دیونی که پرداخت نمی‌شود

زرین‌شهر به دلیل میزبانی از صنایع بزرگ به‌عنوان یکی از شهرهای برخوردار استان اصفهان شناخته می‌شود. برهمین اساس انتظارات بسیاری از شهرداری وجود دارد. این درحالی است که مدیریت شهری در دریافت مطالبات قانونی خود از صنایع نیز با چالش‌های بسیاری مواجه است. شهرداری زرین‌شهر میراث‌دار تغییراتی است که طی چندین دهه‌ گذشته در شهر ایجاد شده و منجر به ایجاد و استقرار صنایع بزرگ در این شهر شده است و امروز با وجود آسیب‌هایی که این صنایع به زیرساخت‌های شهری وارد می‌کنند، عوارض به صورت استانی تقسیم می‌شود و صنایع نسبت به پرداخت دیون خود به زرین‌شهر بی‌توجه هستند.

تاریخ انتشار: 09:18 - پنجشنبه 1399/08/1
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

 شهردار زرین‌شهر با اشاره به عدم احقاق حقوق شهر از صنایع مستقر در این منطقه گفت: شهرداری از صنایع بزرگ فعال در این شهر مطالباتی دارد؛ اما متأسفانه نه‌تنها این صنایع به پرداخت دیون خود توجه ندارد، بلکه در برخی موارد همچون حفاری‌ها و ساخت‌و‌سازها قوانین شهرداری توسط صنایع زیر پا گذاشته می‌شود. میثم محمدی یادآور شد: فولاد مبارکه برخی اراضی تحت‌مالکیت شهرداری را تصرف کرده و با وجود  پیگیری‌های صورت‌گرفته موفق به احقاق حقوق شهر و شهرداری نشدیم و امروز روند پیگیری با شکایتی از این صنعت صورت گرفت و در مسیر قضایی قرار دارد. او یکی دیگر از معضلات خطه طلایی ایران را نبود مسکن دانست و اظهار کرد: کمبود زمین در زرین‌شهر یکی از معضلاتی است که ابعاد آن در چند دهه گذشته بیشتر خود را نشان داده است؛ از این رو در طرح جامع زرین‌شهر تلاش شد ظرفیت‌های جدیدی در حوزه مسکن دیده شود. شهردار زرین‌شهر تصریح کرد: میزانی از ظرفیت‌های جدید پیش‌بینی‌شده در طرح جامع زرین‌شهر در شورای عالی برنامه‌ریزی استان به تصویب رسید اما در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور به تصویب نرسید.او افزود: می‌توان این اتفاق را همچون برخی اتفاقات دیگر شهرستان در حوزه‌های سیاسی و فنی مورد بررسی  قرار داد، جنبه سیاسی این مسئله آن است که طرح جامع زرین‌شهر حدود یک‌سال‌و‌نیم در شورای عالی شهرسازی و معماری کشور مسکوت ماند و در دستور کار قرار نمی‌گرفت.محمدی تصریح کرد: در نهایت دو هفته گذشته طرح جامع زرین‌شهر به تصویب رسید، و باید گفت طرح تصویب‌شده با وجود برخی قابلیت‌های خوب، برخی معایب نیز دارد؛ چراکه مباحث و ظرفیت‌های توسعه‌ای محدوده شهر و کمربندی شمال شهر از این طرح حذف شد و ظرفیت جدیدی برای توسعه مسکن به جز محدوده خیابان شهید چاوشی که ظرفیت محلی است دیده نشده است. او ادامه داد: ایراد فنی که مشاور طرح به آن تکیه کرده این است که طی سال‌های گذشته به برخی ظرفیت‌هایی که در محدوده شهر وجود داشته پرداخته نشده است و تا زمانی که ظرفیت‌های بالقوه به ظرفیت بالفعل تبدیل نشوند، نباید انتظار داشته باشیم که ظرفیت‌های جدیدی به محدوده شهر اضافه شود.شهردار زرین‌شهر اضافه کرد: یکی از این ظرفیت‌های تولید مسکن در زرین‌شهر اراضی معروف به اراضی غرب دانشگاه پیام نور بوده که با وسعت 24هکتار در طرح جامع قبلی شهر و همچنین طرح تفصیلی فعلی در قالب بافت مسکونی دیده شده است.

کاهش پنج هزار نفری جمعیت شهر

محمدی با بیان اینکه براساس آمار سرشماری سال 95طی پنج‌ سال پنج‌هزار نفر از جمعیت شهر کاسته  شده است، عنوان کرد: سند این زمین به نام ذوب‌آهن است و به دلیل تعهدی که ذوب‌آهن نسبت به وزارت راه‌و‌شهرسازی دارد و باید پنج‌هزار هکتار زمین را به دولت انتقال دهد، کارهای ملکی ذوب‌آهن انجام نمی‌شود و چنانچه وضعیت سند این اراضی مشخص شود ظرفیت بارگذاری شش هزار نفر جمعیت جدید در این منطقه وجود دارد و در افق 15‌ساله زرین‌شهر می‌توان انتظار رشد این میزان جمعیت را داشت. شهردار زرین‌شهر یکی از مهم‌ترین وظایف شهرداری‌ها را افزایش کیفیت زندگی شهروندان دانست و اظهار کرد: شهرداری زرین‌شهر در دوره پنجم مدیریت شهری معتقد بوده که برنامه‌ریزی راهکاری برای مقابله با چالش‌های پیش‌روی مجموعه مدیریت شهری و چراغ راه آینده است؛ از این رو طی سه سال گذشته با رویکرد عملیاتی و توسعه‌ای وارد عرصه خدمت‌رسانی به شهروندان شد.محمدی با اشاره به بودجه‌نویسی و برنامه‌محوری ردیف‌های اعتباری و عملکرد هدفمند مدیریت شهری زرین‌شهر، افزود: شهرداری زرین‌شهر در آغاز فعالیت خود در دوره پنجم با چالش بدهی 45 میلیارد تومان بدهی پیمانکاران و همچنین بدهی جاری و پرسنلی مواجه بود، از طرفی پروژه‌های نیمه‌تمام شهرداری که تعدادی از آن‌ها همچون شهرک حمل‌و‌نقل کالای زرین‌شهر، پارک سوار، شهرک مشاغل کارگاهی و… ابر پروژه به شمار می‌آمدند نیز با مطالبات مردمی ‌مواجه بودند. او تصریح کرد: طی سه سال گذشته حرکت شهرداری زرین شهربر اساس برنامه‌ریزی اصولی و مدون به‌منظور عبور از چالش بدهی‌های جاری و عمرانی و اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام برنامه‌ریزی شده و با وجود مشکلات سخت اقتصادی و کاهش درآمدهای شهرداری باحمایت شــورای اســلامی زرین‌شــهر و هــمچنین مشارکت حداکثری شهروندان موفق شدیم چالش‌ها و بحران‌های پیش روی خود را که طی سال‌های گذشته کم‌نظیر بوده اند، پشت سر بگذاریم.

نبود اراده در برخی مدیران استان

محمدی با اشاره به تحقق صددرصدی بودجه سال 98 شهرداری زرین‌شهر گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته بدهی‌های جاری شهرداری به شکل چشمگیری کاهش یافت و خوشبختانه در حال‌حاضر شهرداری زرین‌شهر بدهی مالیاتی ندارد؛ از طرفی با عده زیادی از پیمانکارانی که مطالبات خرد از شهرداری داشــته‌اند، تـــسویه‌حساب شـــده است و بدهی شـــهرداری به پــیمانـــکاران از 45میلیارد تومان به 20 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است. شهردار زرین‌شهر با اشاره به افتتاح پروژه‌های عمرانی شهرداری زرین‌شهر با اعتبار بیش از ۳۰۰میلیارد ریال با حضور معاون وزیر کشور، اضافه کرد: پروژه‌های نیمه‌تمام اولویت‌دار شهرداری همچون شهرک حمل‌و‌نقل کالای زرین شهرو شهرک مشاغل کارگاهی به بهره‌برداری رسیدند و فاز دوم شهرک مشاغل کارگاهی نیز آغاز شده و در تلاش هستیم تا پایان دوره پنجم تعداد قابل توجه دیگری از پروژه‌های شهرداری را به بهره‌برداری برسانیم. محمدی تصریح کرد: شهرک حمل‌و‌نقل کالای زرین‌شهر در حال حاضر فعالیت خود را آغاز کرده اما از 35 شرکتی که زمین خریداری کرده‌اند، 10 شرکت در قالب استقرار در کانکس در حال فعالیت هستند و اعلام بار در این مجموعه انجام می‌گیرد. او ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی و طرح پیش‌بینی‌شده در این شهرک بار ذوب‌آهن باید در این شهرک اعلام شود؛ اما همچنان این مهم عملیاتی نشده و این درحالی است که با پیگیری‌های انجام‌شده امکان انتقال و اعلام بار در شهرک حمل و‌نقل کالای زرین‌شهر وجود دارد. محمدی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای حضور شرکت‌ها و رانندگان کامیون در شهرک حمل‌و‌نقل کالای زرین شهر وجود دارد، یادآور شد: متأسفانه برخی مدیران استان همچنان اراده لازم را در این حوزه ندارند.

برچسب‌های خبر