بی تردید نمیتوان هیچیک از مؤلفههای ذکرشده را بیتوجه به «شهر» چه از حیث کالبدی و چه از حیث هویتی آن مورد تحلیل و بررسی قرار دارد. مثلا نمیتوان مؤلفه دامنهدار و وسیع فرهنگ در شهر اصفهان را بیتوجه به کالبد و هویت اصفهان معنا کرد و اگر اینچنین نبود، چه معنا داشت که از مکتب موسیقی اصفهان، مکتب فلسفی اصفهان، خاتم اصفهان، آثار تاریخی اصفهان، غذای اصفهان، هوای اصفهان، لهجه اصفهانی و تعبیرهایی ازایندست یاد کنیم؟
پس همینکه نام اصفهان در دنباله این عناوین ذکر میشود، بدین معناست که کالبد، روح و هویت شهر اصفهان به جزئیترین رویدادها و اتفاقات موجود در آن از گذشته تا امروز معنا بخشیده و این رویدادها اگر در بستر شهر معنا نشوند و منفک و جدا از آن مورد بررسی قرار گیرند، بیشک خالی از هر هویتی خواهند
بود. این موضوع در جهان امروز نیز اهمیت زیادی پیدا کرده و با برانگیختن توجه اندیشمندان و صاحبنظران حوزههای علوم انسانی همچون جامعهشناسی، انسانشناسی، مردمشناسی، زبانشناسی و حتی علوم زیستمحیطی، بهداشت، سلامت، خدمات درمانی، معماری، شهرسازی و…، آنها را بر آن داشته تا برای زنده نگهداشتن هویت شهر بیش از گذشته بکوشند.
کارشناسان و متخصصان حوزههای مرتبط با شهر دریافتهاند که اصلیترین حلقه زنجیره پدیده شهرنشینی همانا «شهر» است که سایر حلقهها را در زیر سایه خود و متصل به خود نگه داشته است. به زعم آنها، شهرها تنها فضاهایی فیزیکی برای زندگی، رفتوآمد، خانهسازی، خیابانسازی و… نیستند، بلکه بسته به تاریخ، تمدن و گذشتهای که در آنها وجود داشته، صاحب حیات و هویت هستند و باید حال و آینده آنها را در همه زمینههای مختلف بر اساس همین هویت بنا کرد.
اثبات ضرورت و اهمیت توجه به «شهر» بهعنوان یک موجود زنده و دارای حیات، ما را بر آن داشت تا در روزنامه «اصفهانزیبا» عزممان را برای داشتن صفحهای اختصاصی و ویژه در خصوص «شهر» جزم کنیم. صفحهای با نام «بلدیه» که هر هفته با ذرهبینی در دست، لایههای سطحی و ظاهری محیط پیرامونیاش را پس بزند، چشم به تماشای شهر در معنای حقیقیاش باز کرده و گوش به شنیدن نفسهای آرام و عمیق آنکه گاه در زیر سایه معضلات و مشکلات ریز و درشت شهری به شماره افتاده، تیز کند و به سهم خود و در حد توان و امکان خود به نقد و تحلیل رویدادها و اتفاقاتی بپردازد که در آن در جریان است. در «صفحه بلدیه» حول محور موضوعهایی همچون فضای شهری، شهرنشینی، شهرسازی، معماری، میراث تاریخی و فرهنگی شهر، اقتصاد شهری، فرهنگ، منظر، بافت و ساختار شهری سخن خواهیم گفت و تلاش خواهیم کرد تا از زبان کارشناسان و متخصصان در این حوزهها، ضمن ترسیم چهره واقعی شهر با همه داشته و نداشته هایش، راهکارهایی را برای حل معضلات آن ارائه دهیم. در شماره نخست صفحه «بلدیه» گزارشی درباره ویژگیهای شهر سالم خواندید و در این شماره گزارشی درباره جایگاه آرامستان باغرضوان در بافت شهر اصفهان میخوانید. اما آنچه مـسـلـم اســت، بـخـش جـدانـشـدنــی و تفکیکناپذیر از شهر و هویت آن، «شهروندان» و ساکنان شهر هستند که هسته اولیه شهر را شکل داده و سمتوسو و جهتگیریهای فکری و عملی آنها در تعیین حال و آینده آن سهمی مهم و انکارناپذیر دارد. صفحه بلدیه نیز بدون بازتاب مطالبات و نیازهای شهروندانِ شهر و هر آنچه مرتبط با آنهاست، عملکردی ناقص دارد و ضروری است شما مخاطبان این صفحه با آن در ارتباط و تعامل باشید. برای «بلدیه» از شهری بگویید و بنویسید که در آن زندگی میکنید. از تجربههای زیستهتان که در زیر سایه شهر شکلگرفته است. از پرسهزنیها و پیادهرویها در پیادهروهایش، از خیابانها و کوچهها و گذرهایش، از خاطرههای فردی و جمعیتان در ارتباط با شهر، از احساسات خوب و بدی که از حضور در نقاط مختلف آن دارید، از معضلات و گرفتاریهایی که سلامت شهرتان را به خطر انداخته، از نگرانیها و دغدغههایی که برای آن دارید و از ایدهها، طرحها و برنامههایی که برای رشد و افزایش کیفیت زندگی در آن در سرتان هست. صفحه «بلدیه»، صفحه شماست؛ صفحه شهر و
شهروندانش… .