با گذشت یک سال دیگر، در آستانه ورود به ماه مهمانی خدا هستیم و این نوید میتواند همراه با تغییر فضای معنوی موجب تغییراتی در محیط کار و زندگی نیز بشود. از آنجایی که با ورود به حال و هوای ماه ضیافت خلوص و آرامش بیشتری احساس میشود، داشتن فضایی آرامش بخش و ارزشمند میتواند هدف طراحی و تغییر دکوراسیون باشد. در ادامه به نمونههایی از آن اشاره میشود.
محیط را ساده کنید
یکی از بهترین ترفندهایی که میتواند آرامش روان را به همراه بیاورد، سادگی و خلوص فضاست. رنگها و مبلمان زیاد و بی از حد شلوغ، باعث احساس اضطراب و بهم خوردن آرامش خواهد شد. بنابراین موارد غیر ضروری و اشیائی که با گذر زمان به چشم نمیآیند را کم کم از محیط حذف کنید. این کار لزوما به معنی دور ریختن آنها نیست. بلکه میتوانید به صورت موقت آنها را از دید دور کنید و در فرصت مناسب دوباره استفاده کنید. مثلا رومیزی یا بافتههای پارچهای، گلدان.
از رنگهای روشن استفاده کنید
برای جلوگیری از خستگی و احساس کسالت در این ماه و ایجاد طراوت و تازگی روانی، بهتر است از ابزار و ظروف و لوازم با رنگهای ملایم و روشن و کم تعداد استفاده کنید تا ارتباط با محیط راحتتر و بدون تنش بصری فراهم شود. خیلی پسندیده است از رنگهای گرم روشن و یا سرد سرزنده مانند بنفش، سبز چمنی، آبی، گلبهی، نارنجی، یاسی و مانند استفاده شود و طیف رنگهای تند کمتر در محیط دیده شود.
خطوط و احجام منحنی به کار ببرید
کاربرد خطوط و احجام نرم و منحنی که در بیشتر نسخ و کتب و آثار هنری، تاریخی و مذهبی میبینیم، یکی از بهترین راهکارها برای همخوانی با این ایام است. به این وسیله میتوانیم آرامش را زودتر و عمیقتر به ذهن تداعی کنیم.
محیط را شاداب کنید
استفاده از رنگهای تیره و بخصوص سیاه در این روزها به هیچوجه توصیه نمیشود، مگر به عنوان پس زمینهای برای اشیاء مهیج و رنگهای روشن. مخصوصا در جایی که بیشترین تجربه از فضا انجام میشود، مانند نشیمن یا اتاق خواب. به دلیل پایین رفتن سطح انرژی بدن و نیاز به تطبیق محیط با انرژی محیط را شادابتر بچینید، تاثیردراز مدت این کار بسیار شایان توجه است.
موسیقی بیکلام و آرام فراموش نشود
فراموش نکنید همیشه موسیقی آرام و بیکلام یکی از بهترین ابزارها برای هماهنگی با محیط است که در ترکیب با گیاه و آب فضای دلچسب و آرامشبخشی را فراهم میآورد. بخصوص در این ایام که تحرک مناسب شنوایی میتواند در کسب انرژی لازم و نظم بخشیدن به کارهای روزمره و فعالیتهای حرفهای نقش فراخوری داشته باشد و گذر زمان را دلپذیرتر میسازد.
فضای مختص سحری و افطاری از قلم نیفتد
جانمایی بخشی از منزل به عنوان فضای مختص پذیرایی ماه رمضان در هنگام سحر و افطار باعث تقید بیشتر افراد و استقبال آنها از در کنار هم بودن بیشتر و لذت بخشتر میشود. در صورت تهیه غذا در منزل تزئین آن با مواد در رنگهای متنوع و همخوان در عین حال که اشتهای ورود به سر سفره یا میز غذای سحر و افطار را فراهم میکند، میتواند به عنوان بخش تأثیرگذار محیط مورد توجه ویژه قرار گیرد.
نسبت به چیدمان سفره بیتفاوت نباشید
آمادهسازی سفره سحری یکی از لذتبخشترین بخشهای مناسک رمضان در این روزهاست و میتواند شامل خلاقیت شما برای ایجاد اشتها و انگیزه بیشتر در اعضای خانواده باشد. مثلا استفاده از ظروف رنگی اشتهاآور، چاشنیها و تنوع چیدمان میز یا سفره در هر روز و همینطور مواد غذایی سبز، تزئین سفره با گل، شمع و مانند آن شدیدا کمک به بهبود شرایط محیط و ذهن خواهد کرد. بهتر است نسبت به آن بیتفاوت نباشیم.
سادهگرا باشید
آمادهسازی سفره افطار با رعایت فرهنگ سادهگرایی نیز آداب زیبای خود را دارد. پرداختن به یک سفره یا میز دور از تجملات ولی با غذاها و لوازم طبیعی و ارگانیک مناسب رژیم غذایی افراد خانواده آن هم در جایی دور از شلوغی تلویزیون و کامپیوتر و ابزار تکنولوژی الهامبخش آرامش اعضای خانواده در کنار هم به دور از هیاهو خواهد بود. استفاده از فضاهایی برای برپایی سفره و میز غذا در پشت بام، مهتابی، تراس و حیاط بر اساس موقعیتشان میتوانند بهترین گزینهها باشند. نزدیک غروب داشتن یک طیف سادهتر در غذا و ظروف باعث حضور بیشتر، سرعت پایینتر غذا خوردن و نیز تمرکز بالا و صرف وقت بیشتر میشود. چاشنیهایی مانند صدای آب، پرندگان، موسیقی و رنگ و نور نیز این زمان حضور را بیشتر و طلایی خواهد ساخت.
ابتکار به خرج دهید
شفافیت و به روز بودن فضا ارتباط مستقیمی با هزینههای اقتصادی ندارد بلکه با روشهای ساده ولی هنرمندانه و کاربردی هم میتوان هر بار ابتکار، تنوع و تفاوت را در محیط جلوهگر کرد البته اگر کمی حساسیت مفید و موثر روی کیفیت زندگی بخصوص در این ایام ویژه داشته باشید. یادتان باشد اصلاح سبک زندگی یعنی وفاداری به طبیعت جسم و روح…