رونمایی از «فروغ مغرب»

مراسم رونمایی کتاب «فروغ مغرب» در سالن کوثر حرم زینبیه اصفهان برگزار شد.

تاریخ انتشار: 11:48 - شنبه 1402/10/16
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
رونمایی از «فروغ مغرب»

به گزارش اصفهان زیبا؛ مراسم رونمایی کتاب «فروغ مغرب» در سالن کوثر حرم زینبیه اصفهان برگزار شد.

فروغ مغرب کتابی است به قلم محمود فروزبخش که زندگانی آیت‌الله اسدالله جوادی گورتانی را روایت می‌کند.

یادآور می‌شود آیت‌الله جوادی گورتانی متولد 1305 از علمای سرشناس اصفهان است که در منطقه غرب اصفهان (ماربین) منشأ خدمات فراوانی بوده است. آیت‌الله جوادی آخرین بازمانده شاگردان میرزاعلی آقا شیرازی و حاج آقا رحیم ارباب است.

در این مراسم، حجت‌الاسلام مهدی نیلی‌پور درباره شخصیت آیت‌الله جوادی اظهار کرد: ایشان از روحانیونی هستند که ثقل اصفهان‌اند و وزانت هر شهر به علمای اسلام است.

شهرهای اسلامی بر ستون‌هایی استوارند که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، علما هستند. همان‌طور که امام‌زمان(عج) ثقل زمین‌اند، علما و اولیای صالح، نقاط ثقل بلاد اسلامی هستند.

این کارشناس معارف اسلامی با استقبال از نگارش کتاب فروغ مغرب افزود: چنین علمایی موجب افتخار ما هستند و متأسفانه ما کمتر آثار مکتوبی در شناخت درست شخصیت ایشان داریم و خدا را شاکریم که امروز زندگی‌نامه یک عالم بزرگوار نوشته شده است.

خوب شد من نمردم و این کارهای خوب را آمدم و دیدم

مدیر بنیاد مهدویت و آینده‌پژوهی با ذکر خاطره‌ای از آیت‌الله جوادی یادآور شد: روزی من ایشان را به بنیاد مهدویت دعوت کردم و برخی دستاوردهای بنیاد را به ایشان نشان دادم. ایشان در کمال تواضع فرمودند: «خوب شد من نمردم و این کارهای خوب را آمدم و دیدم.» این کلام نشانه اوج تواضع چنین عالمی است.

نیلی‌پور در پایان تصریح کرد: خداوند به آقای جوادی عمر دهد. واقعا از فعالیت فرهنگی درک دارند و مشوق طلبه‌ها هستند. ویژگی ایشان داشتن بیان ساده و قابل‌فهم است و همین باعث شده که در منطقه غرب اصفهان بسیار مؤثر باشند.

بعد از سخنان حجت‌الاسلام نیلی‌پور، محمود فروزبخش، نویسنده اثر، درباره عنوان کتاب توضیح داد: منظور از مغرب، منطقه غرب اصفهان یا همان ماربین است. آیت‌الله جوادی در این منطقه پنج مسجد ساخته‌اند. یک حوزه علمیه خواهران تأسیس کرده‌اند و در آنجا کانون فرهنگی، صندوق قرض‌الحسنه و نهاد خیریه به هدایت ایشان مشغول خدمت‌رسانی هستند.

این نویسنده مهم‌ترین ویژگی آیت‌الله جوادی را مسجدداری و مردم‌داری دانست و تصریح کرد: امروز نیازمند ائمه جماعاتی هستیم که با مردم، به‌خصوص نسل جوان ارتباط بگیرند. آیت‌الله جوادی در حالی ده‌ها سال در مسجد جامع گورتان سه وعده نماز خواند که خود عصاره 40 استاد حوزه علمیه اصفهان بود.

فروزبخش ادامه داد: در میان استادان برجسته‌ای که آقای جوادی از محضرشان بهره برده‌اند، بیش از همه تحت‌تأثیر شخصیت حاج‌آقا رحیم ارباب بوده‌اند.

آیت‌الله جوادی در جوانی توانستند آیت‌الله ارباب را به مسجد خود بیاورند تا در آنجا به‌صورت منظم و هفتگی نمازجمعه برگزار شود.

این اصفهان‌پژوه افزود: در این کتاب خاطره‌های فراوانی از استادان آیت‌الله جوادی وجود دارد، داستان‌هایی که آیت‌الله جوادی خود شاهد آن بوده‌اند و در مصاحبه شفاهی برای من بیان کرده‌اند.

حسن این اثر آن است که در زمان حیات آقای جوادی تهیه شده است و این خود به معنای امضای تأیید آیت‌الله است. در اینجا از خانواده جوادی تشکر می‌کنم که اگر در این زمینه غفلت می‌کردند، این بخش از تاریخ اصفهان به ورطه فراموشی می‌فت.

فروزبخش در پایان تأکید کرد: فروغ مغرب را اگر اهل علم هستید، بخوانید برای آنکه الگوی یک عالم اخلاقی را سرمشق خود قرار دهید و اگر اهل علم هم نیستید، بخوانید تا بدانید چگونه یک شخص این گونه با عاقبت‌به‌خیری زیسته است.

برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

2 × چهار =