معاون فرهنگی آموزشی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: به اعتقاد من مجموعه سازمان مدیریت پسماند بهتنهایی نمیتواند تمامی مشکلات را در حوزه مدیریت پسماند حل کند و باید از توان علمی و تخصصی و سرمایه اجتماعی نهتنها در بحث حل مشکلات، بلکه در حوزه ریشهیابی و پیشگیری استفاده کند. دانشگاه علوم پزشکی بهطورکلی در دو بخش بهداشت و درمان فعالیت دارد و ما در حوزه بهداشت، رویکرد ویژهای درخصوص مباحث سلامت و پیشگیری داریم.محسن حسینی افزود: دانشجویان، سرمایه انسانی دانشگاه علوم پزشکی هستند که با تنوع و گستردگی میتوانند نقطه تمرکز ما برای انجام فعالیتهای آموزشی و فرهنگی باشند؛ چراکه بنا به تجربه، هرگاه ما با استفاده از این افراد برای حل مشکلی وارد عمل شدیم با مدرنترین، ارزانترین و مؤثرترین روش مشکل را حل کردند؛ زیرا پایگاههای محکمی در جامعه دارند. بر همین اساس، استفاده از دیدگاهها و تخصصهای این قشر، بهکارگیری ایدههای جدید و کارآفرینی و همچنین استفاده بهینه از ارتباط آنها با محیط درمانی برای تحت پوشش قراردادن بخش گستردهتری از جامعه، همه میتواند رویکردهای مناسبی برای همکاری میان سازمان مدیریت پسماند و دانشکده بهداشت باشد. در ادامه مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: روند همکاری با مجموعههای علمی بهمنظور حصول دستاوردهای ارزنده در حوزههای مختلف مدیریت پسماند، همواره مورد تأکید ماست.
ما در سازمان مدیریت پسماند معتقدیم وظیفه مدیریت شهری تنها اقدامات عمرانی مانند خیابانکشی یا فعالیتهای خدماتی نیست، بلکه ما با مجموعهای از خدمات فرهنگی، اجتماعی و آموزشی در راستای امداد اجتماعی، به زیستن و فرهنگسازی مواجهیم. مدیریت پسماند ازنظر فنی و اجرایی بهطور مستمر روال خود را سپری میکند و آنچه اهمیت دارد، استفاده از ظرفیت شهروندان، شناسایی انتظارات و اهداف در این سیستم و نگاه از بالا بهمنظور مدیریت جامع فرایند است؛ چراکه اعتقاد داریم در حوزه پسماند، بهبود کار تنها با نگاه کلنگر به همه بخشها انجام میشود و بدون مردم در هیچ حوزهای اهداف متصور ما شکل نمیگیرد. سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان ازنظر تکنولوژیکی و فنی در سطح کشور وضعیت ممتازی دارد، باوجوداین، اعتقاد ما بر پیشرفت و جلب مشارکت عموم شامل مردم، مجموعههای علمی و فرهنگی و پژوهشی است و ارتباط با دانشکده بهداشت نیز در این راستا انجام میشود. رحیم محمدی، تصریح کرد: بهترین مدل همکاری در ارتباط میان سازمان با دانشکده بهداشت، انعقاد یک تفاهمنامه کاری است که طی آن با تعریف اهداف بر اساس نیازهای گروههای مختلف جامعه، در سه حوزه آموزش، پژوهش و مشاوره همکاری مطلوب شکل گیرد و با استفاده از ظرفیت جامعه دانشجویی بهعنوان یک گروه مرجع تأثیرگذار در جامعه و خانواده، بتوان این فعالیتها را در میان عموم مردم جامعه تسری داد. حوزه مشاوره بهعنوان یکی از محورهای اساسی همکاری میان سازمان و دانشکده بهداشت، ازجمله بخشهای مورد تأکید ماست. از سوی دیگر، مدیریت پسماند هم در بحث اقلام و هم در بحث روشهای مدیریت بسیار تغییرپذیر است و وجود مشاورانی که بتوانند بهطور علمی این روند را رصد کنند، سبب میشود ما پیش از بروز هر نوع مسئله و ایجاد شرایط جدید، پروتکلهایی برای مدیریت آن اندیشیده باشیم. با توجه به ثمربخشی فعالیتهای آموزشی به دلیل وجود بستر مهیا، رضایت شهروندی در حوزه پسماند بهسرعت قابل رصد است و به همین دلیل میتوان اثربخشی هر نوع فعالیت آموزشی را درزمانی کوتاه مشاهده کرد و در این زمینه نیز تیم متخصص و منابع موردنیاز هم فراهمشده که در کنار هم و با مشارکت مجموعههایی مانند دانشکده بهداشت میتواند منجر به تغییرات ملموسی شود.
در ادامه رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نیازسنجی در حوزه مدیریت پسماند با هدف حل تعاملی مشکلات، هدف مشترک ما در این رابطه است. فعالیتهای ما در دو بخش آکادمیک و علمی و بخش فعالیتهای عملیاتی صورت میگیرد؛ اما معتقدیم این فعالیتها باید از چهاردیواری دانشگاه خارج و وارد بطن جامعه شود. یکی از مأموریتهای مهم دانشکده بهداشت، رسیدگی به موضوعات مربوط به پسماند است. محمدرضا مراثی تصریح کرد: البته در جلسات و برنامهریزیهای گذشته مقرر شده بود تا پس از نیازسنجی از سوی سازمان، فعالیتهای اولویتدار شناسایی و جهت اقدام به دانشکده اعلام شوند که امید است اکنون و با امضای یک تفاهمنامه همکاری بتوانیم به این نتیجه دستیابیم و بتوانیم با مشارکت در حل برخی معضلات مانند شیرابه و ورود آلودگیها به زمین، وضعیت زیستمحیطی بهتری را رقم بزنیم.
در پایان این نشست مقرر شد در جلسه بعدی، تفاهمنامه همکاریمابین طرفین با تمرکز بر سه حوزه آموزش، پژوهش و مشاوره منعقد شود.