بالاخره کرونا چطور منتقل می‌شود؟

اگر بخواهیم خانه‌نشینی را ادامه دهیم، معیشت با مشکل روبه‌رو می‌شود و فقر و فساد و مشکلات اقتصادی جبران‌ناپذیر به وجود می‌آید و اگر بخواهیم رونق اقتصادی و معیشت را جدی بگیریم، مجبوریم به سلامت جامعه خیلی بها ندهیم؛ تاجایی که برخی گرفتار کرونا شوند و بمیرند و اگر بیمارستان‌ها جای کافی نداشته باشند، در خانه بمانند و در این وضعیت یا درمان شوند یا بمیرند؛ اما اگر بخواهیم هم معیشت با مشکل روبه‌رو نشود و هم سلامت افراد را جدی بگیریم، راهی جز رعایت سبک جدید زندگی به صورتی که هم فعال اقتصادی باشیم و هم گرفتار کرونا نشویم، نیست؛ البته باید بهداشت و فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی بگیریم.

تاریخ انتشار: 00:33 - سه شنبه 1399/05/21
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
اگر به سلامت خودتان بها می‌دهید، به فکر خودتان باشید و تلاش کنید که گرفتار کرونا نشوید. اگر گرفتار شدید، ممکن است کاری از دست پزشکان هم برنیاید؛ درضمن تحت‌تأثیر برخی که یا ایمن شده‌اند یا بدنشان آمادگی بیشتری دارد و حتی می‌توانند ناقل باشند و در جامعه بدون رعایت فاصله اجتماعی فعالیت کنند، بی‌خیال نشوید. این نکته را هم بدانید که تا تولید واکسن زمان زیادی مانده و هنوز داروی خاص کرونا شناخته نشده است؛ اگرچه پزشکان ایرانی اعلام کرده‌اند آزیترومایسین و برخی داروها تا حدودی مؤثر است، ولی این داروها برای درمان بیماری کرونا قطعیت نیافته‌اند. به اعتقاد متخصصان به‌زودی کرونا از جوامع برچیده نخواهد شد و اینکه به‌زودی مشکل حل می‌شود، نظر درستی نیست و احتمال دارد در پاییز و زمستان آینده مشکل‌زاتر شود. به‌هرحال توصیه‌های زیادی در ارتباط با اصلاح سبک زندگی برای زیستن با کرونا طرح شده است؛ اما شاید عملی‌ترین و صادقانه‌ترین آن موارد زیر باشد که به آن‌ها دکتر محمد شاهدی، مهندس صنایع غذایی و مشاور فرهنگستان علوم، اشاره می‌کند: کرونا را انکار نکنید و جدی بگیرید؛ ولی نهراسید.
زندگی خود را با وسواس و اقدامات افراطی تلف نکنید؛ بلکه زندگی را با این واقعیت که کرونا هست و باید سبک زندگی را اصلاح کرد، بیاموزید. وقتی ویروس به دیواره‌های سلول‌های گلو و ریه نفوذ کند، کار بسیار سخت می‌شود؛ به‌خصوص آن‌ها که بدنشان برای مقابله آمادگی ندارد؛ پس در این شرایط باید  پیشگیری را جدی گرفت و در اولویت قرار داد. از بین شما، افراد مسن و دارای بیماری‌هایی مثل فشارخون و دیابت و ناراحتی‌های قلبی‌عروقی، کلیوی، ریوی و بیماران سرطانی و کسانی که کورتون مصرف می‌کنند و افراد چاق و… در معرض خطر بیشتری هستند.شستن دست‌ها و حفظ دو متر فاصله فیزیکی و زدن ماسک در مکان‌های آلوده و با جمعیت زیاد را فراموش نکنید. این بهترین روش برای حفاظت از شما در برابر ویروس کروناست.حتما در تاکسی، اتوبوس، مترو، هواپیما، قطار، سینما، فروشگاه‌ها و هنگام روبه‌روشدن با افراد مختلف ماسک بزنید.
