قنادی‌ها چطور به استقبال قرن جدید می‌روند؟

صنف قنادان با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال باجنب‌وجوش بیشتر به تهیه و تولید شیرینی می‌پردازند تا پاسخ‌گوی نیاز مردم باشند. البته افزایش قیمت مواد اولیه موردنیاز این صنف، شرایط متفاوت و دشواری را برای قنادان رقم زده است؛ به‌طوری‌که شیرینی‌فروشان برای تهیه روغن با قیمت کارخانه‌ای باید هفت‌خان رستم را بگذرانند و دست آخر دست به دامن دلالان ‌شوند؛ همچنین قنادان برای خرید شکر باید بهای زیادی بپردازند. باوجود تمامی این مشکلات قیمت شیرینی در آستانه سال جدید ثابت می‌ماند. گز نیز با نرخ بسیار بالایی و کمتر از سال‌های قبل در بازار اصفهان عرضه می‌شود.

تاریخ انتشار: 13:21 - سه شنبه 1399/12/26
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی خبر از ثبات نرخ شیرینی در آستانه سال 1400 دارد؛ غافل از اینکه قیمت شیرینی در عرض یک سال 100درصد افزایش یافت و مردم برای خرید دو کیلوگرم شیرینی معمولی باید 100هزار تومان بپردازند.

شیرینی گران نمی‌شود

قیمت شیرینی باوجود گرانی و کمبود شکر و روغن در آستانه سال جدید ثابت می‌ماند. به گزارش فارس، علی بهره‌مند، رئیس اتحادیه دارندگان قنادی، شیرینی‌فروشی و کافه قنادی، با تأکید بر مشکلات تهیه مواد اولیه شیرینی گفت: «قیمت انواع  شیرینی همان قیمت‌های  قبلی خواهد بود.  قیمت شیرینی در ایام پایانی سال تغییر نخواهد کرد و افزایشی نخواهد داشت.» براساس گفته‌های این مقام مسئول، هرکیلوگرم شیرینی‌تر درجه‌یک با قیمت 60هزار تومان، شیرینی زبان، پاپیونی و دانمارکی درجه‌یک 50هزار تومان و شیرینی یزدی درجه‌یک با نرخ 38هزار تومان به فروش می‌رسد. قیمت نمونه درجه‌دو شیرینی‌های نام‌برده نیز 10 هزار تومان کمتر از نمونه درجه دو است. باوجود ثبات نرخ شیرینی، قیمت آن بسیار بالاست و اگر یک خانواده چهارنفره فقط برای مصرف شخصی خود دوکیلوگرم شیرینی بخرد باید حدود 100هزار تومان هزینه کند؛ درمقابل، سال‌های گذشته با 100هزار تومان امکان خرید دو یا سه نمونه شیرینی وجود داشت. از طرفی، مشکل تأمین روغن واحدهای صنفی شیرینی‌پزی حل نشده است. رئیس اتحادیه دارندگان قنادی در این باره توضیح داد: «متأسفانه اغلب کارخانه‌ها روغن را به‌طور مستقیم به  واحدهای صنفی تحویل نمی‌دهند و به واسطه‌ها می‌دهند و واحدهای صنفی نیز مجبورند روغن را از واسطه‌ها و دلالان خریداری کنند. قیمت یک حلب روغن جامد 16کیلوگرمی تحویل از کارخانه 165 هزار تومان است؛ اما واحدهای صنفی همین روغن را از دلال‌ها و واسطه‌ها با قیمتی بیش از 400هزار تومان خریداری می‌کنند.» صنف قنادان علاوه بر روغن در تأمین شکر نیز با مشکلاتی مواجه‌اند. شیرینی‌فروشان اصفهانی معتقدند وضعیت بازار شکر مانند روغن خوب نیست؛ البته نه بابت کمبود، بلکه بابت قیمت‌ها. درحال حاضر قیمت شکر در بازار آزاد به مرز 15هزار تومان رسیده است. درمقابل، هرکیلوگرم شکر در اسفند سال گذشته هفت‌هزار تومان قیمت داشت؛ همچنین هرکیلوگرم خامه شیرینی‌پزی نزدیک به 105هزار تومان قیمت دارد. درمجموع قیمت مواد اولیه شیرینی بسیار افزایش یافته است. به گزارش ایسنا، محمد فرزانه، رئیس اتحادیه شیرینی‌فروشان خراسان، در این رابطه گفت: «نسبت به سال گذشته 100درصد قیمت شیرینی افزایش یافته است.»

گز گران ماند

بازار گز نیز مانند شیرینی وضعیت مناسبی ندارد و تولیدکنندگان علاوه بر کمبود روغن و گرانی شکر با قیمت بالای مغزیجات نیز دست‌وپنجه نرم می‌کنند. درحال حاضر انواع گز بسته به نوع، درصد مغزیجات و وزن بین 20 تا 300هزار تومان قیمت دارند؛ همچنین خرید گز در اصفهان کار آسانی نیست؛ چراکه شیرینی‌فروشان به‌دلیل قیمت بالا از عرضه گز خودداری می‌کنند؛ ازاین‌رو گز را می‌توان بیشتر از فروشگاه‌های اطراف میدان نقش‌جهان، میدان امام‌علی(ع) و سیتی‌سنتر سپاهانشهر خریداری کرد. براساس مشاهدات میدانی از بازار گز اصفهان، ارزان‌ترین نــمــونــه گز بــدون مــغــزیــجــات و به‌اصطلاح صفردرصد با وزن 400 گرم 20هزار تومان قیمت خورده است؛ نمونه‌های مغزدار مانند 10درصد مخلوط پسته و بادام با وزن 200 گرم 28هزار تومان، گز لقمه 18درصد پسته با وزن 200 گرم 400 هزار تومان و گز لقمه 30درصد پسته 200 گرمی 72 هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. گزهای آردی نیز در مقایسه با لقمه قیمت بالاتری دارند؛ برای نمونه، گز آردی 38درصد 400 گرمی 97هزار و500 تومان، گز آردی 38درصد پسته 400گرمی 115هزار تومان و گز 45درصد پسته 500گرمی 285هزار تومان قیمت دارند. قیمت گزهایی انگبینی و شیرخشتی نیز از 80 هزار تومان شروع می‌شود. در این میان، پشمک‌های روکش‌دار درمقایسه با شیرینی‌تر و خشک و گز، قیمت مناسبی‌تری دارند و یک بسته 400 گرمی پشمک روکش‌دار وانیلی و کاکائویی را می‌توان به ترتیب به قیمت 31هزار و 35هزار و 500 تومان خرید.