ماشین شارژی به قیمت دیروز پراید!

«پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف سرانه اسباب‌بازی برای هر کودک زیر ۱۴سال در ایران حدود ۱۰ تا ۲۰ دلار است. البته این پژوهش خیلی دقیق نیست.» حامد تاملی، عضو هیئت‌مدیره انجمن تولیدکنندگان اسباب‌بازی چند روز قبل از این موضوع خبر داد. همچنین سال گذشته مصرف سرانه اسباب‌بازی در ایران یک سوم میانگین جهان محاسبه شد. بررسی قیمت اسباب‌بازی در بازار اصفهان نشان می‌دهد کاهش سرانه مصرف اسباب‌بازی بی‌ارتباط با قیمت آن‌ها نیست؛ برای نمونه ماشین و موتور شارژی که اسباب‌بازی‌های پرفروش طی سال‌های قبل محسوب می‌شدند، اکنون با نرخ‌های میلیونی به فروش می‌رسند و گاهی یک موتور شارژی هم قیمت با یک موتور واقعی است! ماشین و موتورهای شارژی به گران‌ترین اجناس بازار تبدیل شده‌اند و رشد نرخ ارز تأثیر مستقیم بر قیمت آن‌ها گذاشته است، تاجایی که اسباب‌بازی‌های شارژی سهم کمتری در بین اجناس وارداتی دارد.

تاریخ انتشار: 09:08 - پنجشنبه 1399/07/10
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

ماشین شارژی تا نرخ 10 میلیون تومان!

ماشین‌های شارژی با قیمت‌های میلیونی در بازار اصفهان به فروش می‌رسند و در شمار اسباب‌بازی‌های لوکس قرار می‌گیرند، تا جایی که کمتر کسی توان خرید آن‌ها را دارد. بررسی میدانی از بازار اسباب‌بازی نشان می‌دهد ارزان‌ترین ماشین شارژی یک میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد؛ برای نمونه ماشین شارژی طرح بنز با ابعاد 70x30x40 سانتی‌متر و باتری 6 ولت یک میلیون و 540 هزار تومان قیمت خورده است. ماشین‌های شارژی با نرخ کمتر از 3 میلیون تومان کیفیت ساخت متوسطی دارند و برای خرید ماشین اسباب‌بازی باکیفیت‌تر باید دست‌کم 3 میلیون تومان هزینه کرد؛ از جمله آن‌ها باید به ماشین شارژی مدل Range Rover Sport با ابعاد 83x36x29 سانتی‌متر و باتری 6 ولت 4.5 آمپرساعت با نرخ 3 میلیون تومان اشاره کرد، یا ماشین شارژی مدل پورشه در ابعاد 93x59x37 سانتی‌متر و باتری 6ولت حدود 3 میلیون و 98 هزار تومان قیمت خورده است؛ همچنین ماشین شارژی طرح بوگاتی با ابعاد بزرگ‌تر یعنی 103x65x45 سانتی‌متر و یک عدد باتری ۱۲ ولت و هفت آمپر با نرخ سه میلیون و 240 هزار تومان به فروش می‌رسد. با‌وجود این، این ماشین شارژی‌ها گران‌ترین مدل‌ها در بازار اصفهان نیستند و بعضی مدل‌ها تا 10 میلیون تومان قیمت دارند. این دسته از اسباب‌بازی‌ها شباهت بیشتری به خودروهای واقعی داشته و دارای امکاناتی نظیر رادیو، ضبط USB/AUX  هستند. همچنین موتور آن‌ها از قدرت بالاتری بهره می‌برد؛ برای نمونه ماشین شارژی مدل MN2055 با نرخ هفت میلیون و 900 هزار تومان مجهز به چهار موتور قدرتمند، دنده‌عقب و جلو، چراغ صفحه کیلومتر، میکروفن بلوتوثی و.. است و یا ماشین شارژی طرح جیپ مدل 905 دارای دو موتور قدرتمند، صندلی چرم و ریموت کنترل است که با نرخ هفت میلیون و 930 هزار تومان عرضه می‌شود. بنابراین اگر کسی در گذشته با حدود 10 میلیون تومان می‌توانست یک پراید قدیمی بخرد، اکنون باید این مبلغ را خرج خرید یک ماشین شارژی برای کودک خود کند!

موتورهای شارژی به نرخ موتور واقعی

موتورهایی شارژی در مقایسه با ماشین‌ها نرخ کمتری دارند و با 700 هزار تومان نیز امکان خرید یک موتور اسباب‌بازی وجود دارد. موتور شارژی مدل ML 601 با نرخ 730 هزار تومان و موتورشارژی مدل 220 با قیمت 790 هزار تومان از جمله آن‌ها محسوب می‌شود. با‌وجوداین تعدادی از موتورشارژی‌ها تا شش میلیون تومان یعنی معادل یک موتور دست‌دوم واقعی قیمت‌گذاری شده‌اند؛ برای مثال موتور شارژی مدل کودک طرح aprilia پنج میلیون و 650 هزار تومان قیمت دارد  یا قیمت موتور شارژی مدل FZB-118 چهار میلیون و 820 هزار تومان است؛ چنین موتورهایی از قابلیت نظیر قدرت موتور 15هزار دوربردقیقه، پنل USB-AUX برای پخش موزیک و نمایشگر شارژ باتری، سیستم‌عامل بدون سوئیچ و… برخوردارند. بااین‌حال موتورهای شارژی ساده‌تر و درعین‌حال با کیفیت را می‌توان با نرخ یک تا دو میلیون و 500 هزار تومان در بازار خرید.

خرید با سفارش قبلی

افزایش قیمت ماشین و موتورهای شارژی باعث کاهش عرضه آن‌ها در بازار شده است و در فروشگاه‌ها کمتر اسباب‌بازی‌های شارژی پیدا می‌شود. تا چند سال قبل در هر فروشگاهی دو سه مدل موتور یا ماشین شارژی موجود بود، ولی اکنون خرید آن‌ها با سفارش قبلی میسر است؛ درواقع ابتدا مشتریان بیعانه می‌پردازند تا نهایت یک هفته بعد اسباب‌بازی شارژی موردنظر آن‌ها موجود شود. درجست و جوی علت گرانی ماشین و موتورهای شارژی مشخص شد، این اسباب‌بازی‌ها وارداتی هستند و قیمت آن‌ها همراه با نرخ دلار بالا می‌رود؛ علاوه بر این مشکلات موجود بر سر راه واردات موجب شده عرضه آن‌ها به بازار به صورت قطره‌چکانی صورت گیرد تا کمبود عرضه به گرانی آن‌ها دامن بزند. درنتیجه کاهش قیمت این اسباب‌بازی‌های لاکچـری در شرایط فعلی دور از انتظار است.

برچسب‌های خبر