به گزارش اصفهان زیبا؛
نمک مصرفی شما چقدر است؟ آیا به میزان نیازتان توجه میکنید و یا در مصرف آن زیادهروی میکنید؟ مصرف نمک لازم است اما ضمن اینکه باید به نوع نمک مصرفی توجه کنید حد و اندازه آن نیز ضروری است. در این زمینه توصیههایی وجود دارد که به آنها سمیه خیاط مقدس، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شماره 2 اصفهان اشاره میکند:
نمک و میزان مصرف نمک در ایران
ایرانیان از دوران کودکی به مصرف غذاهای پرنمک و پرروغن عادت کردهاند که اثرات زیانآوری بر سلامتی فرد دارد.
کنترل مصرف نمک بسیار مهم است، چراکه نمک تشدیدکننده فشارخون و سایر بیماریهای وابسته است.
به طور کلی مصرف نمک در کشور ما از میانگین جهانی بالاتر است. بنابراین شایان ذکر است که در طول ۲۴ ساعت شبانهروز، افراد نباید بیش از ۳ تا نهایتاً ۵ گرم نمک مصرف کنند.
متاسفانه در عمده غذاهای ما بالاتر از ۸ گرم نمک استفاده میشود که باید فرهنگسازی شود تا نمکدان از سر سفرهها حذف شود.
در بسیاری از کشورها کاهش مصرف نمک آغاز شده و در کشور ما نیز این فرهنگسازی باید انجام شود.
بهتر است به خاطر بسپارید که مصرف زیاد نمک در بروز بسیاری از بیماریها مانند سرطان و فشارخون بسیار تاثیرگذار است.
در واقع مردم باید توجه کنند که مازاد مصرف نمک، قابل چشمپوشی نیست و سعی کنند این عادت آسیبزننده را به مرور از بین ببرند.
نمک دریا
نمک دریا، نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصیها از جمله: فلزات سنگین؛ همچون: جیوه، آرسنیک، کادمیوم و…. علاوه بر داشتن ناخالصیها، نمک دریا دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تأمین نمیکند.
نمکهای دریا و دریاچه به دلیل تصفیه نشدن حاوی فلزات سنگین و آلودگیهای شیمیایی هستند که مصرف این نوع نمکها میتواند منجر به سرطان شود.
بدیهی است در صورتی نمک دریا میتواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، حاوی ید کافی، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد.
ضمنا نمکهایی که روی بستهبندی آنها استاندارد وزارت بهداشت درج نشده باشد، نباید مصرف شوند.