مرغداری‌های گلپایگان در آستانه تعطیلی

در چند سال اخیر به دلیل نوسانات اقتصادی و تأخیر در تأمین سویا و ذرت از کشورهای مختلف، فعالیت واحدهای مرغداری شهرستان گلپایگان با مشکل مواجه شده است و بخش قابل توجهی از نهاده‌های طیور که باید از طریق ارز رسمی و دولت در اختیار این صنعت قرار می‌گرفت، هنوز عملیاتی نشده است. کمبود مرغ در شهرستان باعث افزایش قیمت مرغ در بازار آزاد شد، به طوری که نرخ هر کیلوگرم مرغ کشتارگاه روز گلپایگان از 12 هزار تومان به 18 هزار تومان و سپس به مرز 35 هزار تومان رسید و خانواده‌های گلپایگانی برای تأمین این منبع غذایی با مشکلات زیادی از جمله حضور در صف‌های طولانی در مکان‌های توزیع مرغ منجمد آن هم با این موقعیت بیماری کرونا شدند.

تاریخ انتشار: 09:11 - سه شنبه 1399/09/25
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

 به گفته تولید کنندگان مرغ گوشتی در گلپایگان، تنها یک‌سوم نهاده‌های مورد نیاز خوراک مرغ از ارز و مابقی به صورت بازار آزاد و با نرخ نجومی تأمین می‌شود که همین امر ضرر تولیدکنندگان صنعت طیور شهرستان را به دنبال داشته است. رضا خامسی می‌افزاید: تولیدکنندگان با توجه به گرانی و کمبود نهاده‌های طیور ناچارند 70درصد نیاز خوراک طیور را در بازار آزاد تأمین کنند و این در حالی پیش می‌رود که واحدهای مرغ گوشتی در شهرستان روبه تعطیلی یا به سمت پرورش مرغ رنگی رفته‌اند. یکی از شهروندان گلپایگانی می‌گوید: اکثر خانواده‌های در صف طولانی منتظر خرید مرغ منجمد ارزان با مشکلات معیشتی مواجه هستند و گرانی و کمبود مرغ در کنار سایر اقلام باعث مشکلات زیادی در گلپایگان شده است. مریم موسوی می‌افزاید: گلپایگان قطب تولید گوشت مرغ استان بود و نباید مرغ به قیمت 34هزار تومان برسد و قیمت 22 هزار تومان نیز برای خرید اقشار کم‌درآمد و آسیب‌دیده از بیماری کرونا گران است.

تلاش برای کاهش قیمت

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گلپایگان اظهار می‌کند: با توجه به پیگیری دستگاه‌های مربوطه مرغ دولتی در گلپایگان از قیمت 34 هزار تومان به نرخ 22 هزار تومان در سطح شهرستان عرضه می‌شود. محسن اتحادی می‌افزاید: روال عادی شدن قیمت مرغ بستگی به واحدهای پرورش مرغ دارد که 25درصد سهم خود را آزاد کنند. در این زمینه در استان اصفهان رایزنی کردیم تا میزان مرغ زنده که در قالب سهمیه تنظیم بازار باید تحول دهند انجام شود. البته گلپایگان خیلی کشتارگاه طیور گوشتی ندارد و به صورت استانی تنظیم می‌شود. او تصریح می‌کند: سامانه 124 آماده دریافت نقطه نظرات شهروندان از هرگونه تخلف در نرخ قیمت مرغ است. شهروندان عجله نکنند مرغ ارزان‌تر می‌شود. رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت گلپایگان با اشاره به کمبود تولید مرغ گوشتی در گلپایگان می‌گوید: در شهرستان گلپایگان 67 واحد مرغ گوشتی پروانه‌دار وجود دارد، اما به دلیل گران‌بودن نهاده سویا و ذرت تنها هفت واحد گوشتی فعال و از دلایل گرانی قیمت مرغ در شهرستان است.

حمایت از حقوق مصرف کننده

در این رابطه، رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان در گلپایگان می‌گوید: قرار است که قیمت مرغ به نرخ دولتی و طبق تنظیم بازار عرضه شود تا به دست مصرف‌کنندگان برسد. سید سجاد شریفی می‌افزاید: گوشت مرغ یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی و پروتئینی به شمار می‌رود و برای سلامت انسان دارای خواصی است و در راستای حفظ حقوق مصرف‌کنندگان تلاش داریم قیمت این فرآورده گوشتی به نرخی برسد که تأمین آن برای خانواده‌ها مشکل نباشد.

توزیع مرغ به صورت روزانه

رئیس اتحادیه اغذیه و پروتئین شهرستان گلپایگان اظهار می‌کند: توزیع مرغ با قیمت تنظیم بازار در گلپایگان در سطح شهرستان به صورت روزانه توزیع می‌شود تا با توجه به موقعیت کرونا از تجمع جلوگیری شود. حسین ثمری می‌افزاید: شهروندان با در دست‌داشتن کارت ملی به این فروشگاه‌ها تعیین شده سه شهر گلپایگان و گوگد و گلشهر مراجعه کنند.

مقرون به صرفه نبود

مدیر جهادکشاورزی گلپایگان نیز با اشاره به اینکه از 66 واحد پرورش مرغ گوشتی در شهرستان تنها هفت واحد با ظرفیت یک میلیون و 256 تن در یک دوره سه‌ماهه فعال است، می‌گوید: تأمین نهاده‌های طیور در واحدهای مرغداری براساس مجوز جوجه ریزی و پروانه دام‌پزشکی است که در شش ماهه نخست امسال یک سوم خوراک طیور و در مهر و آبان 50 درصد نیاز خوراک تأمین شده است. حیدرعلی گل‌محمدی می‌افزایـــــــد: در شهرستان گلپایگان هفت واحد مرغ پولت با ظرفیت تولید 480 هزار قطعه در یک دوره، 13 واحد مرغ تخم‌گذار صنعتی با ظرفیت 975 هزار قطعه در یک دوره، 17 واحد مرغ رنگی با ظرفیت 210 هزار و 500 قطعه در یک دوره، یک واحد پرورش بوقلمون با ظرفیت تولید پنج هزار قطعه و یک واحد پرورش بلدرچین با ظرفیت 86 هزار و 750 هزار قطعه فعال هستند.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط