پیشگامی اصفهان در هوشمندسازی شهر

شیرین طغیانی رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان و سید احمد حسینی‌نیا معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در برنامه تلویزیونی «اینجا اصفهان» درباره زیرساخت‌های شهرسازی اصفهان صحبت کردند.معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در این برنامه گفت: شاهد موج سنگین شهرنشینی در شهر هستیم؛ به‌گونه‌ای که از جمعیت کل کشور حدود 75درصد شهر نشین هستند و 50درصد در کلان‌شهرها زندگی می‌کنند.

تاریخ انتشار: 08:42 - سه شنبه 1399/11/28
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

سید احمد حسینی‌نیا گفت: در حال حاضر با توجه به ازدحام جمعیت در شهرها، زمان برای مردم از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا در شهرسازی بسیاری از موضوعات مهم و شهری دانش‌محور و الکترونیکی شده است. در دنیای شلوغ امروز باید هزینه‌ها را کاهش دهیم تا در وقت افراد نیز صرفه‌جویی شود. باید نگاه ویژه به الکترونیکی‌شدن شهر در دستورکار مدیران شهری قرار گیرد.او تصریح کرد: پیگیری‌های لازم برای هوشمندسازی شهر در شورا مدنظر قرار گرفت. در همین راستا در بخش شهرســـــازی با کمک متخصصــــــان 34خدمت برای مردم به صورت مجازی در نظر گرفته شد که تاکنون 24 خدمت انجام شده است.معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه در خواست صدور پروانه ساخت یکی از موضوعاتی است که شهروندان می‌توانند بدون اتلاف وقت و به صورت الکترونیکی برای شهرداری منطقه ارسال کنند، خاطرنشان کرد: استفاده از این رویداد با شیوع ویروس کرونا هم‌زمان شد و اکنون برای اجرای امور شهرسازی می‌توانیم در خانه با یک کلیک این امور را انجام دهیم.
حسینی‌نیا با اشاره به اینکه ترافیک در آلودگی هوا بسیار تأثیرگذار است، گفت: احداث رینگ چهارم برای بهبود این شرایط در دستورکار قرار گرفته است تا کامیون‌های باری به شهر وارد نشوند و از اتوبان‌ها گذر کنند. در بخش عمرانی نیز اقداماتی مانند احداث تقاطع‌های موجود در این رینگ مد نظر قرار گرفته است.او اضافه کرد: توسعه دوچرخه‌سواری از دیگر موضوعاتی است که به سالم‌سازی هوای شهر کمک می‌کند تا مسیرهای پیش‌بینی شده را با دوچرخه طی کنیم. پیاده‌راه‌سازی شهر هم باعــــــث کاهش آلودگی می‌شود و باید مسیرهایی برای پیاده راه سازی احداث شود تا شهروندان از آن استفاده کنند. معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در ادامه با بیان اینکه پروژه مصلی اصفهان به دهه 70 باز می‌گردد و در موقعیت استراتژیکی قرار دارد، گفت: این پروژه باید منابع مالی لازم را داشته باشد، ظریف‌کاری‌های آن انجام شده، اما منابع مالی این پروژه مهم‌ترین بخش آن است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود تا این پروژه هرچه زودتر به پایان برسد و هرچه سریع‌تر بتوانیم شاهد یک نماز جمعه باشکوه در این مکان باشیم. حسینی‌نیا در ادامه به موضوع اصفهان شهر دوستدار کودک اشاره کرد و گفت: چند سال بود اصفهان می‌خواست به عنوان شهر دوستدار کودک به عنوان پایلوت انتخاب شود که خوشبختانه هم اکنون توانست به عنوان شهر پایلوت انتخاب و نشان کاندیدا را دریافت کند.

 افزایش کیفیت شهرسازی در اصفهان

در ادامه، رئیس کمسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: برنامه‌ریزی از ابتدای دوره پنجم شورای شهر، یکی از موضوعاتی بود که در دستورکار قرار گرفت و به صورت خرد و کلان تدوین شد. شیرین طغیانی، با بیان اینکه شهر اصفهان باید در حوزه‌های مختلف ازجمله شهرسازی پیشرو باشد، افزود: موضوع کیفی‌سازی در حوزه شهرسازی نیز مورد توجه شورا قرار گرفت و مقرر شد کیفیت این حوزه افزایش پیدا کند. او با اشاره به اینکه شهر فضایی است که همه انسان‌ها باید در آن آرامش داشته باشند، ادامه داد: مدیریت شهری همیشه تلاش کرده فضایی مناسب برای کودکان، افراد دارای معلولیت و سالمندان پیش‌بینی کند تا تمام اعضای شهر از آرامش کاملی برخوردار باشند، شهر دوستدار کودک نیز از دل همین دیدگاه بیرون آمد. رئیس کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه باید نگاه ویژه‌ای به پارکینگ‌های سطح شهر بشود، تصریح کرد: شورای شهر و مدیریت‌شهری همیشه به موضوع پارکینگ‌ها توجه کرده‌اند. اگر پارکینگ‌ها در مراکز شهر افزایش پیدا کنند، مردم برای عبور و مرور با خودرو تشویق می‌شوند و باعث می‌شود برای رفتن به مرکز شهر و مکان‌های تاریخی از خودروی شخصی استفاده کنند. در حالی‌که باید روی حمل و نقل عمومی تمرکز کنیم تا شرایط بهبود یابد، اما از نگاهی دیگر وجود پارکینگ برای شهر لازم ولی خریداری زمین‌های سطح شهر با شرایط اقتصادی کنونی دشوار است. باید روی استفاده شهروندان از حمل‌ونقل عمومی تأکید بیشتری داشته باشیم تا شاهد ترافیک و آلودگی کمتری در شهر باشیم. طغیانی گفت: شهر اصفهان دارای 15 منطقه است که سال گذشته و امسال بودجه مناطق و سازمان‌های وابسته به شهرداری به صورت یک‌جا ارائه شد. اختصاص بودجه با توجه به ظرفیت هر منطقه مشخص می‌شود. همچنین بودجه‌ای برای توسعه مناطق کم‌برخوردار پیش‌بینی می‌شود؛ چراکه باید به پتانسیل مناطق نگاه ویژه‌ای شود تا شاهد اتفاقات خوبی در شهر باشیم.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط