تغییر شغل در برخی اصناف اصفهانی

کرونا اقتصاد کسب‌وکارهای خرد را تا حد زیادی متأثر کرده است. در شرایطی که حمایت دولتی‌ها در این شرایط نتوانسته گره‌ای از مشکلات صنوف را باز کند، این واحدها راه علاج را در تغییر شغل یافته‌اند. این تغییر و تحولات اما رونق سایر کسب‌وکارها را هم تحت‌تأثیر قرار داده است. اگر بخواهیم با ادبیات بازاری‌ها این شرایط را توصیف کنیم، باید بگوییم دست در بازار زیاد شده و دخل کاسب‌های دیگر هم چندان رونق ندارد.

تاریخ انتشار: 08:06 - چهارشنبه 1399/11/8
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

در این میان برخی واحدهای صنفی اصفهان نیز در این شرایط کرونایی تعطیل شده‌اند. به گفته رئیس اتاق اصناف اصفهان، قهوه‌خانه‌ها، تالارهای پذیرایی و بعضا آرایشگرهای زنانه از این دست مشاغل هستند. در تازه‌ترین آمار هم بیش از 30 درصد واحدهای صنفی اصفهان که بیشتر در حوزه توزیعی فعالیت دارند، در کنار فعالیت فیزیکی خودشان به فضای مجازی هم ورود پیدا کردند چون وضعیت بازار مناسب نیست و کار و کاسبی‌شان حسابی کساد شده است.

آرایشگرها و تالارهای اصفهان در معرض ورشکستگی

رئیس اتاق اصناف اصفهان درباره میزان خسارات واردشده به اصناف اصفهان از زمان شیوع کرونا تا الان به اصفهان‌زیبا می‌گوید: شیوع کرونا روی درآمد اصناف اثرگذار بود و سودآوری واحدهای صنفی را کاهش داده است که متأسفانه ضربه بزرگی به این واحدها وارد کرده و بیشتر واحدهای صنفی در حدی هستند که صرفا تأمین هزینه‌هایشان را انجام می‌دهند. رسول جهانگیری تصریح می‌کند: به نسبتی که واحد صنفی تعطیل می‌شود، واحد صنفی تأسیس می‌شود؛ چون برخی اصناف در شرایط کرونا تغییر شغل داده‌اند ولی آماری در این خصوص در دست نداریم.
جهانگیری بیان می‌کند: تالارهای پذیرایی، قهوه‌خانه‌ها، برخی آرایشگرهای زنانه جزو اصنافی هستند که در اصفهان تعطیل شدند و برخی تغییر شغل داده‌اند؛ در واقع چه کرونا باشد چه نباشد، تغییر و تبدیل پروانه واحدهای صنفی را داریم.
او ادامه می‌دهد: صنوفی که بیشتر تحت شعاع شرایط کرونایی قرار گرفته‌اند، به مشاغل دیگری روی آوردند که کرونا تأثیر کمتری روی آن‌ها داشته است؛ البته این اقدام مورد پسند ما نیست، چون در برخی مشاغل بیش از حد پروانه صنفی صادر کردیم و این باعث اشباع شدن فعالیت دسته از اصناف و تحت تأثیر قرار گرفتن بازار و درنهایت به ضرر اقتصاد خرد تمام می‌شود.

ابطال 120 پروانه صنفی آرایشگری در اصفهان

یکی از اصنافی که از قول رسول جـــهانـــگیری، رئـــیس اتـــاق اصناف اصــفــهان خـــســـارات زیـــادی را در اصفهان متحمل شده و بعضا تغییر شغل داده‌اند، آرایشگرهای زنانه هستند. اکرم مـــحسنی، رئیس اتحادیه آرایشگران زنانه اصفهان به اصفهان‌زیبا می‌گوید: صددرصد واحدهای آرایشگر زنانه در اصفهان ضرر کردند، چون کرایه‌ها افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر هزینه دارایی و مالیات را هم باید پرداخت کنند در این شرایط هیچ حمایتی هم از این واحدها نمی‌شود. محسنی تصریح می‌کند: پروانه صنفی حدود 120 واحدآرایشگر زنانه ابطال شده است و تعدادی هم در سالن‌ها کار مشتری را راه می‌اندازند؛ ضمن اینکه به جز برخی که صرفا به خاطر علاقه ورود پیدا کردند، تعداد زیادی سرپرست خانوار، بدسرپرست هستند.تعطیلی‌های مقطعی و دائمی تالارها در اصفهان نیز بیکاری عظیمی را برجای گذاشته است. برای اطلاع از میزان خسارات وارد شده به این صنف اصفهان‌زیبا با امیرحسین عکاف، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی اصفهان چندین بار تماس تلفنی داشتیم؛ اما هیچ پاسخی از سوی عکاف درباره ضرر و زیان تالارهای اصفهان و وضعیت این واحدصنفی دریافت نکردیم.

کوچ 30 درصد اصناف اصفهان به فضای مجازی

البته کرونا منجر شده برخی کسب‌وکارها هم به فضای مجازی کوچ کنند و درواقع آن دسته اصناف اصفهان که تحت تأثیر شیوع کرونا فروششان کاهش یافته راه علاج در فروش در دنیای اینترنت اعلام می‌کنند. رئیس بازرسی اتاق اصناف اصفهان به اصفهان‌زیبا می‌گوید: در شرایط کرونا، کسب‌وکارهایی که به فضای مجازی ورود کردند، کمتر آسیب دیدند؛ در استان اصفهان بیش از 30 درصد واحدهای صنفی که حقیقی کار می‌کنند، به فضای مجازی ورود پیدا کردند و این واحدهای صنفی بیشتر توزیعی هستند و نه خدماتی.
جواد محمدی‌فشارکی تصریح می‌کند: واحدهای صنفی که در زمینه موادغذایی، رستوران‌ها، کیف، کفش، پوشاک، خرازی، تریکو و آرایشی و بهداشتی فعالیت دارند، از جمله اصنافی هستند که در اصفهان کنار فعالیت فیزیکی‌شان به فضای مجازی ورود پیدا کردند.
محمدی‌فشارکی عنوان می‌کند: خسارات زیادی به صنوف اصفهان وارد شده و در مقابل حمایت چندانی هم از سمت دولت به اصناف انجام نشده است؛ اصناف اصفهان باید هزینه اجاره، حقوق کارگری و در پایان سال هم مالیات پرداخت کنند و این در حالی است که در شرایط کرونا فعالیت چندانی هم نداشته‌اند.
رئیس بازرسی اتاق اصناف اصفهان می‌گوید: برخی صنوف اصفهان مانند پوشاک و کیف و کفش خسارات زیادی متحمل شده‌اند؛ چون قبل از عید خریدشان را انجام دادند و در اسفندماه سال 98 فروشی نداشتند و نتوانستند چک های فروردین و اردیبهشت را پاس کنند؛ اجناسشان هم در انبار مانده است که هزینه انبارداری بالاست؛ ضمن اینکه فصل مناسب این پوشاک بعد از مدتی به اتمام می‌رسد و خسارات زیادی را متحمل این صنف می‌کند.

برچسب‌های خبر