به گزارش خبرنگار ایمنا، چادگان یکی از شهرستانهای استان اصفهان و سد و رودخانه زایندهرود برند و مؤلفه شناختی این خطه و مقصد بسیاری از اصفهانیها و هموطنان ایرانی در فصول مختلف سال به ویژه بهار و تابستان است. جالب است بدانید بهار رنگارنگ، تابستان خنک، پاییز زرد و زمستان برفی چادگان، گردشگری چهار فصل را در این دیار پدیدار کرده است و کمتر این ویژگی را در مناطق مختلف گردشگری شاهد هستیم.
گردشگری یکی از مهمترین محورهای معرفی چادگان و توسعه اقتصادی این دیار بهشمار میرود که البته با کمبودهایی روبهرو است؛ اما مسئولان این خطه در تلاش هستند با همافزایی میان بخش خصوصی و دولتی زمینههای رونق این صنعت را فراهم کنند.
موقعیت جغرافیایی چادگان، قرارگرفتن آن در مسیر گردشگری غرب استان اصفهان و چهارمحالوبختیاری برای توسعه گردشگری این شهرستان فرصتساز است؛ این قابلیت در کنار دهکده گردشگری، زمینه را برای رونق اقتصاد شهر فراهم میکند.
چشمانداز توسعه چادگان؛ بر محور گردشگری
جواد شمسیپور، فرماندار چادگان، با اشاره به قابلیتها و فرصتهای منحصر به فرد چادگان، میگوید: گردشگری و کشاورزی در این خطه از اهمیت خاصی برخوردار است و فرصتهای طلایی را پیش رو قرار میدهد. او میافزاید: چشمانداز توسعه این شهرستان بر پایه کشاورزی و گردشگری پایهگذاری شده است و با جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و حمایتهای دولتی میتوان صنعت گردشگری را رونق داد.
فرماندار چادگان خاطرنشان میکند: صنعت گردشگری در این خطه اهمیت زیادی دارد. با توجه به قابلیتهای خاص چادگان و سفر بسیاری از مردم استان اصفهان و دیگر استانهای کشور به این شهر، در صورتی که بسترسازی به درستی انجام شود، زمینه را برای رونق اقتصاد شهر فراهم میکند.شمسیپور تأکید میکند: زیرساختها در عرصه گردشگری ضعیف است و باید در گذشته به این مسئله بیشتر پرداخته میشد.
نبود برنامه منسجم مانع توسعه شده و تلاش مدیریت شهرستان رفع کمبودهاست.او با بیان اینکه دولت با اختصاص تسهیلات بانکی و تسهیل شرایط سرمایهگذاری از این صنعت حمایت کرده، تصریح میکند: با وجود دهکده گردشگری در این منطقه تعداد زیادی از مردم این شهرستان را بهعنوان مقصد سفرهای خود انتخاب میکنند. لازم است دیگر بخشها نیز در سطح شهرستان برای تداوم و ماندگاری گردشگر اقداماتی را انجام دهند.
گردشگری؛ محور توسعه شهری
محمد عربچادگانی، شهردار چادگان، نیز با اشاره به فرصتهای گردشگری این شهر، اظهار میکند: توسعه شهر همسو با ظرفیت فعال گردشگری، نیازهای فرهنگی و حفظ هویت منطقه است. او با بیان اینکه از این ظرفیت برای مشارکت بخش خصوصی و سرمایهگذاری استفاده میشود، تصریح میکند: علاوه بر دهکده، مجتمعهای ویلایی در این شهر و اطراف ساحل رودخانه زایندهرود وجود دارد که همین ظرفیت موجب جذب توریست در فصلهای مختلف سال میشود.
شهردار چادگان ادامه میدهد: بافت تاریخی و فرسوده شهر به مساحت ۱۱۰هکتار جزو مهمترین نقاط شهر است، این ظرفیت ارزشمند در برنامه توسعه شهر متناسب با هویت قدیمی احیا و توسعه پیدا میکند. عربچادگانی با بیان اینکه با احیای بافت فرسوده امکان توسعه گردشگری و حفظ بافت تاریخی فراهم میشود، خاطرنشان میکند: احیای بافت فرسوده امکان توسعه شهر را با توجه به مرکزیت و هسته اصلی شهر فراهم میکند.
این اقدام در راستای جلوگیری از تبدیل زمینهای این منطقه به پاتوقی برای اشاعه آسیبهای اجتماعی انجام خواهد شد. او با بیان اینکه بعضی از نابسامانیهای شهری برای رفع نیاز گردشگری اصلاح میشود، تأکید میکند: تعریض خیابانهای شهر بهمنظور مدیریت ترافیک و کاهش معضلات ناشی از پارک خودرو و تردد آن از سال گذشته در دستور کار شهرداری قرار گرفته و تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.
شهردار چادگان به برنامههای فرهنگی و رویدادهای مؤثر در راستای معرفی ظرفیت گردشگری اشاره میکند و ادامه میدهد: نیازهای فرهنگی و تعریف رویدادهای محلی و مناسبتی موردتوجه مدیریت شهری است و نگاه مدیریتی نسبت به دغدغههای فرهنگی وجود دارد. عربچادگانی میافزاید: در ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و تقویت صنعت گردشگری به مؤلفههای فرهنگی و سنتی توجه شده است و نسبت به این موضوع دغدغه داریم.
گردشگری طبیعی، آبی و تاریخی در چادگان
غلامعلی صفری، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چادگان نیز با اشاره به پیشینه تاریخی این شهرستان و فرصتهای مطلوب برای احیای صنعت گردشگری، تصریح میکند: یکصد اثر تاریخی در این منطقه شناسایی شده که ۱۰مورد آن به ثبت ملی رسیده و فرآیند ثبت سایر آثار نیز در حال انجام است. او ادامه میدهد: علاوه بر آثار تاریخی که نشاندهنده هویت این منطقه است و قدمت زیادی دارد، در حوزه گردشگری طبیعی و آبی نیز فرصتهای قابل ملاحظهای وجود دارد.
صفری با اشاره به طبیعت بکر چهار فصل این شهرستان، خاطرنشان میکند: دهکده گردشگری یکی از فرصتهای ناب و جالب توجه در چادگان بوده که در چهار فصل بهویژه بهار و تابستان میزبان مسافران زیادی است. سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری چادگان تصریح میکند: تعداد ویلاهای این دیار نزدیک بر دوهزار باب و بخش عمده آن دولتی و خصوصی است.
اسکان گردشگران در این ویلاها انجام میشود و با مشارکت بخش خصوصی امکان احداث اقامتگاه در بیرون از دهکده وجود دارد؛ همچنین میتوان زیرساختهای اسکان را توسعه داد.او با اشاره به وجود ظرفیت آبی در این منطقه، اضافه میکند: ورزش آبی نیز امکان رونق و شکلگیری دارد و زمینهساز جذب گردشگر برای فعالیتهای تخصصی و تفریحی آبی خواهد بود.