دستی به سر و گوش داشته‌هایتان بکشید

این روزها حال و هوای زندگی با سایه سنگین ویروس منحوس کووید 19 درهم آمیخته شده و گاهی نگرانی از حال دوستان و عزیزان بیشتر از پرداختن به عید و نوروز ذهن‌ها را به خود مشغول می‌کند. با این حال اگر کمی با طراوت فکر کنیم و ذهنمان را با طبیعت تطبیق دهیم، می‌توان کمی از این نگرانی‌ها و اندیشه‌های منفی را با لذت‌های نوروزی حتی در جمع‌های با تعداد کم جایگزین کرد و زندگی را زیباتر به جلو برد.

تاریخ انتشار: 11:05 - شنبه 1399/12/23
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

یکی از مهمترین راهکارهای دم دست برای شروعی دلنشین در آستانه ورود به بهار و خداحافظی با فصل سرد، پرداختن به زیبایی‌های خانه است. عادت به دیدن اشیا و مبلمان در جای همیشگی و تکراری به صورت ثابت خانه یا محل کار ما را تعریف می‌کند ولی از آنجایی که تغییر و تنوع و ایجاد انگیزه مهمترین قانون در سبک زندگی اکثر فرهنگ‌هاست، بهتر است با ترفندهای ساده ولی انجام پذیر، دستی به سر و گوش داشتههایمان با هرکیفیتی بکشیم. بنابراین پیشنهاداتی مطرح میشود که امیدوارم کارایی لازم را برایتان داشته باشد‌:

سری به گنجه قدیمیتان بزنید

از ابزار و ظروفی که مدتهاست استفاده نکردهایم و به دست خاطرات سپردهایم حتی برای مدت محدود ایام عید مجدد استفاده کنیم. گاهی به کار بردن دوباره یک گلدان گل ساده، قاب شیرینی، رومیزی یا پشتی قدیمی کمک به یادآوری خاطرات زیبایی میکنند که هرگز در حالت عادی به آنها نمیپردازیم. این کار کمک میکند یک مرور ذهنی مناسب داشته باشیم و اگر احیانا وسایلی داریم که یادآوری استفاده از آنها خوشایند نیست، آنها را از محیط دور کنیم و آنها را جزو آزاردهنده‌های همیشگی قرار ندهیم.

بی استفاده‌ها را دور بریزید

یک اشتباه رایج که بین خانواده‌های ایرانی هم بسیار دیده می‌شود و معمولا دلیل آن داشتن فضاهایی مثل زیرزمین، پستو، صندوقخانه و گنجه‌ها و انبار است، نگهداشتن و جمع‌آوری بسیاری از اشیاء و لوازم غیر لازم از قدیم تا به حال است. بدون آنکه به کاربرد یا دلیل نگهداری آن فکر شده باشد. در دوره جدید که منازل و فضاها معمولا کوچک‌ترند، چنین سبکی نه تنها پاسخگوی نیازهای خانواده نیست، بلکه گاهی باعث تشویش و بی‌نظمی ذهن می‌شود و اینکه ندانیم چه چیزهایی داریم و چه چیزهایی نداریم.

 شاید برای خیلی از ما پیش آمده باشد که به دلیل بی‌خبری از وسایل بدون مصرف و انبار شده، همان وسایل را دوباره و تکراری خریده باشیم و متحمل هزینه اضافی شده باشیم. یادمان باشد خانه تکانی منزل باعث خانه تکانی ذهن هم می‌شود. پس همین امروز شروع به پاکسازی کامل وسایل کنیم و آنهایی که مثلا بیش از پنج سال است استفاده نکرده‌ایم، دیگر نگهداری نکنیم.

فضاهای پِرت خانه را دریابید

گاهی با یک مشاوره مناسب با متخصصین دکوراسیون و طراحی داخلی و یا کسانی که در این زمینه اطلاعات بهتری دارند و یا با جستجو در سایت‌های معتبری که مخصوص طراحی مبلمان و دکوراسیون هستند، بتوانید تغییری در دکور منزل بدهید، البته این به شرطی است که فضای کافی در اختیار داشته باشید، با این حال این روزها آنقدر طرح دکور برای فضاهای کم جا و کوچک به خوبی انجام می‌شود که شما حتی در یک آپارتمان کوچک می‌توانید فضای چیدمان کافی با استفاده از طراحی فضاهای به اصطلاح «پِرت» داشته باشید.

 برای تغییر دکوراسیون ریسک کنید

یکی از مهمترین مواردی که در سبک‌های جدید زیاد بکار می‌رود، استفاده از روکش‌های نرم و سخت برای کابینت، دکور، میزها و انواع دکور هستند. برای تغییرات زیبا، نیازی نیست حتما تمام دکور و وسایل را جایگزین کنید. اگر از فرم هندسی آنها خوشتان می‌آید، با تغییر لایه رویی متناسب با جنس آن می‌توانید یک دکور شیک، جذاب و نو داشته باشید. یادمان باشد بهترین جایی که به عنوان یک محیط آزمایشی و تغییر‌پذیر در معرض سلایق ما قرار دارد، منزل و محل کار ماست. از ریسک تغییر دادن آن نترسید.

با نقاشی و گرافیک هنرنمایی کنید

هنر «نقاشی» و «گرافیک» بسیار به زیبایی معماری خانه و محل کار کمک می‌کنند و در سال‌های اخیر افراد هنرمند زیادی این مهارت را هم‌راستای طراحی دکور به کار گرفته‌اند. استفاده از کاشی‌های دستی و صنعتی، پتینه و طراحی چوب، هنر ویترای و رنگ‌های آکریلیک، نه تنها ظروف و لوازم شما، بلکه سطح میز، آینه و شیشه دکور و حتی دیوارها را رنگ و بوی زیبایی می‌دهند. این کار را خودتان هم می‌توانید با یک آموزش اولیه و کمی خلاقیت انجام دهید. فقط کافیست زمان و ذوق لازم را برای آن داشته باشید.

سلیقه به خرج دهید

همیشه به یاد داشته باشید که چیدمان منزل شما، به دلیل اینکه بیشترین زمان زندگی‌تان را در آن به سر می‌برید مختص و معرف سلیقه «شخص» شماست، نهایتا هر مدلی که به آن بپردازید، قضاوت نهایی آن با خودتان است که آیا محیط را دوست دارید یا خیر. بنابراین در عین رعایت مسائل مشترک طراحی از جمله، ایجاد نظم، دوری از اغتشاش و بهم ریختگی، استفاده مناسب از فضایی که در اختیار دارید، داشتن نور و تهویه کافی و دوری از اسراف آنچه را دوست دارید، ابتدا در ذهن و سپس در خانه بچینید.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط