خرید کمتر، تعمیر بیشتر

رشد هزینه‌های تولید و مواد اولیه موجب افزایش چشمگیر قیمت انواع مبلمان منزل و اداری شده است. بررسی‌های میدانی از نقش دلالان در گرانی مواد اولیه مبل حکایت می‌کند. دلالان و واسطه‌ها مواد اولیه به‌ویژه چوب را از واردکنندگان یا کارخانه‌های داخلی خریداری کرده و سپس با قیمت بالایی بین مبل‌سازان عرضه می‌کنند؛ ازاین‌رو گرانی مبلمان زمینه افت شدید فروش، رکود بازار و افزایش تقاضا برای تعمیرات مبلمان را فراهم کرده است. هزینه تعمیر مبلمان نیز چندان پایین نیست؛ ولی تعمیرات در مقایسه با خرید یک‌دست مبل نو بهای کمتری دارد.

تاریخ انتشار: 09:23 - سه شنبه 1400/01/24
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

شاید این روزها تعمیرات مبل منزل یا حتی صندلی کار دغدغه افراد زیادی باشد؛ زیرا قیمت مبل در طول دو سال گذشته چند برابر بالا رفته است. بااین‌وجود هزینه تعمیر مبل به‌سختی محاسبه می‌شود و همه‌چیز به وضعیت مبل و میزان فرسودگی و خرابی آن بستگی دارد.

مبل گران است!

بررسی میدانی از بازار مبلمان اصفهان از افزایش قیمت‌ها حکایت می‌کند و قیمت مبل در طول دو سال گذشته افزایش چشمگیری یافته است. به گزارش ایسنا، علیرضا عباسی، رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان تهران نیز با تأکید بر گرانی مبل، درباره علت این گرانی توضیح داد: «علت اصلی گرانی مبل، افزایش قیمت مواد اولیه و حضور دلالان و واسطه‌ها در بازار این مواد است. برای مثال قیمت چوب راش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به ۱۴ میلیون تومان و قیمت پارچه از متری پنجاه‌هزار تومان به ۱۵۰ هزار تومان رسیده است.» همچنین این مقام مسئول در اسفند سال گذشته از کمبود چوب و رنگ در صنف مبل‌سازان خبر داد و تأکید کرد تهیه چوب برای تولید مبل مانند گذشته آسان نیست. بر اساس گفته‌های رئیس اتحادیه درودگران و مبل‌سازان، دلالان و واسطه‌ها مواد اولیه را از کارخانه‌ها یا واردکنندگان می‌خرند، سپس احتکار می‌کنند تا با قیمت چند برابر بیشتر به تولیدکنندگان اصلی بفروشند؛ برای مثال بعضی از کارخانه‌های تولید ام‌دی‌اف محصولات خود را به مزایده می‌گذارند که این مزایده‌ها دست دلالان را باز می‌گذارد. درنتیجه مبل تولید داخل به‌واسطه گرانی مواد اولیه، دلال‌بازی و افزایش هزینه‌های تولید مانند دستمزد کارگر قیمت بسیار بالایی پیدا کرده است.
همچنین ممنوعیت واردات و نوسانات ارزی علاوه بر کاهش عرضه مبلمان خارجی، موجب افزایش قیمت چند برابری مبلمان وارداتی شده است. بررسی میدانی از بازار مبل اصفهان نشان می‌دهد مبل‌های سلطنتی یا استیل پرفروش‌ترین مبل محسوب می‌شود که یک‌دست مبل هفت‌نفره سلطنتی دست‌کم حدود شش میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد و برای مدل‌های باکیفیت بهتر به 19 میلیون و 800 هزار تومان می‌رسد. البته چوب استفاده‌شده در تولید این دسته مبل‌های سلطنتی از پلاستیک است. قیمت مبل‌های سلطنتی چوبی نیز از 30 میلیون تومان شروع می‌شود؛ برای نمونه مبل هفت‌نفره سلطنتی الیزا 33 میلیون تومان، مبل استیل هفت‌نفره ویکتوریا 44 میلیون تومان، مبل استیل هفت‌نفره هلما 48 میلیون تومان و مبل 9نفره سلطنتی چشمه نور 59 میلیون و 700 هزار تومان قیمت دارد. قیمت مبل‌های راحتی نیز بین پنج تا 28 میلیون تومان متغیر است. ازجمله آن‌ها باید به مبل راحتی هفت‌نفره آرتان با قیمت پنج میلیون و 500 هزار تومان، مبل راحتی هفت‌نفره رویال با نرخ هفت میلیون تومان، مدل راحتی هفت‌نفره النا با بهای 12 میلیون و 800 هزار تومان و مبل راحتی هفت‌نفره چشمه نور با قیمت 26 میلیون و 500 هزار تومان اشاره کرد.

تعمیرات بیشتر شد!

مبلمان تا چند سال قبل جزو کالاهای لوکس قرار می‌گرفتند؛ ولی رفته‌رفته مبل به یکی از وسایل اصلی و ضروری هر خانه تبدیل شد. در حال حاضر مردم به واسطه گرانی مبل به تعمیر مبلمان قدیمی خود به جای خرید و نو‌نوار کردن آن‌ها تمایل دارند. براساس گفته‌های علیرضا عباسی، فروش مبل در ماه‌های پایانی سال ۹۹ نسبت به سال‌های قبل افت 60 درصدی داشته است، درمقابل تقاضا برای تعمیرات نسبت به سال‌های قبل ۲۵ تا ۳۰ درصد بیشتر شده است. طبق مشاهدات میدانی از بازار اصفهان هزینه تعمیر مبل به عواملی مانند نوع پارچه انتخابی و رویه‌کوبی، تعویض‌کردن یا نکردن چوب مبل، رنگ چوب، اسفنج نشمینگاه و… بستگی دارد و گاهی هزینه تعمیر مبلمان تفاوت چندانی با خرید یک سرویس نو ندارد. درمجموع میزان هزینه تعمیر مبل بسته به وضعیت و نوع مبل می‌تواند بین ۸۰۰ هزار تا 15 میلیون تومان متغیر باشد. برای مثال هزینه رویه‌کوبی یک‌دست مبل هفت نفره استیل از یک میلیون تومان شروع می‌شود و هزینه تعویض رویه، تشکچه‌ها، اسفنج، فنر و رنگ آمیزی این مبل هفت نفره به 12 میلیون تومان هم می‌رسد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط