعد یه اتاق کوچیک رو به شما بده و هرروز برای گرفتن همون اتاق کوچیک شما رو تحتفشار بذاره، شما باهاش صلح میکنی؟»
برخی از فعالان و کاربران فضای مجازی معتقدند حماس به غیرنظامیان اسرائیل نیز حمله میکند؛ مانند کودکان و زنان. آنها این کار را بهشدت نقد میکنند.
کاربرانی در جواب این دسته میگویند «صهیونیست از زن و مرد گرفته همهشون نظامی هستند و بخشی از ارتش هستند. غیرنظامی ندارند.» کاربری هم گفته است «توی اسرائیل چیزی به اسم غیرنظامی وجود ندارد.»
نظرات گوناگونی درباره مسائل مختلف عملیات طوفان الاقصی، و درگیری حماس و اسرائیل به چشم میخورد؛ مثلا از پوشیدن لباسِ مشکی برخی از مجریان شبکههای فارسیزبان خارج از کشور گرفته تا حمایت برخی از براندازان از حملات اسرائیل به لبنان و غزه!
با خواندن کامنتها و همچنین دیدن تعدادی از عکسهای بمباران غزه، ناخودآگاه به یاد بعضی از شعرهای نزار قبانی میافتم. اسمش را در گوگل جستوجو و شعرهایی که درباره فلسطین سروده است را زمزمه میکنم.
اینبار فلسطین را نه از دریچه نظرات کاربران و تحلیلِ تحلیلگران، که از کلمات نزار قبانی به تماشا مینشینم:
از رنج حسین میآییم…
از اندوه فاطمه زهرا…
از اُحد و بدر
و از غمهای کربلا
میآییم برای تصحیح تاریخ و اشیا
و برای پاککردن حروف از خیابانهایی که نامهای عبری دارند!