صادقی ادامه داد: طرح افزایش مهارتهای زناشویی زوجین ویژه متقاضیان طلاق و طرح ارتقای سطح آگاهی زوجین نسبت به تأثیرات عوامل فردی طلاق بر فرزندان ویژه متقاضیان ارجاعی به مراکز مشاوره شهرستان با هدف کاهش طلاق از اردیبهشت ماه جاری به مدت شش ماه در شهرستان فلاورجان برگزار میشود. او با اشاره به طرحهای اشتغال کارفرمایی، خوداشتغالی و بیمه خویشفرمایی مددجویان تحت پوشش افزود: در طرح اشتغال کارفرمایی اگر کارفرمایی معلولی را به کار گیرد و حقوق ماهانه و بیمه مددجو را پرداخت کند، از مزایای پرداخت 50میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه و بیمه سهم کارفرما از بهزیستی شهرستان بهرهمند میشود.
صادقی ادامه داد: در طرح خوداشتغالی نیز 200 شغل به عنوان لیست مشاغل معلولین معرفی شده و تا سقف 50میلیون تومان تسهیلات قرضالحسنه به مددجو پرداخت میشود.
افزایش اعتبارات اشتغالزایی
رئیس اداره بهزیستــــــی شهرستان فلاورجان گفــــــت: تعهــــــــــد طرح خوداشتغالی برای سال گذشته 133 نفر با اعتبار پنج میلیارد تومان بود که صددرصد جذب شد. به گفته او، با توجه به اینکه در سال گذشته تعهدات اشتغالزایی بهصورت صددرصد جذب شد، پیشبینی میشود این میزان برای سال جاری 20درصد افزایش یابد. صادقی به طرح خویشفرمایی اشاره کرد و افزود: حق بیمه مددجویان تحت پوشش بهزیستی تا سقف 700 هزار تومان پرداخت میشود. به گفته رئیـــــــس اداره بهزیستـــــــی شهرســــــتان فلاورجان این سه طرح اشتغال شرایط خاصــــی دارد که مددجو براساس دارابودن شرایط لازم، با اولویت اشتغال کارفرمایی، خوداشتغالی و خویش فرمایی منتخب یکی از سه طرح میشود.
نبود اراضی ملی برای متقاضیان مسکن
صادقی نبود اراضی ملی در شهرستان را از دیگر مشکلات برشمرد و افزود: تاکنون 300 نفر مددجوی متقاضی مسکن در شهرستان شناسایی شدند که از داشتن زمین یا آورده شخصی محروم هستند؛ اما شهرستان هم فاقد اراضی دولتی تحت تملک ادارات شهرسازی و بنیاد مسکن است که بهصورت رایگان یا با نرخ حداقلی در اختیار مددجویان قرار میگیرد. او از اجرای طرح ملی مسکن خبر داد و گفت: مراحل اطلاعرسانی و ثبتنام این طرح انجام شده و تمامی واحدهای مسکونی این طرح در فولادشهر احداث میشود.
افزایش تسهیلات بلاعوض مسکن
به گفته رئیس اداره بهزیستی شهرستان فلاورجان، امسال رقـــــم پرداختــــــــی تسهیـــــــلات بلاعـــــوض و تسهیلات مسکــــــن مددجویـــــــان به احتمال زیاد تا 30 درصد افزایش مییابد. صادقی افزود: درصورتیکه خانوادهای ساکن روستا یا شهرهای زیر 20هزار نفر جمعیت و دارای دو معلول یا بیشتر باشد، از مزایای پرداخت 85 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض، پرداخت 50میلیون تومان تسهیـــــــلات بنیاد مسکن، اخذ رایگان پروانه ساختمان و نصب انشعابات رایگان برخوردار میشوند.
او گفت: به خانوادههایی که دارای دو معلول یا بیشتر و ساکن شهرهای بالای 20 هزار نفر جمعیت باشند، 135میلیون تومان تسهیلات بلاعوض و پروانه ساختمان به صورت رایگان، داده میشود.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان فلاورجان افزود: خانوادههای دارای یک معلول که تاکنون از تسهیلات مسکن بهرهمند نبودند، به شهرداری تابعه معرفی و از خدماتی همچون معافیت از پرداخت عوارض، نصب انشعابات و اخذ رایگان پروانه ساختمان و 10 میلیون تومان تسهیلات بلاعوض مسکن بهرهمند میشوند. صادقـــــی گفت: درســـــال گذشــــــته 13میلیون تومان تسهیلات بلاعوض برای احداث مسکن به هر معلول پرداخت شد که میزان افزایش رقم پرداختی این تسهیلات در سال جاری هنوز ابلاغ نشده است.
او از احداث 26 واحد مسکن مهر ویژه مددجویان شهرستان خبر داد و افزود: 26 واحد مسکن مهر مددجویان بهزیستی شهرستان در فولادشهر درحال احداث است که اقدامات عمرانی آن تکمیل و اقدامات مناسبسازی و تجهیــــــزات آن درحال اجراســـــــت و سهماهه دوم سال جاری بهرهبرداری میشود.
توقف اجرای طرح مسکن محرومان
رئیس اداره بهزیســــتی شهرســـــتان فلاورجان به اجرای طرح مسکن محرومین در سال گذشته اشاره کرد و گفت: سال گذشته طرحی باعنوان «طرح مسکن محرومین» در شهرستان اجرا شد که مددجویان باید دارای حداکثر 60 متر زمین شخصی باشند و از تسهیلات بلاعوض بنیادمسکن در دومرحله بهرهمند شوند. به دلیل اینکه بسیاری از مددجویان فاقد زمین شخصی بودند این طرح درسال جاری منتفی شد.
وضعیت نامناسب معابر و مبلمان شهری
صادقی از عدم مناسبسازی معابر، مبلمان شهری و اماکن اداری ابراز نارضایتی کرد و افزود: وضعیت معابر، ورودی برخی ادارات و مبلمان شهری شهرستان مناسب وضع جسمی وحرکتی معلولین شهرستان نیست. به گفته او، کمیتهای با موضوع مناسبسازی معابر، مبلمان شهری و اماکن اداری شهرستان به صورت فصلی برگزار میشود که بعضی از نهادهای دولتی و خصوصی این اصل را رعایت نمیکنند. درواقع، اجرای مناسبسازی معابر و مبلمان شهری و اماکن اداری برعهده نهادهای دولتی و خصوصی بوده و تنها نظارت بر چگونگی عملکرد آن بر عهده بهزیستی است.
رئیس اداره بهزیستــــــی شهرستــــــان فلاورجان افزود: از دو سال گذشته وضعیت مناسبسازی معابر و مبلمان شهری شهرستان 13درصد بود که با پیگیریهای مکرر بهزیستی و طرح شهید رجائی، اکنون نزدیک به 20 درصد افزایش یافته است که رضایت بخش نیست. صادقی گفت: ورودی ادارات، معابر و مبلمان شهری و خودپرداز بانکها (کاهش ارتفاع در حد استاندارد) نیاز به مناسبسازی دارند.
او ادامه داد: در جلساتی که با شهرداران شهرستان در سال گذشته برگزار شد، مقرر شد در بودجه سال جاری اعتباراتی را برای این منظور لحاظ کنند. به گفته رئیس اداره بهزیستی شهرستان فلاورجان، دهیارها باید در اجرای طرح هادی روستاها این مناسبسازی را لحاظ کنند.
برنامهریزی برای کاهش آسیبهای اجتماعی
او اعتیاد، طلاق، خودکشی و خشونت را به ترتیب فراوانی آسیبهای اجتماعی شهرستان برشمرد و گفت: در راستای آموزش، آگاهسازی و درمان آسیبهای اجتماعی شهرستان در قالب شش مرکز اقامتی و درمان بهبودی معتادان (کمپ)، پنج مرکز مشاوره خانواده در سطح عمومی و تخصصی، سه مرکز درمان اعتیاد سرپایی، دو گروه همیاران سلامت روان و سمنها (سازمانهای مردم نهاد تحت نظارت بهزیستی) خدمات پیشگیری از اعتیاد، مهارتهای اجتماعی، مهارتهای زندگی، مهارتهای قبل و بعد از ازدواج را در شهرستان ارائه میکنند.
صادقی با اشاره به فعالیت مرکز کاریابی اشتغال مددجویان تحت پوشش بهزیستی گفت: دو مرکز کاریابی اشتغال مددجویان تحت پوشش بهزیستی در استان فعالیت میکنند که یکی از آنها متعلق به شهرستان فلاورجان است و مددجویان متقاضی کار دارای شرایط لازم به این مرکز معرفی میشوند و مرکز با هماهنگی با شرکتها و نهادهای خصوصــــی، مددجــــــو را به واحــــــدها معرفی میکند تا آنها به کار گرفته شوند.