در ابتدای مراسم، محمد عیدی معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان صحبتهای کوتاهی را بیان کرد: «امروز به یادبود حضرت استاد تاج اصفهانی که فخر موسیقی ایران است گرد هم آمدهایم؛ گنج خازن و خضر فرخپی موسیقی ایران که توانست فراورده موسیقی را تبدیل به فرایند کند. امیدواریم دینی را که از حضرت استاد بر عهده ماست، ادا کنیم و بتوانیم آن حرکت زیبایی را که شخص ایشان در قله آن بودند پاسداری کنیم؛ کمااینکه شاگردان استاد همه بر همین مسیر هستند. امیدواریم با خاتمهیافتن شیوع ویروس کرونا در سال آینده با حضور جمع کثیری از شهروندان اصفهان بزرگداشت استاد تاج را برگزار کنیم.» فریده روشن، رئیس کمیسیون فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان هم در سخنانی به جایگاه والای استاد تاج اصفهانی پرداختند: «موسیقی و آواز اصیل ایرانی ریشه در هنر چندهزار ساله کشورمان دارد و آنچنان این دو هنر در هم عجین شدهاند که میتوانند تأثیرگذاری بسیاری برای پرورش معرفت و کمال انسانی داشته باشند و بستری برای خویشتننگری بهوجود بیاورند. هنرمندانی که در این حیطه فعالیت میکنند از فضل و دانش بالایی برخوردارند. آوازهخوانان و خوانندگان گروهی هستند که بیشترین ارتباط را با مردم آن هم در تمام سنین دارند و به همین مناسبت در نزد جامعه شناختهشدهتر هستند و البته مسئولیت بیشتری هم برعهده آنهاست.»
او ادامه داد: «استاد تاج اصفهانی از مفاخر اصفهان هستند و تمام فضایل اخلاقی و انسانی و هنری در ایشان جمع شده است؛ به طوری که استاد محمدرضا شجریان درباره مقام استاد تاج گفتهاند:”شادروان استاد تاج مردی بود سلیمالنفس و با مناعت طبع.” هرگز در طول زندگی به خاطر مسائل مادی پیش کسی کرنش نکرد و به این خاطر مدح کسی را نگفت. همه را با نام خیر یاد میکرد. شاید کسی به خاطر نداشته باشد که حتی یک بار از کسی گلایهای کرده یا بد گفته باشد. تاج از استادانش با احترامی فراوان یاد میکرد و با دوستان و همراهانش با مهربانی رفتار میکرد و حتی تا روزهای آخر به دوستانش سر میزد. او خود را موظف به پدریکردن برای شاگردان میدانست.» روشن از برنامه شورای نامگذاری برای تغییر نام هنرسرای خورشید به نام استاد تاج خبر داد: «در شورای نامگذاری شورای اسلامی شهر اصفهان در جهت پاسداشت و گرامیداشت استاد تاج اصفهانی بر آن شدیم تا نام مرکز موسیقی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان یعنی هنرسرای خورشید را مزین به نام استاد تاج اصفهانی کنیم و بر این اساس در حال پشت سر گذاشتن مراحل تصویب این نامگذاری در شورای شهر هستیم. علاوه بر اینکه در نظر داریم با همکاری سازمان زیباسازی، سردیس استاد تاج را نیز در همان مکان جایگذاری و رونمایی کنیم.»
در ادامه برنامه همچنین برخی از شاگردان برجسته استاد تاج به صحبت پرداختند و قطعاتی را نیز به یاد استاد خواندند. یکی از این شاگردان، سیدرضا طباطبایی، یکی از استادان برجسته حال حاضر آواز مکتب آواز اصفهان بود که در جملات کوتاهی گفت: «یکی از افتخارات من این است که از سال 1340 تا 1349 در خدمت استاد تاج بودم. سه سالی در سمیرم زندگی کردم و بعد از بازگشت از سمیرم تا پایان عمر استاد من در خدمت ایشان بودم. استاد تاج انسانی وارسته و با اخلاق بود.» سید احمد مراتب، مشهور به درةالتاج و از بهترین شاگردان استاد تاج نیز صحبتهای کوتاهی را درباره استاد تاج بیان کرد: «بعد از 40 سال از درگذشت استاد تاج اصفهانی آرامگاه ایشان زیارتگاه اهل دل و عاشقان فرهنگ و هنر ایران است. تاج با اینکه پهلوان آواز بود، اما اخلاق و روحیات انسانی، او را در درجه بالایی قرار داده بود که آواز او با آن درجه والا به پای حد و نهایت انسانیت او نمیرسید. هنر را در اختیار مردم و برای مردم استفاده میکرد و هرگز بابت پنجاه سالی که بر عرشه آواز ایران تکیه زده بود ریالی از کسی باج نگرفت. شاگردان خودش را مانند فرزندانش میدانست و هیچگاه نگفت “شاگردان من”؛ بلکه همیشه با لفظ “فرزندان من” و “پدرم” با شاگردان صحبت میکرد.»