چهارباغ تعطیل؟!

با دوباره قرمز‌شدن وضعیت کرونایی استان اصفهان، طرح پیشنهادی تعطیلات دوهفته‌ای اصفهان در ستاد ملی کرونا مطرح شد؛ اما مورد تصویب قرار نگرفت. این در حالی است که هم‌اکنون 20 شهرستان استان در وضعیت قرمز قرار دارند، همه مشاغل به‌جز مشاغل گروه یک تعطیل‌شده‌اند، ادارات و دستگاه‌ها به‌صورت نیمه‌تعطیل فعالیت می‌کنند و باقی شهرستان‌های استان نیز در وضعیت نارنجی به سر می‌برند؛ اما همچنان دیده می‌شود که رعایت پروتکل‌ها در برخی از قسمت‌های شهر مانند چهارباغ عباسی در بدترین وضعیت ممکن رعایت نمی‌شود.

تاریخ انتشار: 09:13 - یکشنبه 1400/01/22
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

 سخن‌گوی ستاد استانی مقابله با کرونا در گفت‌وگو با اصفهان زیبا ضمن تشریح مصوبه‌های جلسه ملی مبارزه با کرونا که دیروز با حضور رئیس‌جمهور و مقامات 31 استان به‌صورت آنلاین برگزار شد، از حفظ محدودیت‌ها تا زمان تغییر وضعیت خبر داد و در خصوص انتقاد اصفهان زیبا از وضعیت این محور تاریخی افزود: درصورتی‌که اغذیه‌فروشان چهارباغ قادر به اداره مشتریان و حفظ پروتکل‌ها نباشند، با آن‌ها مانند مشاغل گروه‌هایی که تعطیل‌شده‌اند برخورد خواهد شد.»
حجت‌اله غلامی با تشریح اخبار جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور رئیس‌جمهور گفت: «در جلسه دیروز با حضور رئیس‌جمهور یک دور وضعیت کرونایی کل کشور موردبررسی قرار گرفت، بر این اساس در کل کشور 257 شهرستان قرمز و 129 شهرستان نارنجی داریم. همچنین بخش قابل‌توجهی از استان اصفهان در شرایط قرمز قرار دارد.»
او ادامه داد: «بیست شهرستان استان در وضعیت قرمز و سه شهرستان در وضعیت نارنجی قرار دارند، به همین خاطر چند محور اساسی طرح محدودیت‌های هوشمند از روز گذشته به‌طور کامل و به مدت ده روز در سطح استان اجرا خواهد شد و پس از ده روز اگر وضعیت استان تغییر کرد، ما نیز محدودیت‌ها را تعدیل می‌کنیم؛ اما اگر تغییر وضعیتی ایجاد نشد، اجرای پنج محور تعریف‌شده طرح جامع هوشمند باقوت و قدرت ادامه دارد.»
 سخن‌گوی ستاد استانی مبارزه با کرونا با تشریح نخستین محور این طرح پیشگیرانه افزود: «اولین محور، نحوه فعالیت دستگاه‌ها و کارکنان دستگاه‌های اجرایی استان است که از دیروز به همه آن‌ها ابلاغ‌شده است. براین اساس، مقرر شد دستگاه‌هایی که خدمات ضروری ارائه می‌کنند مثل بخش‌هایی از شهرداری (خدمات شهری) باید با یک‌دوم کارکنان خود به فعالیت ادامه دهند؛ همچنین سایر اداراتی که خدمات غیرضروری ارائه می‌کنند باید با یک‌سوم کارکنان خود به فعالیت ادامه دهند. این هماهنگی باید به‌وسیله بالاترین مقام هر دستگاه اجرایی برنامه‌ریزی و اعمال شود.» او ادامه داد: «بدیهی است اولویت دورکاری با کارمندانی است که بیماری زمینه‌ای دارند یا بانوانی که باردار هستند. همچنین باید در ورودی تمامی ادارات بنرهای لازم نصب شود تا مراجعان صرفا برای امور ضروری مراجعه کنند و انجام کارهای غیرضروری‌شان را به دو هفته آینده موکول کنند.»
غلامی، دومین محور محدودیت‌ها را وضعیت «فعالیت مشاغل» عنوان کرد و گفت: «فعالیت همه مشاغل به‌جز مایحتاج ضروری مردم، مشمول تعطیلی می‌شود و چنانچه واحدهای صنفی یادشده تعطیل نکنند، به مدت پانزده روز پلمب خواهند شد. مشاغل صنعتی، اتاق اصناف، اتحادیه‌ها و بهداشت و درمان موظف به اجرا و نظارت بر این روند هستند.»
او سومین محور اعمال محدودیت‌ها را تعطیلی «فعالیت‌های آموزشی» دانست و ادامه داد: «تمام فعالیت‌های آموزشی به‌طور کامل تعطیل هستند. این تعطیلات شامل دانشگاه‌ها، مدارس، آموزشگاه‌های خصوصی، مؤسسه‌ها و مدارس غیرانتفاعی می‌شود و کارمندان این نهادها نیز مشمول محدودیت‌های شماره یک می‌شوند. کارمندهای ستادی آموزش‌وپرورش نیز به‌صورت یک‌دوم برای پست‌های ضروری و یک‌سوم برای پست‌های غیرضروری فعالیت خواهند کرد.» سخن‌گوی ستاد استانی مبارزه با کرونا چهارمین محور اعمال محدودیت‌ها را تعطیلی تمام «برنامه‌های فرهنگی اجتماعی» عنوان کرد و افزود: «فعالیت همه مساجد، نماز جمعه، مراسم‌های مذهبی و آیینی تا اطلاع ثانوی تعطیل است؛ نماز جمعه برگزار نمی‌شود و مساجد فقط مرکزی برای اجرای طرح شهید سلیمانی خواهند بود. از گلدسته‌های مساجد اذان و مناسبت‌های خاص اعلام می‌شود. منابر و مراسم نیز در مساجد اجرا نخواهند شد. آرامستان‌ها هم تعطیل هستند و هیچ‌گونه مراسمی را برگزار نخواهند کرد و صرفا دفن اموات در آن‌ها صورت می‌گیرد.»
او پنجمین محور اعمال محدودیت‌ها را محدودیت «تردد خودروها» عنوان کرد و گفت: «ورود خودروهای غیربومی به استان به‌طور کامل ممنوع است؛ همچنین رفت‌وآمد خودروها از شهرهای قرمز به مقصد هم نیز ممنوع و در صورت رعایت‌نشدن، مشمول جریمه‌های درنظرگرفته خواهد شد.»
به گفته غلامی در این جلسه دو مصوبه دیگر نیز به تصویب رسید: «نخست، تصویب بسته حمایتی شصت‌میلیون‌نفری ماه مبارک رمضان به مبلغ دوهزاروپانصد میلیارد تومان که در روز اول ماه مبارک رمضان توزیع خواهد شد. همچنین در خصوص شب‌زنده‌داری‌های شب‌های قدر قرار شد تا برای برگزاری این مناسک به‌صورت محدود در فضای باز با رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی و حفظ پروتکل‌ها انجام شود. سررسید وام‌های پرداختی به واحدهای صنفی آسیب‌دیده از کرونا نیز شش ماه تا پایان شهریورماه تمدید شده است.»
سخن‌گوی ستاد استانی مبارزه با کرونا همچنین درباره فعالیت بانک‌ها در این شرایط گفت: «قرار بر این شد که بانک‌ها در ورودی‌هایشان بنری بزنند مبنی بر اینکه مردم تا دو هفته آینده برای کارهای غیرضروری مراجعه نکنند. همچنین مصوب شد که چک‌های کسبه که سررسیدشان رسیده است، برگشت داده نشود و اگر هم برگشت داده شد به مدت پانزده روز رفع اثر می‌شود. این مصوبه به بانک‌ها ابلاغ‌شده و اجرا می‌شود.»
غلامی همچنین در خصوص انتقاد اصفهان زیبا در مورد شلوغی بیش‌ازحد محدوده چهارباغ عباسی گفت: «هرگونه تجمع در محور چهارباغ عباسی حول محور اغذیه‌فروشی‌ها جمع می‌شود. اگر شهرداری مشاهده کند که این محور شلوغ است، باید صندلی‌های محور چهارباغ را جمع‌آوری کند. همچنین بستن پارک‌ها با نوار زرد، مجموعه‌های اسباب‌بازی و اغذیه‌فروشی‌ها انجام‌شده و این اماکن باید کامل تعطیل شوند. بنا شده است تا به همراه رئیس سازمان خدمات شهری شهرداری اصفهان از این خیابان بازدید کنیم. اگر در محور چهارباغ تجمع جمعیت داشته باشیم ولو اینکه اغذیه‌فروشی‌های بیرون بر باشند، آن‌ها را نیز تعطیل خواهیم کرد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط