سرمایه‌گذاری در بورس

همایش مجازی اقتصاد امروز ایران، کسب وکارها و معمای سرمایه‌گذاری 99 با سخنرانی حسین عبده‌تبریزی، تحلیلگر اقتصادی برگزار شد. براساس اظهارات مطرح شده در این همایش مجازی امسال مسکن گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست، ریسک سرمایه‌گذاری در بازار بورس بالاست چون احتمال ریزش قیمت‌ها وجود دارد، رشد قیمت خودرو نیز حباب است، اما درمقابل بازار […]

تاریخ انتشار: 11:51 - چهارشنبه 1399/02/24
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

همایش مجازی اقتصاد امروز ایران، کسب وکارها و معمای سرمایه‌گذاری 99 با سخنرانی حسین عبده‌تبریزی، تحلیلگر اقتصادی برگزار شد. براساس اظهارات مطرح شده در این همایش مجازی امسال مسکن گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست، ریسک سرمایه‌گذاری در بازار بورس بالاست چون احتمال ریزش قیمت‌ها وجود دارد، رشد قیمت خودرو نیز حباب است، اما درمقابل بازار طلا قدرت می‌گیرد و می‌توان روی سرمایه‌گذاری در این بازار حساب باز کرد. در این همایش عبده تبریزی گفت: ایران جزو کشورهای موفق در زمینه برخورد با کروناست و ستاد مقابله با کرونا در این زمینه به خوبی عمل کرده است. این تحلیلگر اقتصادی بیان کرد: کرونا اقتصاد سایر کشورها را نیز تحت تاثیر قرار داده است سهم خدمات در اقتصاد کشور 50 درصد است و سهم بخش خدمات در اروپا 80 درصد است؛ بنابراین اقتصاد این کشورها از شیوع ویروس کرونا در مقایسه با ایران آسیب بیشتری دیده است، به عنوان مثال شرکت نفت شل که سودافزایشی داشته بعد از 75 سال ناچار شده سودش را از 47 سنت به 15 سنت کاهش دهد. او خاطرنشان کرد: در دنیا شرکت‌ها توسط دولت حمایت می‌شوند، دولت پرداخت وام به این شرکت‌ها را تضمین می‌کند، ولی در کشور ما دولت به طور صریح اعلام نکرده که چه سیاستی دارد. همچنین سیستم بانکی ما ضعیف است و نمی‌تواند به کمک بنگاه‌ها بیاید ضمن اینکه دولت نگران این است که از پس هزینه‌ها برنیاید. این اقتصاددان بیان کرد: فعالان بخش خدمات دغدغه‌شان این است که آیا می‌توانند به روند فروش سابق خود بازگردند؟ به عقیده من روان‌شناسان اجتماعی باید در این حوزه اظهار نظر کنند؛ چون عادات مردم در دوران قرنطینه تغییر کرده است؛ مثلا برخی به این نتیجه رسیدند که بدون رفتن به رستوران نیز می‌توانند زندگی خود را بگذرانند.

بازار طلا قدرت می‌گیرد

به گفته این تحلیلگر اقتصادی، امسال برای سرمایه‌گذاری بازار مسکن فرصت‌های مصرفی کمتری دارد، ولی اطلاعات حاکی از این است که بازار طلا قدرت می‌گیرد چون دلار به مقدار قابل ملاحظه‌ای تولید شده است. او تصریح کرد: شاخص سهام پنج‌برابر نسبت به پارسال رشد کرده است، سفته بازی در بازار ارز و مسکن آرام گرفته و نقدینگی به سمت بازار سهام هدایت شده است. عبده تبریزی ادامه داد: نرخ سود بانکی کاهش یافته و دولت هم از بازار سرمایه حمایت می‌کند؛ بنابراین نقدینگی به سمت بازار سرمایه حرکت کرده است ولی بخش زیادی از این رشد قیمتی در بورس، حباب است و ریسک بالایی دارد.

 راهکارهایی برای تامین منابع

این اقتصاددان بیان کرد: کرونا هزینه‌های زیادی را به اقتصاد تحمیل کرده است، تعداد بیکاران افزایش پیدا کرده و دولت برای تامین منابع با مشکل مواجه است؛ اگر در یک دوره شش ماهه دو‌میلیون تومان حقوق هم برای این افراد بیکار در نظر بگیریم، حداقل به 50 هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم که جزو حداقل‌هاست. عبده‌تبریزی عنوان کرد: دولت علاوه براینکه در تامین منابع بامشکل مواجه است، در تقسیم منابع نیز محدودیت دارد چون کشور ما در زمینه اقدامات اجرایی موفق عمل نمی‌کند؛ با این حال برای تامین منابع راه‌هایی وجود دارد؛ به عنوان مثال بانک مرکزی عملیات بازار باز را شروع کرده و صندوق توسعه ملی مطالباتی دارد که بانک مرکزی می‌تواند این مطالبات را به صورت اوراق قابل فروش خریداری کند. او می‌افزاید: مطالبات بانک مسکن نیز سالم است؛ بنابراین می‌توان اوراق پنج سال آینده بانک مسکن را تبدیل به اوراقی کرد تا بانک مرکزی خریداری کند و بانک مسکن می‌تواند وام‌های کوچک تا سقف 50 میلیون تومان را به اصناف و صنایع کوچک تخصیص دهد.

بورس ریزش می‌کند؟

به گفته این تحلیلگر اقتصادی، بورس 90 درصد رشد کرده است، این نگرانی وجود دارد که مردم بترسند و بورس ریزش پیدا کند؛ فعالان بازار باید کمک کنند تا بازار آرام ریزش داشته باشد و قیمت‌ها به درستی اصلاح شود. او اظهار کرد: در بازار سرمایه در شرایط فعلی سه اقدام افزایش عرضه، افزایش تعداد صندوق‌ها و رشد سبدگردانی و برداشتن دامنه قیمت‌ها را می‌توان اجرایی کرد. عبده‌تبریزی خاطرنشان کرد: بحث راه‌اندازی بورس مستغلات و املاک حدود سی سال است که مطرح شده اما چون زمینه‌های لازم را ندارد پا نمی‌گیرد. او اذعان کرد: حذف چهار صفر از پول ملی تاثیر چندانی بر شرایط اقتصادی ندارد ولی با این حال نباید با اجرایی شدنش مخالفت کرد.

مسکن، گزینه مناسب سرمایه‌گذاری نیست

این تحلیلگر اقتصادی گفت: بازار باید مصرف‌کننده باشد تا معتبر شود، ولی شاهد این هستیم که قیمت‌ها افزایش داشته ولی درآمدها بالا نرفته است. به همین جهت مسکن رشد کرده ولی خریداری در بازار نیست. در شرایط کنونی، مسکن گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست فقط می‌تواند جنبه مصرفی داشته باشد که البته خریداران باید واحدهای کوچک را بخرند. در بازار خودرو نیز با حباب قیمتی مواجه هستیم. عبده تبریزی اذعان کرد: صندوق‌های طلا نیز در بانک‌ها باید فعال شود تا خرج تولید شود و مردم طلاهایشان را در خانه نگهداری نکنند. این اقتصاددان اذعان کرد: حجم نقدینگی در آمریکا هفت‌برابر شده است؛ در طول این دوره 23 درصد به تولید ملی اضافه شده و اشتغال 3,5 درصد افزایش یافته و نقدینگی روی دارایی‌ها نشسته است. در ایران رشد نقدینگی کنترل شده و بانک مرکزی در این زمینه خوب عمل کرده است.

 تبعات کرونا 15 ماه آینده در اقتصاد بروز می‌کند

در ادامه این همایش نیز رئیس اتاق بازرگانی اصفهان اظهار کرد: اقتصاد کشور تحت تاثیر التهابات ناشی از ویروس کرونا قرار گرفته و از سوی دیگر تحریم‌ها و مسائل بین‌المللی شرایط اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرارداده است. مسعود گلشیرازی تصریح کرد: تبعات کرونا 9 تا 15 ماه آینده خودش را نشان می‌دهد و تمامی‌ابعاد کسب‌و‌کار را متاثر می‌کند، فعالان اقتصادی آگاه باشند که این دوران زودگذر نیست و باید شرایط کسب وکارخودشان را تغییر دهند.
 

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط