قیمت کارت حافظه هوش را از سر می‌پراند

کارت‌های حافظه به سبب کارایی بالا فروش زیادی دارند و مردم برای مصارف مختلفی مانند گجت‌های هوشمند، سیستم‌های صوتی خودرو، ذخیره اطلاعات و… از کارت حافظه استفاده می‌کنند. با این وجود تقاضا برای کارت‌های حافظه در شرایط فعلی بیش از گذشته شده است و آنلاین‌شدن کلاس‌های آموزشی به فروش بیشتر این گجت‌ها دامن می‌زند؛  زیرا دانش‌آموزان برای ضبط کلاس‌های خود، فیلم‌های آموزشی و… به کارت حافظه نیاز دارند. درمقابل مشکلات زیادی گریبان‌گیر بازار مموری،‌ هارد‌اکسترنال و ‌هاردهای اس‌اس‌دی شده است که ریشه تمامی‌آن‌ها به نرخ ارز و تحریم‌ها باز می‌گردد. اگر تا چند سال قبل یک فلش مموری 8 گیگابایت را با نرخ کمتر از یک کیلوگرم مرغ خریداری می‌کردید، اکنون بابت خرید همان فلش مموری باید هزینه دو و سه کیلوگرم مرغ را بپردازید، البته با برندهای ناشناخته!

تاریخ انتشار: 08:10 - پنجشنبه 1399/08/8
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

سه مشکل اصلی بازار کارت‌های حافظه کاهش عرضه و ناپدید شدن برندهای معروف، در کنار افت چشمگیر خدمات پس از فروش است. برندهایی مانند HP،PNY ، PQR ،SanDisk و… تا دوسه‌سال قبل کارت حافظه‌هایی با مدل‌های متنوعی در بازار عرضه می‌کردند؛ ولی اکنون پیدا کردن یک فلش یا مموری با این برندها دشوار است  یا قیمت بسیار بالایی دارد. از این رو عرضه کارت‌های حافظه‌ای با برندهای جدید و عجیب در اصفهان افزایش یافته ‌است. گارانتی و خدمات نیز در آب گل‌آلود ضعیف شده‌اند. اگر تا چند سال قبل قصد خرید یک فلش مموری را داشتید، فروشنده گارانتی مادام العمر یا وارانتی را به عنوان یکی از مزایای آن  معرفی می‌کرد. درمقابل گارانتی در بازار فعلی کارت‌های حافظه نقش کم‌رنگی دارد؛ زیرا بیشتر اجناس موجود در بازار یا فقط گارانتی تست دارند یادرنهایت یک سال گارانتی برای آن‌ها درنظر گرفته می‌شود؛ برای نمونه تعداد محدودی فلش مموری HP در بازار اصفهان توسط یک شرکت فقط با یک سال گارانتی عرضه می‌شود؛ درحالی که فلش‌های این برند همیشه گارانتی مادام العمر داشتند. کارت‌های حافظه با برندهای جدید نیز با وجود گارانتی‌های بلند مدت‌، خدمات خاصی ارائه نمی‌کنند. وارد‌کنندگان هر روز یک بهانه جدید طراحی می‌کنند تا مشتری از خدمات پس از فروش استفاده نکند.
مشکل ســـوم و اصـــلی‌تـــرین معضل بازار کارت‌های حافظه قیمت بالای آن‌هاست. فلش مموری، ‌هاردهای اکســـترنـــال و اس‌اس‌دی بـــه طــــرز غیرقابل باوری گران شده اند. در بازار فلش‌مموری‌ها تقاضا برای محصولات 2، 4 و 8 گیگابایتی بیشتر است؛ زیرا خریداران تصور می‌کنند فلش مموری‌ها با حجم پایین ارزان هستند، درمقابل گجت‌های کم‌حجم به دلیل عرضه کم قیمت بالایی دارند؛ برای مثال فلش‌مموری 4گیگابایتی دکتر مموری 65 هزار تومان و فلش 4 کوئین تک 70‌هزار تومان قیمت دارد؛ ولی فلش‌های 8 گیگابایتی وریتی با نرخ 68 هزار تومان یعنی هم‌قیمت با فلش 4گیگابایت به فروش می‌رسد  یا قیمت فلش 8کوئین‌تک، 77هزار تومان است.
فلش‌مموری 16‌گیگابایت نیز با برند کوئین تک، وریتی، ویکو، دکتر مموری، گلکسبیت و… با قیمت 80 تا 135هزار تومان عرضه می‌شوند. فلش‌مموری‌های 32گیگابایتی هم کف قیمتی صد هزار تومانی دارند. فلش‌مموری‌هایی با ظرفیت بالا‌تر یعنی128، 256 و 512 گیگابایت نیز قیمت‌های میلیونی دارند؛ برای مثال قیمت فلش 256گیگابایت SanDisk دومیلیون و400هزار تومان است یا فلش‌مموری 128 گیگابایت کینگستون با نرخ یک‌میلیون و 900هزار تومان به فروش می‌رسد. هارددیسک‌های اکسترنال نیز با قیمت‌های بالایی عرضه می‌شوند و ارزان‌ترین نمونه آن‌ها با حجم 500گیگابایت، یک تا یک‌میلیون و 25هزارتومان قیمت دارند.‌هاردهای وسترن دیجیتال،سیگیت، سیلیکون پاور، ترنسد و…با حجم یک‌ترابایت نیز بین یک‌میلیون و 400 هزار تا سه‌میلیون تومان قیمت خورده اند.‌هارددیسک اکسترنال با ظرفیت 2 تا 6 ترابایت نیز بسته به مدل با نرخ تا پنج‌میلیون تومان به فروش می‌رسند؛ از جمله آن‌ها باید به‌هارد 3ترابایتی آی‌دیتا با نرخ سه‌میلیون و 480 هزار تومان،‌هارد 4ترابایتی سیگیت با نرخ چهارمیلیون تومان و محصول 6ترابایتی وسترن دیجیتال با نرخ چهارمیلیون و 480 هزار تومان اشاره کرد. دو سه سال قبل تصور می‌شد‌هاردهای اس‌اس‌دی به دلیل عرضه بالا و قیمت مناسب، بازار گجت‌های ذخیره‌سازی اطلاعات را دست بگیرند؛ ولی نرخ  فعلی آن‌ها باعث شده کمتر کسی توان خرید‌هارد اس‌اس‌دی را داشته باشد؛ برای نمونه قیمت یک‌هارد اس‌اس‌دی یک‌ترابایتی سامسونگ و سن‌دیسک به ترتیب شش‌میلیون و 100هزار و پنج‌میلیون و 300هزار تومان است. البته امکان خرید‌هاردهای اس‌اس‌دی با ظرفیت 16 گیگابایت با قیمت مناسب تر یعنی 160 تا 300هزار تومان وجود دارد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط