حسینعلی حاجیدلیگانی تأکید کرد: حرفههای موردنیاز بر اساس هر شهر و روستا شناسایی و بر اساس نیاز همان مناطق تعریف و آموزش داده شود که این مهم در احیا و گسترش فنون، پویایی مناطق و رشد اقتصادی شهرستان مؤثر خواهد بود و نباید پس از اتمام آموزشها زنجیره قطع شود. عضو هیئترئیسه مجلس دغدغههای آموزشگاههای مهارتی را از جمله دغدغههای نمایندگان دانست و گفت: با توجه به تشکیل فراکسیون مهارت در مجلس، اختصاص بودجه بیشتر برای گسترش و توسعه آموزشهای فنیوحرفهای و پیگیری تأمین بودجه برای تهیه مواد مصرفی کارگاههای مهارتی، همواره مد نظر نمایندگان بوده است.
ایجاد فرصتهای اشتغال پایدار
فرماندار شهرستان شاهینشهر و میمه نیز در این رابطه با اشاره به اینکه امروز با توجه به رشد جمعیت شهرستان یکی از دغدغههای مسئولان اشتغال پایدار است، گفت: برای رسیدن به این هدف مهم، توسعه آموزشگاههای فنیوحرفهای راهکار مناسبی است. اسفندیار تاجمیری با بیان اینکه نباید از نقش آموزشهای مهارتی در ایجاد بستر مناسب برای اشتغالزایی و توسعه شهرستان غافل باشیم افزود: نقش ارزنده آموزشهای مهارتی در ایجاد فرصتهای اشتغال پایدار در شهرستان برکسی پوشیده نیست. او با تأکید بر اینکه مهارتآموزی باید در بین آحاد مردم فرهنگسازی شود، گفت: با توجه به نقش مستقیم مهارتآموزی در ایجاد اشتغال پایدار و در نتیجه توسعه شهرستان و بهروز شدن تجهیزات آموزشی و آموزشها در مراکز فنیوحرفهای، لازم است تا افراد از ظرفیتهای بهروز این مراکز استفاده مفید را ببرند.
نماینده عالی دولت در شهرستان تبیین برنامهریزی هدفمند در ارائه آموزشهای مهارتی در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان شهرستان را خواستار شد و ادامه داد: تا زمانی که به ارتباط جدی میان آموزشهای مهارتی با اقتصاد و اشتغال و نقش اثربخشی آن توجه نشود، شاهد اقتصاد ناپایدار و بیکاری خواهیم بود. تاجمیری تصریح کرد: آموزشهای مهارتی به دلیل توانمندسازی نیروهای انسانی و ارتقای توانمندیهای فناورانه، یکی از ارکان اساسی در برنامههای توسعه است که میتواند نقش مهمی در دستیابی به اهداف توسعه شهرستان داشته باشد. فرماندار با تأکید بر اهمیت مهارتافزایی در میان جوانان گفت: نیروی انسانی جوان، خلاق، پویا و دانشمحور بزرگترین سرمایه برای عبور از مشکلات است و مهارت افزایی در میان جوانان گامی بلند در جهت توانمندسازی نیروی انسانی و افزایش اشتغال پایدار در سطح شهرستان خواهد بود.
حمایت از کارگاههای فنیوحرفهای
در این زمینه سرپرست سازمان آموزش فنیوحرفهای گز (از توابع شهرستان شاهینشهر و میمه) گفت: تا زمانی که مسئولان به این باور نرسند که تنها راهکار رفع مشکل اشتغال، تربیت نیروی ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز بخشهای تولیدی با حمایت و پشتیبانی کارگاههای فنیوحرفهای در سطح کشور است، بیکاری برطرف نمیشود. علیرضا مظفری نیسیانی با بیان اینکه افرادی که در مراکز فنیوحرفهای مهارت کسب میکنند از سرمایههای این شهرستان و کشور هستند گفت: تلفیق مهارت، دانش و خلاقیت برای جوانان زمینهساز اشتغال مولد و پایدار است و فرهنگ کارآفرینی زمینهساز رشد و توسعه اقتصاد محسوب میشود. او با اشاره به دستاوردهای مختلف مرکز فنیوحرفهای محمدعلی لباف گز در حوزه آموزشی گفت: در سال گذشته 160 هزار نفر ساعت در قالب مرکز ثابت، آموزش ارائه کردهاند که در مجموع برای 400 نفر بوده و از این تعداد 250 نفر مرد و 150 نفر زن تحت آموزش قرار گرفتهاند. این مرکز با اهدای زمین توسط شهرداری و ساخت خیری به همین نام در سال 91 به بهرهبرداری رسید و هماکنون با 12 نفر کادر آموزشی در هشت کارگاه آموزشی فعال است.
سرپرست سازمان فنیوحرفهای گز گفت: در بخش کشاورزی طرح موفق و قابلتوجه که با آموزشهای فنیوحرفهای آغاز شد کاشت زعفران بود که با همکاری سپاه صاحبالزمان(عج) در شهرستان در بخش میمه اقدامات مؤثری انجام شد و امروز شهرستان یکی از قطبهای تولید زعفران استان با اشتغال بیش از 300نفر مستقیم و اشتغال پراکنده سههزار و 800 نفر در سطح شاهینشهر است. مظفری نیسانی تأکید کرد: برنامهها و تنظیم محورهای آموزشی و مهارتی در فنیوحرفهای باید همراه با در نظر گرفتن نیازها و فرصتها تهدیدها و مقتضیات فضای کسبوکار شهرستان باشد.