شما حتی اگر کارلو آنجلوتی باشید که دهمین قهرمانی لیگ قهرمانان را برای این تیم پدید آورد اگر کمی افت کنید و یا جام نیاورید راهی جز درهای خرج سانتیاگو برنابعو پیش رویتان نیست. فلورنتینو پرز یکی از همین افراد بیرحم در این باشگاه است که شیدای کسب جام است. در سه انتخابات اخیر باشگاه رئال مادرید، هیچکس توانایی رقابت با فلورنتیتو پرز را نداشته است. حتی لورنزو سانز که در دوران ریاستش، مادریدیها به حسرت 32 ساله خود برای رسیدن به قهرمانی اروپا پایان دادند و در سالهای 1998 و 2000 لیگ قهرمانان اروپا را فتح کردند. او دو بار در انتخابات به پرز باخت و هرگز نتوانست برنده این دوئل باشد.
رئیس رئال مادرید چگونه انتخاب میشود؟
رئیس باشگاه رئال مادرید توسط انجمنهای رسمی هواداری / اعضای باشگاه از میان خودشان انتخاب میشود. برای کاندید شدن در انتخابات ریاست باشگاه، باید اسپانیایی باشید و حداقل باید 20 سال عضو این باشگاه بوده باشید و تا آنجا که به فیورنتینو پرز مربوط میشود باید گفت که او از روزی که به دنیا آمد بهعنوان عضوی از رئال مادرید شناخته شد. پرز مدیرعامل و رئیس شرکت Group ACS نیز هست. شرکتی که به ساختوسازهای مهندسی، انواع خدمات و ارتباطات از راه دور اختصاص دارد و 24 سال پیش تأسیسشده است. درواقع پرز مالک 12.7% از سهام این شرکت است. پرز بزرگشده در دوران تیم افسانهای رئال مادرید در دهههای 1950 و 60 و یک هوادار تیفوسی این باشگاه است. بنابراین تصویر و ایده او از مادرید بر اساس آن تیم افسانهای است که بهترین بازیکنان اروپا را داشت. از زمانی که پرز رئیس مادرید شد، همان چیزی نشان داد که دههها قبل بهعنوان یک هوادار تماشا کرده بود. یعنی؛ باید با بهترین بازیکن موجود در بازار نقل و انتقالات، قرارداد امضا کنید و جامها را ببرید. اما فوتبال امروزه به دوره سیستماتیک تری رسیده است. پرز در مادرید زندگی کرده و یک مادریدیستای واقعی بود اما اهمیت کمتری به ماهیت خود “فوتبال” میدهد. البته او از آغاز قرن گذشته با تیم مادریدی افتخارات فراوانی کسب کرده است و جایگاه آنها را ارتقاء بخشیده اما آیا کلیت “فوتبال” تنها عناوین و افتخارات هستند؟ البته که خیر.
فلورنتینو پرز و تصمیمات ناگهانی
پرز همیشه میخواهد تیتر یک اخبار باشد و جاهطلبی او پایان ندارد. پرز در سال 2009 برای دومین بار پیاپی، در انتخابات ریاست رئال مادرید، پیروز شد. آن زمان او ژوزه مورینیو را بهعنوان سرمربی مادریدیها منصوب کرد و رئال مادرید اکنون به نظر میرسید در بهترین موقعیت قرار دارد تا سلطه بارسلونا در لیگ قهرمانان و لالیگا را به چالش بکشد گرچه که مورینیو نه با سبک دلخواه مخاطب پسند هواداران منطبق بود و نه آرامشی با حاشیههایش به مادریدیها داد و فقط جام گرفت. اما سالها پیشازاین، پرز تصمیم دیوانهواری برای عدم تمدید قرارداد با مربی وقت، وینسنته دل بوسکه، در تابستان 2003 گرفت. انتظار میرفت که پس از کسب دوگانه (لیگ قهرمانان اروپا و لالیگا)، به دل بوسکه قرارداد جدیدی پیشنهاد شود اما در عوض پرز پست مدیر فنی را به او پیشنهاد كرد كه دلبوسکه بهسرعت آن را رد كرد و توهینآمیز خواند. این تصمیم باعث ایجاد هیاهو در رختکن مادرید شد، درحالیکه چندین بازیکن ازجمله کاپیتان فرناندو هیرو، استیو مکمنمن و فرناندو مورینتس مخالفت خود را اعلام کردند، همه بعداً با هیرو فروخته شدند و خود هیرو، توسط پرز مجبور به بیرون رفتن از باشگاه شد. از زمان دل بوسکه، هیچ مربی بیش از دو سال در برنابئو نمانده بود و اکثریت آنها فقط پس از یک سال از کار برکنار میشدند از کی روش که با تیم رؤیایی مادریدیها ناکام ماند تا بنیتز،کارلتو و… تا اینکه زیدان توانست این طلسم را بشکند اما اکنون او نیز تحتفشار است. (ویدئو مربوطه را در آخر متن مشاهده فرمایید) زیدان که از بازیکنان رئال مادرید بوده است و آن گل بهیادماندنی را در فینال لیگ قهرمانان اروپا به ثمر رسیده است پس از حضور در کادر فنی و حضوری در باشگاه توانست هدایت کهکشانیها را بر عهده بگیرد.
دوران اول حضور او که با جامهای لیگ قهرمانی متوالی و نیز طوفان لالیگایی که پرقدرت لالیگا را فتح کرد همراه بود و شاید آخرین توان و آخرین تیرهای آن بازیکنان طلایی همچون مودریچ و مارسلو و… بود. او که پس از ای دوران پرشکوه استعفا داد پس از دوران بسیار بد دو مربی زودگذر بازگشت تا برگی جدید را رقم بزند. در دوران جدیدش او میخواهد با جایگزینی بازیکنان جوان و نیز خریدهایی همچون امباپه و یا هالند تیمی جذاب و کهکشانیتر بسازد. گرچه که این خریدها وابسته به فروش بازیکنان بزرگی همچون مارسلو،مودریچ و ایسکوو… است تا بتوان هزینه حقوق و انتقالشان را تأمین کرد. بحران ناشی از کرونا و نیز خریدهایی که در چند پنجره نقل و انتقالاتی قبلی انجامشده است باعث شده این تیم مادریدی در خریدهای پر سروصدایش چند مدتی را صبر کند و در این مدت به جوانانش اعتماد بیشتری کند. جوانانی مثل وینیسیوس جونیورز، مارتین اودگارد، کوبو (که اکنون در ختافه بهصورت قرضی توپ میزند)، آنتونیو بلانکو، رودریگو و… به میادین میآیند تا در ساختن کهکشانی زیباتر در آینده حضور یابند. خریدهایی همچون میلتاعو، مندی، یوویچ و هازارد که باقیمتی بسیار زیاد به این تیم آمد اما بهجای مستطیل سبز اکثر وقتش را در کلینیک و بیمارستان باشگاه گذرانده است.
لوکا یوویچ بهطور قرضی به تیم سابق خود بازگشته است. تعدادی از هواداران رئال مادرید میگفتند او شایسته اعتماد نیست. اینکه او نمیتواند راهحل یا آینده این تیم باشد اما او برای ردِ این باورهای غلط به کمتر از نیم ساعت زمان در آینتراخت فرانکفورت نیاز داشت. لوکا یوویچ مأموریت داشت که موفق شود، که با کمک باشگاهی که قبلاً بهترینها را برای او رقمزده، موفق به اثبات خود میشود حتی اگر بهعنوان یک بازیکن تعویضی به میدان بیاید. باید به یک مهاجم باکیفیت بگویید که به آنها اعتقاددارید و آنها عملکرد خوبی خواهند داشت. بهرهبرداری از خصوصیات مهاجم صرب، هرگز کار سختی نبوده است و ازآنجاکه زینالدین زیدان تلاش چندانی نکرد بود، ممکن است طی ماههای آینده پشیمان هم بشود. کما اینکه سبک فرانکفورت خیلی متفاوت با سبک بازی رئال مادرید نیست، بنابراین هرگز مسئله این نبود که در سیستم رئال جا بیفتد، مسئله اعتمادی بود که زیدان باید به او میکرد مسئلهای که از همان روز و بازی اول مشخص بود که زیدان اطمینان چندانی به او ندارد و یوویچ از ابتدا آن اعتماد را به خود ندید.
شاید تصور کنید یافتن تور دروازهها در بوندس لیگا آسان است و یوویچ نمیتواند در لالیگا آنطور مثمر ثمر باشد، اما ارلینگ هالند نیز در همان لیگ بازی میکند و او کسی است که رئال مادرید علاقهمند به خریدش هست و همچنین لواندوفسکی که بهعنوان بهترین شماره 9 در جهان شناخته میشود نیز، در همان لیگ بازی میکند. در تصمیمات نقل و انتقالاتیِ باشگاه رئال مادرید، زیدان اختیار تام دارد و نقش یک مدیر ورزشی را نیز ایفا میکند، به همین دلیل در این فصل پرالتهاب، همواره در مورد عدم پذیرش اشرف حکیمی و سرخیو رگیلون در این تیم و خریدهای گرانقیمتی همچون ادن هازارد و لوکا یوویچ به او انتقادات زیادی میشود و تمام فشار بر او است. درنهایت این کهکشان سفیدرنگ در این دو فصل اخیر که برگ جدید دوران مربیگری زیدان در مادرید است فرازوفرودهای بسیاری را تجربه کرده است.و این نمایانگر ایدههای زیدان برای مادریدی، مادریدیتر از الان است .
نویسنده همکار: امیرعباس شریفی