منطقه14 شهرداری اصفهان
مدیر منطقه14 شهرداری اصفهان با اشاره به پروژههای انجامشده در منطقه، گفت: شهرداری منطقه14 در این دوره توانسته است طرحهای ساماندهی را به اجرا درآورد؛ همچنین در ایمنسازی نردههای میدان لاله، تعمیر سرویس بهداشتی پارک گلستان و بوستان زمرد، تعمیرات اساسی سرویس بهداشتی پارک زنبق و احداث مسیر دوچرخه در سطح منطقه14 را داشته و همانند دیگر مناطق به خوبی عمل کرده است. بهزاد حقانی افزود: خیابانسازی الهیه، زیرسازی و روکش آسفالت در برخی از بخشهای سطح منطقه، پیرایش شهری، احداث خیابان منتظر المهدی(عج)، باز زندهسازی حاشیه مادی شاهپسند واقع در خیابان ابوریحان، مناسبسازی خیابان بعثت حدفاصل چمران تا خیابان محوری اصفهانی، خیابان آیتاله غفاری، خیابان لاله شمالی و مناسبسازی بوستان زمرد نیز در این دوره در شهرداری منطقه14 انجام شده است.
او با اشاره به ساماندهی خیابان عمان سامانی تصریح کرد: از دیگر اقدامات این منطقه میتوانیم به تملک حلقه حفاظتی در محدوده منطقه14، تملک گلوگاههای سطح این منطقه، احداث پارک جنگلی انتهای خیابان شهید قربانی، حفظ و نگهداری عرصههای فضای سبز غیر در اختیار «پایگاه هشتم شکاری»، ساماندهی مادیهای بهار و بیسیم، ارزنان، ورزشگاه رستم و ورزشگاه سهراب اشاره کنیم. همچنین ما در این دوره شاهد تملک و احداث خیابان 36 متری بودیم و توانستیم از خیابان آیتاله غفاری خط انتقال فاضلاب ایجاد کنیم. ایستگاه پمپاژ فاضلاب، آتشنشانی آیتاله غفاری، احداث خیابانهای آسمان و تابان، پل آفتاب و ساماندهی پیادهروهای خیابان برازنده و فلاطوری نیز از دیگر اقدامات این منطقه در این دوره مدیریت شهری بوده است.
ایجاد معضلات با وجود زمینها در بافتهای مسکونی
مدیر منطقه14 شهرداری اصفهان با اشاره به پروژههای آینده این منطقه، تصریح کرد: در ادامه سعی داریم پیادهروسازی خیابانهای عاشق اصفهانی غربی، احداث فضای شهری مقابل شهرداری منطقه14، احداث سالن رزمی محله امام خمینی، احداث تقاطع غیر همسطح آیتاله غفاری (امید) و احداث منبع آب در خیابان آیتاله غفاری را به پایان برسانیم تا گامی مفید در جهت بهبود وضعیت منطقه برداشته باشیم.
حقانی ادامه داد: ما در این دوره مدیریت شهـــری با چـالــشهـــا و مـعـضــلاتـــی در منطقه14 مواجه بودیم. کمبود سرانه و توزیع نامناسب فضای سبز در محور شرقی خیابان لاله شمالی و آیتاله غفاری، کمبود سرانه و توزیع نامناسب سرانه ورزشی، تفریحی و فرهنگی در سطح منطقه با توجه به حاشیهای بودن و تراکم بالای جمعیت منطقه14، وضعیت نامناسب آسفالت و دفع آبهای سطحی بیشتر محلههای منطقه و وجود لکههای شاکری (اراضی هادی گل) و شمس که بهصورت خلافسازی در حریم منطقه شکل گرفته، از جمله این چالشهاست.
او اضافه کرد: وجود گلوگاههای ترافیکی عمده در برخی معابر (محله سودان و عمان سامانی)، وضعیت نامناسب ورودی شهر از سمت شمال (جاده حبیبآباد و دولتآباد) و شرق (بزرگراه شهید اردستانی)، وسعت زیاد محدوده حریم منطقه نسبت به مجموع مساحت منطقه، تقسیمبندی ناعادلانه مناطق 7 و 14 و عدم ظرفیت درآمدزایی مناسب محدوده فعلی محله حصه بهعنوان یک محدوده آسیبزا، تجمع کارگران فصلی در میدان جوان، نبود خط بدنه برخی از معابر پیرامونی سطح منطقه (مانند محله جلوان، عاشق اصفهانی شرقی) از دیگر مشکلات و معضلات شهرداری منطقه14 است.
مدیر منطقه14 شهرداری اصفهان با بیان اینکه نبود شبکه فاضلاب شهری در شهرک امام حسین و حصه مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: وجود زمینهای بایر و غیرقابل کشت درمیان بافتهای مسکونی داخل محدوده و پراکندگی بافتهای مسکونی به دلایل مختلف مانند خارج از محدودهبودن، نیمهتمامبودن پروژه ساماندهی بافت حرم حضرت زینب(س) و نبود ظرفیت مناسب برای ساختوساز چالشهایی را در پی داشته است.
حقانی ادامه داد: نبود ظرفیتهای لازم برای جــذب سرمایــهگــذاران خدماتی، تفریحی و ورزشی، وجود مشاغل مزاحم، سنگبریها، گاوداریها و مراکز جمعآوری بازیافت در سطح منطقه مخصوصا سنگبریهای واقع در خیابان بعثت و وجود بازارهای روز در سطح محلهها و ایجاد مشکلات ترافیکی، زیستمحیطی و اجتماعی نیز از دیگر معضلات منطقه در این دوره بوده است. در ادامه سید مهدی حسینی، مدیر بهینهسازی و نگهداری و تعمیرات و تأسیسات خدمات شهری شهرداری اصفهان گزارشی از اقدامات انجامشده در این منطقه ارائه کرد.
مدیریت بهینهسازی معاونت خدمات شهری
معاونت خدمات شهری بهعنوان ستاد هماهنگی و نـظــارت بر وظایف شهرداری اصفهان، سیاســتگــذاری، برنامهریزی، هماهنگی، هدایت و نظارت بر عملکرد مناطق و سازمانهای زیرمجموعه در توسعه و احداث پروژهها، نگهداری و بهرهبرداری از آنها و ارائه خدمات به مردم را بر عهده دارد. این معاونت چهار مدیریت (اداره کل برنامهریزی و نظارت بر خدمات شهری، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، اداره کل پیشگیری و تخلفات شهری و مدیریت بهینهسازی و نگهداری، تأسیسات و تعمیرات) و هفت سازمان (آتشنشانی و خدمات ایمنی، پسماند، آرامستانها، زیباسازی، پارکها و فضای سبز، خدمات موتوری و ساماندهی مشاغل شهری) دارد. اهمیت توسعه شهر اصفهان در ابعاد گوناگون باعث شده تا حجم انبوهی از تأسیسات و تجهیزات با شرایط و مشخصات گوناگون در لایههای مختلف شهری نصب و راه اندازی شود. از آبنماها گرفته تا مبلمان شهری، محوطههای بازی کودکان، سایتهای ورزشی پارکی (حرکت درمانیها)، روشنایی پارکها و فضای سبز، تأسیسات آبیاری، نورپردازی اماکن تاریخی و پلهای سطح شهر، همه و همه باعث شده تا سیمای شهری مطلوب و مناسبی برای کلانشهر اصفهان ایجاد شود. یقینا حفظ، نگهداری و بهروز رسانی این سرمایه عظیم که حاصل هزینههای سنگین از محل درآمدهای عمومی شهر است، امری مهم و با جایگاهی ویژه است که نظارت مرتبط و برنامهریزی شدهای را میطلبد. به گفته حسین امیری، معاون خدمات شهری شهرداری اصفهان، مدیریت بهینهسازی، نگهداری و تعمیرات تأسیسات شهری معاونت خدمات شهری، به عنوان مرجع این امر، متولی پاسخگویی به این نیاز آشکار و پنهان شهر است و در هفت حوزه عملکردی وظیفه نظارت عالی و مستقیم بر تجهیزات و تأسیسات الکتریکی و مکانیکی شهر را بر عهده دارد.
