تنظیم بازار ورق به فولادمبارکه واگذار شود

نشست خبری مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز افتتاح فولادمبارکه در محل این شــرکـت بــرگــزار شــد. مباحثی همچون قیمت‌گذاری دستوری فولاد، شیوه‌نامه تنظیم بازار و تحقیق و تفحص از فولادمبارکه که اخــیـــرا جــریــان‌ســاز شــده است، جزو پرتکرارترین پرسش‌های خبرنگاران بود.

تاریخ انتشار: 08:57 - سه شنبه 1399/10/23
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

در این نشست، مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان اظهار کرد: با اجرای شیوه‌نامه تنظیم بازار فولاد نتیجه‌ای که منجر به کاهش قیمت فولاد شود، حاصل نشده است؛ مجلس اما طرحی برای برقراری آرامش در بازار فولاد آماده کرده و در این طرح پیشنهادهایی مطرح شده است. تنظیم بازار هر بخش باید به نقش آفرینان اصلی آن بخش واگذار شود، پیشنهاد ما هم این است که وظیفه تنظیم بازار ورق فولاد به فولادمبارکه واگذار شود تا با همکاری دستگاه‌ها بازار به آرامش برسد.
حمیدرضا عظیمیان بیان کرد: ما در تــمــامـــی جــلســات تــنــظیــم بازار و قیمت‌گذاری فولاد دعوت شدیم. واقعیت این است که وقتی شیوه‌نامه تنظیم بازار ابلاغ شد، بدشانسی آوردیم؛ چون پایه قیمت فولاد را 80 درصد قیمت سی آی اس عنوان کرده بودند که با اعلام واکسن کرونا مقارن شد. در این زمان بازار فولاد هم رشد کرد و با افزایش قیمت جهانی، قیمت پایه هم از 80 درصد بیشتر شد. پس از افزایش قیمت جهانی به جای اینکه برخوردهای کارشناسی و دقیقی انجام شود، عده‌ای خاص شروع به فضاسازی علیه اشخاصی کردند که شیوه‌نامه را تدوین کرده بودند. این فضاسازی باعث شد اوضاع پیچیده‌تر شود.عظیمیان تصریح کرد: ما منافع خاصی نداریم و همواره تابع تصمیم‌های دولت بوده و هستیم. زمانی که دولت اجازه داد محصولات در بورس در قالب مچینگ عرضه شود، این کار را انجام دادیم. پس از آن هم که دولت دستور عرضه تمامی محصولات در بورس را داد ما از این دستور تبعیت کردیم؛ ولی این بحث که چرا محصول با قیمت پایین به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد پرسش ما هم هست.
او گفت: حکومت می‌خواهد فولاد با قیمت جهانی عرضه شود؛ اما در این میان بازیگرانی هستند که کنترل آن‌ها در اختیار حکومت نیست؛ دولت، مجلس و قوه قضائیه تلاش می‌کنند بازار آرامش داشته باشد و مسائل سیاسی در این قضیه دخالت ندارد.عظیمیان اذعان کرد: حدود 25 میلیون تولید فولاد داریم که فقط 16 میلیون تن آن مصرف می‌شود. واضح است که مدیریت مصرف با اخلال مواجه است، تولیدکننده بار خود را تحویل می‌دهد؛ اما اینکه بعد از آن چه اتفاقی می‌افتد، مشخص نیست.

پذیرای تحقیق و تفحص هستیم

مــدیــرعــامــل فــولادمــبــارکه اصفهــان درباره پــیــشنــهــاد تــحقیق و تــفــحص برخی نمایندگان مجلس از عملکرد فولادمبارکه اصفهان گفت: نمایندگان مجلس حق سؤال و تحقیق درباره تمام مسائل کشور را دارند. درخصوص فولادمبارکه نیز سوالاتی مطرح شده که ما پاسخ تمام آن‌ها را داده‌ایم. از تحقیق و تفحص استقبال می‌کنیم و پذیرای آن هستیم. برداشت ما این است که با هزینه مجلس، فولاد مبارکه یک دور دیگر حسابرسی شود تا اگر احتمالا  اشکال‌هایی وجود داشته باشد از مجلس و کارشناسان دعوت به عمل آید حضور پیدا کنند و برای بهبود عملکرد  فولادمبارکه به رفع مشکلات موجود بپردازیم.

سنگ آهن پروژه چابهار وارداتی است

مدیرعامل فولادمبارکه در پاسخ به پرسش اصفهان‌زیبا درباره پروژه 10میلیون‌تنی فولاد چابهار که با مشارکت فولادمبارکه عملیاتی می‌شود و چشم‌انداز تأمین سنگ آهن برای اجرای این پروژه توضیح داد: این پروژه در مرحله تأسیس و ثبت شرکت است و مبالغ اولیه برای اجرای آن پرداخت شده است. از مشاوران خارجی نیز در اجرای این پروژه بهره‌مند می‌شویم؛ ضمن اینکه سنگ آهن مورد نیاز برای تولید این 10 میلیون تن فولاد نیز از کشورهای خارجی تأمین می‌شود. عظیمیان گفت: طرح تحول دیجیتال در فولادمبارکه با هدف کاهش هزینه‌ها، افزایش درآمدزایی، افزایش سود سهام‌داران و برقراری شفافیت در شرکت اجرایی شده است. او افزود: ذوب‌آهن نسل دوم و فولاد مبارکه نسل سوم تکنولوژی دنیاست. در این میان فولادمبارکه تصمیم گرفته است نسل چهارم تکنولوژی را به‌کار گیرد. این پروژه قرار است در ۱۴۰۴ به اتمام برسد.

محدودیت گاز برای تولید فولاد

مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان درباره مصرف گاز این شرکت گفت: مصرف گاز فولادمبارکه در شرایط عادی ۱۰ میلیون مترمکعب است که اکنون به دلیل کاهش دمای هوا و اولویت تأمین گاز بخش خانگی میزان تحویل گاز به این مجموعه فولادی به نصف کاهش یافته و موجب کاهش تولید شده است.عظیمیان افزود: در واحدهای نیروگاهی و صنعتی به جای گاز امکان استفاده از سوخت جایگزین وجود دارد؛ اما در فولادمبارکه واحدهای احیای مستقیم باید از گاز استفاده کنند و امکان استفاده از سوخت جایگزین وجود ندارد. او عنوان کرد: قبول داریم وزارت نفت تحت فشار است، اما به این موضوع اعتراض داریم؛ چون امسال در نظر داریم رکورد تولید ۷,۲ میلیون تنی را داخل فنس فولاد مبارکه جابه‌جا کنیم که محدودیت گاز، ما را از این هدف دور می‌کند. عظیمیان در عین حال تصریح کرد: فولادمبارکه همچنان رو به جلو در حال حرکت است؛ اما به‌دلیل مشکل نرسیدن گاز، ممکن است با افت تولید مواجه شود. در حال حاضر کم‌شدن سهمیه گاز کارخانه مبارکه، مهم‌ترین مشکل ماست. مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان درباره میزان آلایندگی این واحد تولیدی اذعان کرد: فولادمبارکه جزو واحدهایی اســت که بــه‌صــورت آنــلایــن رصــد می‌شود. تجهیزات محیط‌زیستی در بخش‌های مختلف این شرکت نصب شده و اطلاعات آن در محیط‌زیست تهران رصد می‌شود.

فولادمبارکه؛ طلایه‌دار بومی‌سازی در کشور

مــدیــرعــامـــل فــولادمبــارکه اصفهان بیان کرد: فولادمبارکه اصفهان جزو طلایه‌داران بومی‌سازی در کشور است. بومی‌سازی سه‌هزار و ۸۵۰ قطعه در این مجموعه صنعتی انجام شده و این شرکت توانسته است با اصلاح دستگاه شــمــاره پــنــج نــاحیــه فــولادســازی تختال (اسلب) فولادی خود، برای نخستین‌بار در کشور تختال‌هایی با ضخامت ۳۰۰ میلی‌متر تولید کند که از مرغوبیت بالایی در تولید محصولات نورد برخوردار است. عظیمیان عنوان کرد: این شرکت، بــزرگ‌تــریــن تولیدکننده ورق‌های فــولادی در مـــنطقـــه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) اســت که با داشتن ســـهــم ۵۰درصــدی در تــولید فولاد کشور، بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی در دنیا با تولید ۱۱/۴ میلیون تن در سال است. او گفت: این کارخانه برای حدود ۳۵۰هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است. هم‌اکنون نیز بیش از یکصد شرکت با سهام‌های متفاوت با گروه فولادمبارکه همکاری می‌کنند. مدیرعامل فولادمبارکه اصفهان با اشاره به کمک مالی این مجموعه صنعتی به طرح‌های آبی کلان کشور تصریح کرد: فولاد مبارکه برای ۹ شهر اطراف خود، سیستم فاضلاب ایجاد و به بخش بهداشتی و تأمین آب صنعتی کمک کرده است.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط