وام میلیاردی برای جهش تولید اصفهان

بیکاری، تعطیلی کارگاه‌های تولیدی و نبود سرمایه برای بازسازی یا احداث مراکز صنعتی جدید، موجب شده دولت یازدهم و دوازدهم در سال‌های گذشته برای حمایت از واحدهای صنعتی، تسهیلاتی به‌منظور رونق تولید و اشتغال در نظر گیرد. این تسهیلات در سال جاری نیز برای ایجاد رونق تولید به استان‌های مختلف ارائه شد. تاکنون چندین میلیارد تومان از این تسهیلات به متقاضیان در اصفهان تعلق گرفته است که بنابر گفته مسئولان استان، این وام در راستای تکمیل و اجرای طرح‌های صنعتی، بازگشت صنایع راکد کشور به چرخه تولید و برطرف‌کردن موانع تولید اصفهان به‌کار گرفته خواهد شد. اصفهان با بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال، صنعتی‌‌ترین استان کشور به شمار می‌‌رود. باوجوداین رقم تسهیلات پرداختی بابت رونق تولید به متقاضیان وام در سال جاری زیاد نیست.

تاریخ انتشار: 20:16 - یکشنبه 1399/06/9
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
جدیدترین آمار منتشرشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) نشان می‌دهد که در بهار امسال ۶۳ درصد متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات رونق تولید و ۴۲ درصد متقاضیان موفق به دریافت تسهیلات برنامه تولید و اشتغال (تبصره ۱۸) شده‌اند. بر اساس این آمار در سه‌ماه اول امسال، بیش از ۱۸۱۷ میلیارد تومان در قالب ۶۷۶ فقره تسهیلات برای تأمین مالی بنگاه‌های تولیدی کوچک، متوسط و طرح‌های نیمه‌تمام با پیشرفت بالای ۶۰ درصد، در راستای اقتصاد مقاومتی و بیش از ۷۹۱ میلیارد تومان تسهیلات برنامه تولید و اشتغال در قالب ۱۵۶ فقره به استان‌های مختلف پرداخت‌شده است.
در این مدت، ۱۸۰۸ مورد ثبت‌نام برای استفاده از تسهیلات رونق تولید انجام‌شده که ۱۰۷۲ مورد برای دریافت بیش از ۳۲۷۲ میلیارد تومان تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند؛ درنهایت ۶۷۶ فقره تسهیلات به ارزش بیش از ۱۸۱۷ میلیارد تومان به‌حساب متقاضیان واریز شده است. درنتیجه بیش از نیمی از ثبت‌نام‌کنندگان یعنی حدود ۶۳ درصد، موفق به دریافت تسهیلات رونق تولید شدند و به مابقی ثبت‌نام‌کنندگان نهایتا تا انتهای سال جاری وام اختصاص خواهد گرفت.
در این میان بیشترین پرداختی تسهیلات رونق تولید نیز مربوط به استان سمنان با مبلغ نزدیک به ۳۷۵ میلیارد تومان و استان ایلام با کمترین تسهیلات رونق تولید، معادل ۷۰ میلیون تومان را دریافت کرده است. تعدادی از استان‌ها مانند سیستان‌وبلوچستان، کرمانشاه، خراسان جنوبی و… نیز یا برای دریافت این تسهیلات هیچ متقاضی‌ای نداشتند یا سهمی از این تسهیلات به آن‌ها تعلق نگرفت.
بر اساس توضیحات مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان، این استان سال گذشته رتبه اول دریافت جذب تسهیلات رونق معادل 850 میلیارد تومان را کسب کرد؛ چراکه استان اصفهان از حیث تعداد واحد صنعتی رتبه دوم، ازلحاظ اشتغال صنعتی رتبه سوم و ازنظر تعداد معادن فعال با ۸۶۰ معدن، رتبه نخست کشور را دارد. به عبارتی استان اصفهان، قطب صنایع فولاد، نساجی، سنگ‌های ساختمانی و تزیینی و نما در کشور محسوب می‌شود و به ترتیب حدود ۶۰ درصد از فولاد، دو هزار و ۴۵۰ واحد نساجی و دو هزار و ۶۰۰ واحد در بخش سنگ فعالیت می‌کنند. همچنین نزدیک به ۸۵۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی استان پرداخت شده است و طبیعی به نظر می‌رسد که بالاترین سطح تسهیلات سال 98 به اصفهان تعلق گرفته باشد. هرچند سال گذشته واحدهای تولید زیادی احیا شدند؛ ولی ایرج موفق، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان در خصوص برنامه تسهیلات رونق تولید در سال جاری گفت: «احیای واحدهای صنعتی نیمه‌تعطیل یا تعطیل برای تحقق شعار جهش تولید از اهمیت زیادی برخوردار است و حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط و واحدهای صنفی، از اولویت‌های سال 99 این سازمان است؛ زیرا هرقدر بتوانیم واحدهای کوچک‌تر را سرپا نگه داریم، وضعیت رفته‌رفته بهتر خواهد شد. خارج کردن واحدهای تولیدی از رکود و حل مشکلات آن‌ها در بخش‌های مختلف به‌ویژه در روزهایی که با شیوع کرونا روبه‌رو هستیم، با جدیت دنبال خواهد شد.» براساس گفته‌های این مقام مسئول، تکمیل دو هزار و ۵۰۰ طرح صنعتی استان با بیش از ۶۰ درصد پیشرفت، در اولویت برنامه‌های اقتصادی در سال جهش تولید قرار دارد. علاوه بر این، چهار هزار و ۴۷۴ طرح صنعتی و صنایع معدنی با حجم سرمایه‌ ۴۱۴ هزار و ۳۳۹ میلیارد ریال در سطح استان اجرا خواهد شد که نتیجه آن اشتغال ۱۳۸ هزار و ۹۶۳ نفر خواهد بود. محسن صالحی‌نیا، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز درباره اهداف در نظر گرفته‌شده برای تسهیلات رونق تولید در سال جاری توضیح داد: «تاکنون فعالیت حدود ۲۱ درصد از واحدهای صنعتی موجود در شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور با رکود مواجه شده که با برنامه‌ریزی به دنبال برگرداندن آن‌ها به چرخه تولید هستیم.» ایوب درویشی، معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اصفهان نیز معتقد است، دغدغه اصلی مسئولان در سال جهش تولید، برطرف کردن موانع تولید در سطح استان بوده و باید به‌صورت کلینیک کسب‌وکار مانند سال‌های گذشته، مسائل هر یک از واحدها بررسی شود تا بتوان مشکلات تولید استان را برطرف کرد. درنتیجه مسئولان اصفهان سعی در بالابردن سطح تولید استان اصفهان در سال جاری دارند تا از رکود کرونایی جلوگیری کنند.
 
برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط