سامان‌دهی نامتجانس‌ها در بافت تاریخی

طی سال‌های متمادی به دلیل شکل‌گیری مشاغل مزاحم و نامتجانس در بافت تاریخی اصفهان، سیما و منظر شهری خدشه‌دار شده است؛ ازاین‌رو سامان‌دهی این مشاغل ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. بر اساس آیین‌نامه سامان‌دهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری، شهرداری‌ها موظف‌اند به‌منظور رفع مزاحمت مشاغل و اصناف مزاحم متناسب با وضعیت فعالیت، مکان استقرار و ماهیت شغلی آن‌ها، نسبت به صدور حکم انتقال، جابه‌جایی یا رفع مزاحمت از طریق اصلاح فرایند کار، تغییر فعالیت یا نوسازی اقدام کنند.

تاریخ انتشار: 09:38 - دوشنبه 1400/02/6
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری اصفهان دو وظیفه عمده بر عهده دارد: یکی سامان‌دهی مشاغل و استقرار آن‌ها در مجتمع‌های صنفی به‌صورت یکپارچه و دیگری اینکه فرایندی ایجاد شود تا محصولات کشاورزی از کشاورزان و باغداران بدون واسطه به دست مصرف‌کننده برسد. کار انتقال مشاغل مزاحم در مقاطع مختلف و با ترتیب اولویت‌بندی بیشترین میزان ناسازگاری و آلودگی صوتی و محیطی اجرا شود. انتقال مشاغل مزاحم و تجمیع آن‌ها در قالب یک مجتمع صنفی در مکانی مناسب امری غیرقابل‌انکار است؛ اما بررسی و مطالعه برای اینکه چگونه و به چه شکل و میزان عملیاتی شود حائز اهمیت است.
به گفته مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان، عدم تجانس مشاغل سطح شهر علاوه بر ایجاد مزاحمت برای مردم، مصادیق مزاحمتی همچون آلودگی صوتی، آلودگی هوا، آلودگی بصری و ترافیک را به همراه دارد. محمد مجیری با اشاره به اینکه در سطح شهر اصفهان ۱۲۰ هزار واحد صنفی پروانه‌دار و بدون پروانه وجود دارد، اضافه کرد: برخی از این واحدها به لحاظ مکان‌یابی و مساحت، استاندارد لازم را ندارند. او ادامه داد: حدود ۸۰ اتحادیه در سطح شهر اصفهان فعالیت دارند که توزیعی، تولیدی و خدماتی هستند که سامان‌دهی اصناف تولیدی ضروری به نظر می‌رسد. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان، تصریح کرد: در اغلب بافت‌های مسکونی اصفهان در خیابان‌های امام رضا، بسیج، امام خمینی، میدان نقش‌جهان، فلکه احمدآباد، خیابان سروش، خیابان ولی‌عصر، میدان امام علی، خیابان حافظ، آمادگاه و… مشاغل پرخطری وجود دارد که در این راستا سازمان مشاغل برای سامان‌دهی این صنوف اقدام کرده است. مجیری بیان کرد: باید تمرکز برخی از مشاغل از مرکز شهر برداشته شود و در شمال، جنوب، شرق و غرب اصفهان تقسیم‌بندی شوند تا مردم هر منطقه از خدمات بهره‌مند شوند.

 طرح جامع سامان‌دهی مشاغل مزاحم در دستور کار است

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان گـفت: طی سه سال اخیر توسط بخش خصوصی و با مدیریت سازمان، مطالعاتی در راستای طرح جامع سامان‌دهی مشاغل مزاحم انجام شد که نتایج خوبی به همراه داشت. مجیری ادامه داد: این مطالعه مهم در راستای رفع مزاحمت مشاغل مطرح بوده که نقشه راهی برای سامان‌دهی شهر اصفهان در آینده است. او با بیان اینکه کار سامان‌دهی مشاغل اقدامی بین بخشی است، اظهار کرد: شهرداری تنها ارگان دخیل در این امر نیست، اگر دستگاه‌ها کمک نکنند سامان‌دهی امری غیرقابل اجرا خواهد بود. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان ادامه داد: باید اجازه دهیم بافت تاریخی نفس بکشد، با کاهش تراکم واحدهای صنفی در مرکز شهر مشکلاتی ازجمله آلودگی هوا و ترافیک حل می‌شود.

 اجرای پروژه‌هایی برای سامان‌دهی مشاغل

مجیری خاطرنشان کرد: ۳۰ هکتار زمین در جوار شهرک صنعتی جی توسط اداره کل راه و شهرسازی به‌منظور  ایجاد شهرک طلا اختصاص‌یافته است. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان افزود: مجموعه ۲۰ واحدی برای استقرار پرندگان ذبحی در جوار اتوبان شهید اردستانی در حال ساخت است که تیر سال جاری افتتاح می‌شود. او بیان کرد: در میدان میوه و تره‌بار مجتمع صنفی ۱۱۱ واحدی برای استقرار کسبه خشکبار و خواربارفروشی ایجادشده و اکنون فاز نخست به اتمام رسیده و ۶۶ سولـه در حال ایجاد است که امیدواریم سال آینده به اتمام برسد. مجیری از ایجاد بازار تخصصی دوچرخه و موتورسیکلت خبر داد و تصریح کرد: برای ساخت مجتمع صنفی ۷۲ هزار مترمربعی مخصوص دوچرخه و موتورسیکلت با مشارکت‌کننده و سرمایـه‌گــذار در حال مذاکره هستیم، این پروژه برای اولین بار در کشور در شهر اصفهان اجرا می‌شود.
به گفته او، مجتمع صنفی سنگ در حبیب‌آباد در زمینی به مساحت ۱۴ هکتار و ۲۰۰ واحد صنفی از فروشندگان سنگ ایجاد خواهد شد. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان اضافه کرد: زمینی برای ساخت مجتمع ۲۰۰ واحد صنفی ابزار و یراق‌آلات نبش خیابان کهندژ و امام رضا با مشارکت بخش خصوصی در نظر گرفته شده است.
او اظهار کرد: امسال کلنگ احداث مجتمع لوازم‌خانگی در خیابان امام خمینی با مشارکت بخش خصوصی به زمین زده می‌شود. مجیری، توسعه میدان میوه و تره‌بار را یکی از اقدامات ضروری دانست و گفت: میدان میوه و تره‌بار اصفهان سال ۱۳۷۳ در زمینی به مساحت ۱۹۷ هکتار در شرق اصفهان ایجاد شد، آن زمان جمعیت اصفهان یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود و اکنون کلان‌شهر اصفهان۲ میلیون نفر جمعیت دارد، ازاین‌رو برای توسعه این میدان در حال رایزنی و تملک زمین‌های اطراف هستیم.

بازار روز کوثرها در خدمت سامان‌دهی

مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان در همین راستا با بیان اینکه بازارهای روز کوثر به‌منظور رفع نیاز مردم با قیمت مناسب ایجاد شده است، بیان کرد: در حال حاضر ۱۵ بازار روز کوثر شهرداری در سطح کلان‌شهر اصفهان وجود دارد که نیازمند توسعه است.
مجیری افزود: شانـزدهـمیـن بازار روز کوثر شهرداری در شهرک شهید کشوری افتتاح خواهد شد. او با بیان اینکه مردم به مجموعه بازارهای روز کوثر اقبال دارند، گفت: در این بازارها کیفیت و قیمت مناسب حرف اول را می‌زند؛ همچنین ناظر بهداشتی و دامپزشکی در این فروشگاه‌ها مستقر است و نـظـارت‌هــــای کــافــی صــورت می‌گیرد. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان بیان کرد: در زمان شیوع کرونا به مردم گفته شد در منازل بمانند؛ بنابراین برای تأمین نیازهای مردم تلفن ۳۵۵۳ را راه‌اندازی و در اختیار آن‌ها قرار دادیم تا از این طریق مایحتاج خود را تأمین کنند. او ادامه داد: همچنین در فاز بعدی سامانه اینترنتی kowsar.market به بهره‌برداری رسید تا مردم از طریق سایت خرید خود را انجام دهند.
مجیری با بیان اینکه سطح زیر کشت تولیدات گلخانه‌ای کشور زیاد است؛ اما محل برای عرضه و فروش گل کم است، گفت: بازار گل و گیاه همدانیان و سپاهان نیاز به گسترش فضا داشت، به همین دلیل فضایی بالغ‌بر ۱۴,۵ هکتار در شرق اصفهان ابتدای خیابان رضوان بدین منظور در نظر گرفته شده است.

 ۱۲ پروژه نیمه اول سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد

مجیری با بیان اینکه نیمه اول سال جاری ۱۲ پروژه بهره‌برداری می‌شود، تصریح کرد: ۱۲ پروژه جدید نیز کلنگ‌زنی می‌شود. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان افزود: سال ۹۷ بودجه این سازمان ۱۰۰ میلیارد تومان بود و اکنون حدود ۶۰۰ میلیارد تومان است، ازاین‌رو برای اجرای پروژه‌ها باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم.
او ایـجـاد نیروگـاه خورشیدی ۲۶۰ کیلوواتی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار را ازجمله پروژه‌های شاخـص عـنوان کرد و افزود: این پروژه برای اولین بار در شهرداری‌های کشور و روی سقف یکی از تالارهای میوه تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط