او اعلام داشت: طبق تبصره ۲ این قانون، مأموران جهاد کشاورزی در صورت مشاهده هرگونه تخلف در موضوع حفظ کاربری اراضی، موظفند با حضور نماینده دادسرا یا نماینده دادگاه، ضمن تنظیم صورتمجلس، رأسا به قلعوقمع بنا و مستحدثات غیرمجاز اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه برگردانند. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نجفآباد گفت: در یک سال گذشته درجهت حفظ اراضی و بر اساس ماده 3 قانون حفاظت از اراضی نیز چهار مورد از احکام صادره در شهرستان اجرا شده است، لذا کسانی که در اراضی زراعی و باغی مرتکب تخلف تغییر کاربری شوند، علاوه بر قلعوقمع بنای ایجادشده، بر اساس نظر قاضی دادگاه به پرداخت جزای نقدی معادل یک تا سه برابر ارزش روز زمین تغییر کاربری دادهشده محکوم میشوند و در صورت تکرار، به حداکثر جزای نقدی پیشبینیشده و یک تا شش ماه زندان محکوم خواهند شد.
او ارزشافزوده فوقالعاده زیاد اراضی تغییر کاربری پیداکرده را عاملی مؤثر برای فعالیت گسترده متخلفان در این عرصه دانست و ادامه داد: این دلالان که بیشترشان فاقد هویت شغلی خاص بوده و هیچگونه مالیات یا عوارضی هم پرداخت نمیکنند، اراضی کشاورزان را در متراژ بالا و به قیمت بسیار ناچیز از کشاورزان خریداری کرده و بعد از پلاکبندی و ایجاد برخی زیرساختها، به دهها برابر قیمت اولیه میفروشند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان در پایان با اشاره به آماده شدن اجرای احکام تبصره ۲ ماده حفظ اراضی در حدود سیصد مورد جدید طی سال جاری اعلام کرد: حاشیه سود بسیار زیاد این کار باعث شده متخلفان، خطر برخوردهای قانونی را هم پذیرفته و در بسیاری موارد با سوءاستفاده از ضعفهای قانونی و کمبود توان نظارتی دستگاههای متولی، به شکلی قانون را دور زده و کاربری اراضی را تغییر دهند. برخی از این افراد، بعضا بسیار جلوتر از ما حرکت کرده و با ابزارهای مختلف، گاهی تا چندین سال اجرای احکام را به تأخیر میاندازند.