مدیر بهیـنهسازی و نـگـهــداری و تعمیرات و تأسیسات خدمات شهری شهرداری اصفهان هم در خصوص وظایف تعریفشده در این مدیریت گفت: وظــایــــف متعددی بر عهده مدیریت بهینهسازی است که از جمله آنها میتوان به توجه به روشنایی پارکها و فضای سبز و استانداردسازی روشنایی اماکــن عمومی، نورپردازی ابنیه تاریخی، پلها و زیرگذرهای سطح شهر، تــعمیرات بهینهسازی و بهسازی این میزان روشنایی اشاره کرد. بنا به گفته سیدمهدی حسینی، توسعه انرژی تجدیدپذیر و بهرهگیری از انرژی پاک بهویژه انرژی خورشیدی در شهر اصفهان، یکی از وظایفی است که برای مدیریت بهینهسازی تعریف شده است. حسینی اصفهان را شهر مستعد برای استفاده از انرژی خورشیدی دانست و گفت: همانطور که سالهای پیش این انرژی در شهر اصفهان استفاده شده است، این قضیه نقش پررنگی در بودجه دارد و اکنون ظرفیت استفاده از انرژی تجدیدپذیر سه برابر شده است. توجه به حوزه ایمنی و بهداشت عمومی در تأسیسات شهری که ایمنی پرسنل و شهروندان به آن بستگی دارد، یکی دیگر از وظایف مدیریت بهینهسازی تعریف شده است. به نظر او، این مسئولیت یکی از وظایف مهم و حیاتی است که بر عهده مدیریت بهینهسازی گذاشته شده است.
مدیریت جانمایی نصب تجهیزات ارتباطات سیار
مدیر بهینهسازی و نگهداری و تعمیرات و تأسیسات خدمات شهری شهرداری اصفهان، هماهنگی با اپراتورها برای نصب ارتباطات سیار و تجهیزات مخابراتی را برعهده مدیریت بهینهسازی دانست و افزود: این دکلهای مخابراتی بر زیبایی شهر اثر دارد و وظیفه ما حفظ سیمای شهر و زیبایی آن است؛ همچنین رضایت روانی شهروندان از نصب این تجهیزات را باید مدنظر قرار دهیم. اپراتورها درخواست خود را به سازمان ارائه میدهند و بعد از بررسی بر اساس ضوابط شهرسازی و خدمات شهری و بهطورکلی مطابق با فرایندی که از سمت شورای شهر مشخص میشود، مجوز برای نصب این دکلها داده خواهد شد.
توزیع پساب فاضلاب شهری
حسینی در ادامه یکی از موضــوعهــای راهبردی مـدیریت بهـیـنـهسازی را راهبری، برداشت، انتقال، تصفیه و توزیع پساب فاضلاب شهری دانست و تصریح کرد: میرابی این موضوع بر عهده مدیریت بهینهسازی است و برداشت از مبدأ، تقسیم و انتقال بر اساس نیازی که وجود دارد بر عهده مدیریت بهینهسازی است.
او خاطرنشان کرد: همچنین مدیریت بهینهسازی وظیفه حفظ، بهسازی، نگهداری و تعمیرات آبنماهای شهری را بر عهده دارد. ۵۰۰ آبنمای سطح شهر را که حتی بعضا در شهرهای کشور بینظیر است، مدیریت خواهیم کرد. مدیریت مصرف و حفظ ایمنی و زیبایی این آبنماها در سطح پارکها بر عهده مدیریت بهینهسازی است.