اگر ماسک خوب تهیه کنید، می‌توانید با حرارت‌دادن آن تا دمای ۷۵درجه دوباره از آن استفاده کنید.اگر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در خانه ندارید، نیازی نیست سطوح خانه را ضدعفونی کرده و شرایط زندگی را برای خود و دیگر اعضای خانواده سخت کنید.بسته‌های پستی، سبدهای خرید و دستگاه‌های خودپرداز باعث ابتلا نمی‌شوند؛ به شرط آنکه اگر دست به سطوح مشکوک زدید، به چشم و دماغ و دهان خود نزدیک نکنید و در اولین فرصت دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید و مطابق معمول به زندگی خود ادامه دهید.توجه داشته باشید که در غذاها ویروس وجود ندارد و باعث بیماری کرونا نمی‌شود. آلودگی واقعی از طریق ذرات ریز آب آلوده از دهان افراد بیمار، یا ناقلانی است که ظاهر سالم دارند اما در موقع صحبت‌کردن خارج می‌شود؛ پس نگران آلودگی‌های غذاها نباشید؛ به‌خصوص اگر قبل از مصرف آن‌ها را به‌درستی حرارت می‌دهید.به خاطر بسپارید که ویروس‌ها و برخی آلرژی‌ها حس بویایی را از بین می‌برند. این موضوع نشان‌دهنده حتمی بیماری کووید ۱۹ نیست.
خیلی از علائم مثل تب، سرفه و عطسه، خاص ویروس کرونا نیست؛ مگر اینکه آلودگی فرد ارزیابی شده باشد.با رسیدن به خانه لازم نیست بلافاصله لباس خود را بشویید و دوش بگیرید. پاکیزگی فضیلت است؛ اما در حد لازم، نه آنکه ایجاد هراس کند. کافی است لباس خود را در جای مناسب آویزان کنید.سطوح را ضدعفونی کنید. ویروس کرونا به‌وسیله قطرات ریز تنفسی و آلوده‌ای سرایت می‌کند که در فاصله دو متری بیمار منتشر می‌شود و بعد روی سطوح سقوط می‌کند؛ پس سطوح نزدیک یا در تماس با افراد آلوده نیز باعث انتقال ویروس می‌شود.هوای آزاد، تمیز است؛ بنابراین می‌توانید در باغ و باغچه و پارک قدم بزنید؛ فقط فاصله فیزیکی ایمن را از افراد و سطوح آلوده حفظ کنید.توجه داشته باشید که استفاده از صابون معمولی کفایت می‌کند. به صابون ضدباکتری احتیاجی ندارید. ویروس، باکتری محسوب نمی‌شود که باکتری‌کش، نیاز داشته باشد.نگران سفارش غذا نباشید؛ اما برای اطمینان، قبل از مصرف آن را حرارت دهید.احتمال اینکه با کفشتان ویروس کرونا را به خانه بیاورید، بسیار کم است؛ البته کافی است کفشتان را دم در از پا درآورید.توجه داشته باشید که با خوردن سرکه، داروهای گیاهی و زنجبیل و سیر و آب‌لیمو ایمنی کامل در برابر ویروس ایجاد نمی‌شود، این‌ها برای تقویت ایمنی بدن است و نه درمان آن.استفاده مرتب از ماسک، در تنفس و سطح اکسیژن خون شما اختلال ایجاد می‌کند؛ فقط در نقاط بسیار پرجمعیت و مشکوک و آلوده از ماسک استفاده کنید.
فراموش نکنید که در موقع ورزش‌کردن نباید از ماسک استفاده کرد.استفاده از دستکش صحیح نیست؛ زیرا می‌تواند باعث انتقال بیشتر ویروس به‌ صورت شود. بهتر است به‌جای دستکش دست‌های خود را مرتب بشویید.توجه داشته باشید که با همیشه ماندن در محیط ضدعفونی‌شده و کاملا ایزوله، ایمنی بدنتان تضعیف می‌شود.با غذاهای مقوی، سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید، از خانه به پارک، جنگل، باغ یا ساحل دریا بروید و ورزش کنید.رفت‌وآمدهای خانوادگی با رعایت فاصله و درصورت عدم اطمینان از سلامت افراد با ماسک، مشکلی ایجاد نمی‌کند.این نکته را بدانید که جلسات و همایش‌های آموزشی را  می‌توان با هزینه کمتر و با کیفیت خوب از راه دور برگزار کرد.آموزش‌های ضروری را که موردعلاقه مخاطب باشد، می‌توان با استفاده از تلفیق راه دور و نزدیک و بدون خطر انجام داد.باید شرایطی را ایجاد کرد که به اصل هدف آموزش که به‌کارگیری و ایجاد اشتغال مولد است، بها داد؛ به‌طوری‌که افراد ارزش آموزش‌ها را بیشتر بدانند.شایان ذکر است که وظیفه دولت، ارزیابی جدی افراد و شناسایی بیماران و افراد ناقل و قرنطینه‌کردن و درمان آنانی است که نیاز دارند، تا عامل رشد و گسترش ویروس در جامعه نشوند. با رعایت موارد ذکرشده نگران نباشید و با خیال راحت زندگی کنید.
 
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط