تسهیلات به کدام مشاغل رسید؟

شیوع کرونا باعث شد بسیاری از مشاغل و صنوف متحمل خسارت شوند. برخی از مشاغل تعطیل شدند و تعداد زیادی هم با محدودیت به کارشان ادامه دادند. در این شرایط دولت ارائه تسهیلات کرونا را به مشاغل آسیب‌دیده در دستور کار قرار داد. برای دریافت وام کرونا البته شرایط سخت‌گیرانه هم تعیین شد. شرط نداشتن بدهی معوق و چک برگشتی از شروط تسهیلات کرونایی بود که بانک مرکزی برای مشاغل لحاظ کرد. بااین‌حال صاحبان مشاغل و رؤسای انجمن‌ها و صنایع بخش خصوصی از دولت درخواست کردند که در پرداخت تسهیلات به واحدهای آسیب‌دیده از شیوع کرونا سرعت عمل به خرج داده و واحدهای آسیب‌دیده بدون توجه به بدهی معوق و همچنین داشتن چک برگشتی بتوانند از این تسهیلات برخوردار شوند؛ زیرا شیوع کرونا، خود باعث شده بیشتر واحدها با بدهی معوق و برگشت چک روبه‌رو باشند.

تاریخ انتشار: 22:57 - دوشنبه 1399/06/10
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

براساس آماری که روابط عمومی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در اختیار اصفهان‌زیبا قرار می‌دهد تاکنون 935میلیارد ریال تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده از کرونا در اصفهان پرداخت شده است. از بین مشاغل، مراکز و مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه‌ای بیشترین تسهیلات را دریافت کرده‌اند و به‌زعم متولیان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان، دلیل اصلی پرداخت بیشترین تسهیلات به این مشاغل، تقاضای بالا از سوی مراکز و مجتمع‌های فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانه‌ای اصفهان برای دریافت تسهیلات کرونایی بوده است. میزان تسهیلات پرداختی به این مراکز 288 میلیارد ریال است. مراکز تولید و توزیع صنایع‌دستی در جایگاه دوم قرار گرفته‌اند و 78 میلیارد ریال وام دریافت کرده‌اند. به واحدهای تولید و توزیع پوشاک 72 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است. مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه 69میلیارد ریال تسهیلات دریافت کرده‌اند. میزان پرداخت تسهیلات به مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوران‌ها، بوفه، طباخی، تالار پذیرایی، قهوه‌خانه، ساندویچی‌ها و موارد مشابه نیز 67 میلیارد ریال بوده است. مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهره‌برداری از وزارت بهداشت، درمان، آموزش پزشکی که در حوزه‌های درمانی و تشخیص اعم از آزمایشگاهی و پاراکلینیک فعال هستند نیز 34 میلیارد ریال تسهیلات کرونا دریافت کرده‌اند. میزان تسهیلات پرداختی به حمل‌ونقل عمومی و مسافر درون‌شهری 29 میلیارد ریال، تسهیلات پرداختی به دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی 26 میلیارد ریال، آموزشگاه‌های رانندگی، آموزشگاه‌ها و سالن‌های زیبایی 24 میلیارد ریال و مجتمع‌های ورزشی و تفریحی 23 میلیارد ریال است. همچنین مراکز مـربوط به گردشگری، هتل‌ها، هتل آپارتمان‌هـا، مجتمع‌های جهانگردی، مهمان‌پذیرها، مهمان‌سـراها، مـسافرخانه‌ها، مراکز بوم‌گردی، اقامتی، پذیرایی، تفریحی و خدماتی بین‌راهی 20 میلیارد ریال تسهیلات کرونا دریافت کرده‌اند.

فقط 16 نفر وام دریافت کردند!

این اعداد و ارقام درحالی از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان عنوان می‌شود که برخی فعالان بازار و متولیان تولید در اصفهان می‌گویند تاکنون موفق به دریافت تسهیلات کرونا نشده‌اند. باتوجه به اینکه در آمار و اطلاعات اعلام شده، دو صنف صنایع‌دستی اصفهان و پوشاک اصفهان جزو تولیدکنندگانی هستند که بیشترین میزان وام را دریافت کرده‌اند، برای اطلاع از چندوچون تأثیرگذاری تسهیلات بر رونق فعالیتشان با آن‌ها گفت‌وگو کردیم. این‌طور که اعداد و ارقام ارائه شده از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان نشان می‌دهد مراکز تولید و توزیع صنایع‌دستی اصفهان در جایگاه دوم دریافت‌کنندگان وام کرونا قرار گرفته‌اند و تاکنون 78 میلیارد ریال وام دریافت کرده‌اند. بااین‌حال اظهارنظرهای متولی این صنف از پرداخت نکردن این میزان تسهیلات کرونا به تولیدکنندگان صنایع‌دستی اصفهان حکایت دارد.
سیدعباس شیـردل، رئیس اتحادیه صنایع‌دستی اصفهان به اصفهان‌زیبا می‌گوید: به مراکز تولید و توزیع صنایع‌دستی وامی تعلق نگرفته است، مطلع هستیم که 380 نفر در سامانه کارا ثبت‌نام کرده‌اند که از بین این تعداد 16 نفر موفق به دریافت وام شده‌اند.
شیردل بـیان می‌کـند: وضعیت تولیدکنندگان صنایع‌دستی بسیار نامناسب است؛ فروشگاه‌ها فروشی ندارند و کارگاه‌ها هم نیمه‌تعطیل هستند؛ یعنی مغازه‌داران صرفا در مغازه‌هایشان حضور پیدا می‌کنند؛ ولی فروشی ندارند. او تصریح می‌کند: تسهیلات کرونا فقط برای برخی مشاغل می‌تواند کارآمد باشد، شغلی که به 100 میلیون سرمایه در گردش نیاز دارد مسلم است که این تسهیلات کرونا برایش کارایی ندارد. شیردل خاطرنشان می‌کند: یک فیروزه‌کوب ماهیانه به 150 میلیون تومان سرمایه نیاز دارد؛ ولی تسهیلات کرونا فقط 16 میلیون تومان و با سود 12درصد است که پاسخ‌گوی نیاز آن‌ها نیست. اگر می‌خواهند کارگاه‌ها حرکت کنند، باید وام قابل‌توجه به آن‌ها بدهند.

ریالی تسهیلات دریافت نکردیم!

براساس آمارها، به واحدهای تولید و توزیع پوشاک 72 میلیارد ریال تسهیلات کرونا پرداخت شده است؛ بااین‌حال رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک اصفهان به اصفهان‌زیبا می‌گوید: تولیدکنندگان پوشاک اصفهان، ریالی تسهیلاتی دریافت نکرده‌اند. این تسهیلات ممکن است به تولیدکنندگان لباس بیمارستانی تعلق گرفته باشد؛ ولی سایر تولیدکنندگان پوشاک اصفهان وام کرونا دریافت نکرده‌اند. ابراهیم خطابخش تصریح می‌کند: در دوران شیوع کرونا تولید لباس بیمارستانی ابتدا از اصفهان شروع شد و اتحادیه پوشاک اصفهان برای نخستین بار در کشور در این بحث ورود پیدا کرد و سپس سایر شهرستان‌ها به دریافت وام اقدام کردند. او اذعان می‌کند: سال گذشته تولیدکنندگان پوشاک اصفهان از شیوع کرونا ضربه بزرگی خوردند. پوشاک فصلی است و آسیب‌پذیری این شغل نسبت به سایر مشاغل بیشتر است. متأسفانه اگر پوشاک فصلش را از دست بدهد، فروشندگان ضرر می‌کنند. خطابخش تأکید می‌کند: تسهیلات کرونا به‌طورقطع می‌تواند به رونق کار تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک کمک کند؛ ولی تاکنون این تسهیلات به تولیدکنندگان پرداخت نشده است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط