طرح‌های نیمه‌تمام در مبارکه

وجود طرح‌های عمرانی و اقتصادی نیمه‌تمام یکی از موانع خدمت‌رسانی مناسب به جامعه است؛ اما تعداد و قدمت این طرح‌ها در مبارکه حکایتی دردناک و دنباله‌دار است. در گذشته نه‌چندان دور، بسیاری از طرح‌ها بدون انجام مطالعات لازم آغاز می‌شد و صرفابر اساس برخی ملاحظات کلنگ آغاز آن‌ها بر زمین زده و به‌مرور با افزایش مشکلات اقتصادی برای کشور از یادها فراموش می‌شد. در مبارکه چندطرح نیمه‌کاره وجود دارد که اتفاقا در آغاز، اجرای آن‌ها سرعت خوبی هم داشت، اما اکنون پنج تا ۱۰ سال است که رها شده‌اند و همچنان جزو مطالبات مردم به شمار می‌روند.

تاریخ انتشار: 08:53 - یکشنبه 1399/09/23
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

شهرستان مبارکه از جنبه‌های گوناگون شرایط بسیار مستعدی در استان اصفهان برای توسعه دارد. واقع شدن ۲۰ کیلومتر از ساحل رودخانه زاینده رود در این شهرستان، قطب صنعتی استان اصفهان، داشتن اماکن تاریخی مانند ارگ نهچیر و… ازجمله ظرفیت‌های آن است که با اندک‌سرمایه‌گذاری هدفمند، روزهای بسیار روشنی را برای این منطقه در پی خواهد داشت.

چرایی تأخیر در تکمیل طرح‌ها

با اینکه دولتمردان در چند سال گذشته از مشکلات اقتصادی و پولی به خاطر مسائل پیش آمده سخنان بسیاری گفته‌اند، اما برای مردم مبارکه جای سؤال است که چرا طرح‌های این منطقه به چنین روزی گرفتار شده و در دیگر نقاط استان و کشور این مشکل کمتر دیده می‌شود. تکمیل حسینیه مرکزی و سالن چندمنظوره مجتمع فرهنگی غدیر مبارکه برای مردم به یک خواست عمومی تبدیل شده، این در حالی است که بسیاری از مسئولان استانی و کشوری برای تکمیل آن قول‌هایی داده و رفته‌اند. زمین‌های ورزشی و چمن مصنوعی و شهرک مشاغل کارگاهی خیام، از دیگر طرح‌های نیمه تمام این منطقه است.

 اولویت اول شهرداری مبارکه

اجرای پروژه‌های عمرانی در هر شهر باعث افزایش نشاط اجتماعی، ایجاد ارزش‌افزوده و نیز تسهیل عبور و مرور، افزایش ضریب امنیت و بسیاری از پیامدهای مثبت دیگر می‌شود. با وجود کمبود منابع مالی برای اجرای پروژه‌ها، با انتخاب صحیح پیمانکار و نیز مدیریت منابع مالی و انسانی می‌توان پروژه‌های خوبی را در شهر اجرایی کرد.
معاون عمران شهرداری مبارکه در خصوص وضعیت پروژه‌های عمرانی شهر اظهار کرد: با توجه به افزایش هزینه‌ها و کاهش درآمدهای شهرداری، تعریف پروژه‌های عمرانی برای شهر دچار مشکل شد؛ اما باوجود تمام موانع تلاش کردیم  رضایتمندی نسبی بین مردم ایجاد کنیم. ما توانستیم با منابع درآمدی موجود نسبتا موفق عمل کنیم. حجت‌اله بهشتی‌نژاد معتقد است اگر از یک‌سو مساعدت‌های لازم به شهرداری صورت می‌گرفت و از سوی دیگر شهرداری در پرداخت‌های جاری دچار مشکل نبود، قطعا با ظرفیت‌هایی که در مجموعه شهر وجود دارد و تعامل خوب شهروندان با شهرداری و استقبال و اعتمادی که مردم به شهرداری دارند، موفق‌تر عمل می‌کردیم. او ادامه داد: محدودیت‌های مالی باعث شده است نتوانیم آنچه را که در شأن مردم مبارکه است، محقق کنیم؛ بااین‌حال شهرداری بیش از بضاعت خود تلاش کرد و پروژه‌های خوبی را تعریف و اجرا کرد. معاون عمرانی شهرداری مبارکه از همراهی پیمانکاران با شهرداری برای گذر از شرایط کنونی قدردانی کرد و گفت: طی سالیان گذشته بیشتر پیمانکارانی که با مجموعه شهرداری کار کرده بودند، مطالبات سنگینی داشتند؛ اما با توجه به اینکه از پیمانکاران بومی شهر بودند، تعامل خوبی با مدیریت شهری داشته و همین موضوع باعث شد پروژه‌های پــیــش‌بینــی‌شــده بــه بــهــره‌برداری برسد؛  بنابراین خوشبختانه بسیاری از پــروژه‌هــایــی که سال گذشـــتــه در برنامه‌ریزی شهرداری بود به بهره‌برداری رسید. او اظهار امیدواری کرد امسال که سال جهش تولید است، پروژه‌های پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد و شیرینی اجرایی شدن آن‌ها، لبخند رضایت را بر لبان شهروندان بنشاند.

 شهرک مشاغل کارگاهی خیام

ازجمله مشکلاتی که شهر مبارکه از سالیان گذشته درگیر آن بوده، شهرک مشاغل کارگاهی است. بهشتی‌نژاد با اشاره به اینکه شهرداری در برنامه‌ریزی امسال خود اجرای زیرسازی و تحویل زمین‌های شهرک را جهت احداث کارگاه‌ها پیش‌بینی کرده است، تصریح  کرد: از ابتدای سال جاری با انتخاب پیمانکار زیرسازی صنف درودگران، مصالح‌فروشان و جوشکاران آغاز شده و تحویل پلاک صنف درود گران در حال انجام است. تحویل پلاک سایر اصناف نیز در صورت عدم وجود بدهی در دستور کار قرار دارد. برای فاز اول پروژه که شامل اجرای معابر شهرک و هدایت دفع آب‌های سطحی است، بیش از ۲۰ میلیارد ریال اعتبار پیش‌بینی‌شده است. او ادامه داد: شهرداری قصد دارد برای تأمین اعتبار پروژه، به فروش زمین‌های شهرک از طریق مزایده مبادرت ورزد تا بتواند به اجرای معابر و تحویل زمین به متقاضیان اقدام و اصناف نیز به احداث کارگاه در این شهرک و کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از حضور مشاغل شهری ترغیب شوند.

 بهره برداری از مجتمع فرهنگی غدیر

معاون عمران شهرداری مبارکه با تأکید بر اینکه امسال تکمیل بازسازی سالن آمفی‌تئاتر مجموعه فرهنگی غدیر در دستور کار قرار دارد، ادامه داد: با توجه به نیاز شهر به سالن چندمنظوره، شهرداری در سالیان گذشته برنامه‌ریزی کرد تا مجموعه از حالت تک‌منظوره به چندمنظوره تبدیل شود. در این راستا تغییر نقشه‌ها و بهبود وضعیت فعلی مجموعه اعم از سن و قرارگیری تجهیزات در دستور کار قرار گرفت و اقدامات مثبتی در طول سال گذشته برای این مجموعه انجام شد. با اجرای تأسیسات آن و تکمیل اقدامات مربوط به ابنیه که در سال جاری مدنظر قرارگرفته، این سالن چندمنظوره به بهره‌برداری می‌رسد.

 تکمیل رینگ شهر به شرط تأمین اعتبار

بهشتی‌نژاد با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین پروژه‌های پیش‌بینی‌شده برای امسال، اجرای ادامه بلوار سردار شهید بابایی، حدفاصل میدان حافظ تا کوچه شهید ایران پور در حدود ۴۰۰ متر است، گفت: اگر این پروژه اجرا شود، تسهیل تردد در این نقطه و کاهش ترافیک هسته مرکزی شهر را در پی خواهد داشت. به گفته او بخش عمده‌ای از رینگ شرق از میدان مادر تا نیکبخت و نصیرآباد اجرا و مصوبات این پروژه اخذ شده و آزادسازی آن در دستور کار قرارگرفته است. او خاطرنشان کرد: در صورت تکمیل آزادسازی، زیرسازی و آسفالت این پروژه عملیاتی می‌شود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط