ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه

آیین تکریم و معـارفـه رئیـس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان گلپایگان با حضور مسئولان برگزار شد.

تاریخ انتشار: 10:16 - پنجشنبه 1401/09/10
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
ضرورت ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه
امام‌جمعه گلپایگان در این آیین گفت: باتوجه به اینکه کتاب و کتابخوانی با فکر و روح انسان سرو کار دارد و دارای معنویت بالایی است، ارزش آن قابل‌مقایسه با سایر کارها نیست؛ هرچند شکل‌دهی دیگرکارها نیز یک ضرورت اجتماعی است و انجام آن لازم است. محمدتقی کرامتی با اشاره به اینکه کتاب و کتابخوانی در جامعه مبنای توسعه و پیشرفت و ساخت و احیای تمدن است، افزود: انتقال دانش بشری ارزشمندترین سرمایه‌های انسانی محسوب می‌شود و اصلی‌ترین مسیر انتقال آن از نسلی به نسل دیگر امر کتاب نویسی و ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
او گفت: در کشورهای متمدن، تعداد مؤلفان کتاب و کتابخانه‌های موجود یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در جامعه است؛ بنابراین ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه ضروری است. امام‌جمعه گلپایگان با بیان اینکه وضعیت کتاب و کتابخوانی در کشور مناسب نیست، تصریح کرد: باید برای توسعه زیرساخت‌ها و منابع غنی و برخورداری از مدیریتی قوی و باتجربه در تبلیغ و جذب کتابخوان تلاش کرد.

مطالعه باید دغدغه‌ای در جامعه باشد

در ادامه این آیین، مدیر اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی و رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان ضمن قدردانی از علیرضا احمدی،رئیس سابق کتابخـانه‌های عمومی شهرستان گلپایگان درمدت تصدی مسئولیت، اظهار کرد: امروز افتخار حضور در جلسه انجمن کتابخانه‌های شهرستان گلپایگان را داریم، در این جلسه راهکاری باید پیدا  کنیم تا موضوع مطالعه به دغدغه‌ای در جامعه تبدیل شود. حجت‌الاسلام رمضانعلی معتمدی تصریح کرد: امروزه مردم جامعه دغدغه‌های فراوانی دارند و به این مهم توجه نمی‌کنند؛ باید چاره‌ای اندیشیده شود تا کتابخوانی در سبد خانواده‌ها قرار گیرد.او افــزود: باید برای جلسه انجمن کتابخانه‌ها راهکار ایجاد کرد تا ذائقه مردم تغییر کند.
انسان دو نیاز اساسی دارد؛ نیاز اول تغذیه سالم برای حیات جسمانی است و نیاز دیگر انسان تغذیه روح است که کمتر به آن توجه می‌شود. اوادامه داد: قرآن، شفادهنده جسم و روح انسان است و راهکارهای فراوانی برای حل مشکلات در این کتاب مقدس آمده است؛ بنابراین آشناکردن انسان با خدا و دین اسلام وظیفه کتابخانه‌هاست.  حجت‌الاسلام معتمدی گفت: جلسات انجمن کتابخانه‌ها باید عملیاتی و خروجی ملموس پیدا کند و بار معرفتی داشته باشد.
لازم است هیئت اندیشه‌ورز ذیل این انجمن تشکل شود  و جلسات ماهانه تشکیل دهند تا تولید فکر کنند؛ همچنین کتابخوانی خانواده‌محوری قرار گیرد تا فرهنگ کتابخوانی در مدارس و دانشگاه‌ها و مساجد و … اجرایی شود. مدیر اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان خاطر نشان کرد: پیامبر گرامی اسلام ۱۳سال در مکه فقط روی اخلاق و تربیت انسان‌ها و معرفی دین اسلام کار کردند، دستگاه‌های اجرایی برای بهره‌وری بهتر از کارها و کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه باید به حوزه کتاب و کتابخوانی کمک کنند.
او اظهار کرد: مطالعه، راهکار فرهنگ استفاده درست از امکانات شهری است. حجت‌الاسلام معتمدی با اشاره به اینکه از جمعیت ۱۰ هزار نفری شهرستان گلپایگان شش‌هزار و ۵۰۰نفر عضو کتابخانه‌ها هستند؛ یعنی ۶ درصد، در حالی که میانگین کشوری ۱۰درصد است، افزود: در برنامه چهارساله کشور باید میانگین ۳۰درصد شود. رئیس دبیرخانه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان اصفهان خاطرنشان کرد: هنر انجمن کتابخانه‌ها افزایش جمعیت عضو کتابخانه‌هاست که در این راستا دستگاه‌های متولی امر، بـه‌ویژه آموزش و پرورش می‌توانند کمک شایانی انجام دهند.

بهره مندی از ظرفیت کتابخانه‌ها با فراهم کردن بستر مناسب

در ادامه این آیین، فرماندار گلپایگان با بیان اینکه شهرستان گلپایگان در حوزه کتاب و کتابخوانی با وجود تعداد کتابخانه‌های با کیفیت در استان اصفهان سرآمد است، اظهار کرد: باید بستری فراهم شود تا جوانان و نوجوانان از ظرفیت کتابخانه‌ها بیشترین بهره را ببرند. محمدرضا عسگری افزود: یکی از دلایل اتفاقات اخیر کشور فاصله‌گرفتن جوانان از فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که هشداری است.
 او با قدردانی از رئیس سابق کتابخانه‌های عمومی شهرستان گلپایگان در تعامل با مسئولان در رفع مشکلات حوزه فرهنگی، گفت: رئیس جدید فردی انقلابی است و کمک شایانی در حوزه کتابخوانی خواهند کرد. از رئیس جدید انتظار داریم که به وظایف کاری در کنار تعامل با مسئولان عمل کند. عسگری تصریح کرد: با توجه به ابزارهای جدید کتابخوانی، باید به‌روزرسانی در سطح کتابخانه‌ها اجرایی شود
. استفاده از ظرفیت کتابخانه‌های شهر و روستاها در جهت توسعه کتابخانه‌ها ضرورت دارد تا فرهنگ کتابخوانی ترویج شود. فرماندار گلپایگان ادامه داد: سالن کتابخانه آیت‌الله محمدی شهر گلپایگان در بخش سرمایشی و گرمایشی و تهویه با مشکل مواجه است و در بازدیدی که ازسوی معاون وزیر ارشاد از سالن اداره فرهنگ و ارشاد و سالن کتابخانه آیت الله محمدی صورت گرفت، مقرر شد برای  رفع مشکل این دوسالن کمک شود.
می‌طلبد ازسوی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و رئیس فرهنگ و ارشاد اسلامی گلپایگان برای حصول نتیجه تقبل کمک پیگیری شود تا سریع‌تر مشکل رفع شود. در ادامه این آیین علیرضا احمدی، مدیر کتابخانه‌های عمومی شهرستان گلپایگان گفت: سهم نیم‌درصدی شهرداری‌های سه‌شهر گلپایگان و گوگد و گلشهر کمک شایانی به کتابخانه‌ها کرده است؛ چراکه بودجه مصوب بسیار ناچیز است و اکنون کمبود کتب درسی مهدویت، مشکل اساسی کتابخانه‌هاست.
برچسب‌های خبر
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

9 + 8 =