مدیر بهینهسازی و نگهداری و تعمیرات و تأسیسات خدمات شهری شهرداری اصفهان، نگهداری مبلمان شهری و نوسازی آنها و ارتقای سطح کیفی مبلمان در سطح پارکها را یکی از وظایف این سازمان اعلام کرد و گفت: جانمایی سطل زباله، نیمکت، آلاچیق، وسایل بازی کودکان و نوجوانان، حفظ کیفیت آنها و ارتقای کیفیت وسایل از وظایف مهم مدیریت بهینهسازی نگهداری و تعمیرات معاونت خدمات شهری اصفهان است.
کاهش 40درصدی هزینهها در مدیریت بهینهسازی
حسینی یکی از اقدامات شاخص سازمان مدیریت بهینهسازی را اقدام برای کنترل و مدیریت مصرف عنوان کرد و افزود: اقدامات نرمافزاری و سختافزاری با استفاده از تکنولوژی و دانش بومی و اقدامات شرکتهای دانشبنیان بر اساس نقاط گره مصرف تعریف شده و برای اجرای آن به مناطق ابلاغ میشود.
او با اشاره به اینکه هزینه نگهداری تأسیسات در مدیریت بهینهسازی شهر اصفهان با توجه به ادغام موضوعهای دهگانه در قالب یک قرارداد، نسبت به سال گذشته نزدیک به ۴۰درصد کاهش هزینه را در بر داشته است، گفت: با مدیریت هزینه و قرارداد در سال جاری، ۱۳۲ قرارداد در قالب ۱۶ قرارداد منظم، مشخص و ارزیابیشده بسته شد و علاوه بر صرفهجویی قابلتوجه در مبلغ و کاهش هزینه، مدیریت سرمایه عمومی و اموال شهرداری قابل ردیابی شد. به گفته حسینی، در سال جاری بودجه نگهداری تأسیسات شهری کلانشهر اصفهان ۵۰ میلیارد تومان است که شامل موضوعهای دهگانه در مدیریت بهسازی است و بودجه نوسازی تأسیسات که به همین اندازه در نظر گرفته شده ۲۵درصد افزایش داشته است.
مدیر بهینهسازی و نگهداری و تعمیرات و تأسیسات خدمات شهری شهرداری اصفهان، گفت: مهمترین چالش پیشروی بهینهسازی، نگهداری و تعمیرات دستگاههای تأسیساتی است که سالها از نصب آنها گذشته و عمر مفید آنها گاهی در حال تمامشدن است. او خاطرنشان کرد: برای حفظ کیفیت این تأسیسات باید مرتب برای بهسازی و نوسازی هزینه کنیم و چالشهای زیادی در این مورد داریم.
حرکت در جهت تأمین ارزان هزینههای نگهداری
مدیر بهینهسازی و نگهداری و تعمیرات و تأسیسات خدمات شهری شهرداری اصفهان، استفاده از بدنه کارشناسی جوان، متخصص و خلاق را که این موضوعها را در مدیریت بهینهسازی پیش میبرند، یکی از موفقیتهای این سازمان عنوان کرد و افزود: چشمانداز این مجموعه، ایجاد یک لایه مشترک تأسیساتی شامل کل تأسیساتی است که در کلانشهر اصفهان وجود دارد، ایجاد سیستم نگهداری تعمیرات پیشگیرانه بهرهور یا tpm که گامهای اساسی برای آن برداشته شده و در حال نهایی شدن است. البته قبل از تعمیر نسبت به سرویس روزانه سالیانه و ماهیانه تأسیسات اقدام میشود که عمر تجهیزات بیشتر شود و ایمنی آنها در سطح بالایی قرار گیرد. چشمانداز ما این است که با یک لایه مشترک نسبت به سیاستهای اصلی شهرداری و شورای شهر با هدف ادارهکردن ارزان شهر، با ارزانترین و بهترین روش، هزینههای نگهداری تعمیرات را تأمین کنیم.