رئیس اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان فلاورجان گفت: تعیین مناطق هدف جدید برای اجرای طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت، توسعه مشاغل خانگی، پرداخت تسهیلات کشت گیاهان دارویی، پرداخت تسهیلات سامانه بهینیاب، نیازسنجی و تهیه برنامه آموزشی و مهارتی بازار کار و شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی از طرحهای اجرایی سال جاری شهرستان است.
به گفته احسان رضایی دستگاههای فنیوحرفه ای، صنعت و معدن، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، ارشاد اسلامی، ورزش و جوانان، بهداشت و شهرداریها متولی امر اشتغال شهرستان هستند. او از تعیین مناطق جدید برای اجرای طرحهای اشتغالزایی بنیاد برکت در شهرستان خبر داد و گفت: بنیاد برکت در سال گذشته 535 طرح اشتغالزایی با اعتبار 183 میلیارد ریال در شهرستان ایجاد کرد که در سال جاری مناطق هدف جدید برای ایجاد طرحهای اشتغالزایی در شهرستان تعیین و مقرر شد جلساتی با حضور دهیاران مناطق هدف در راستای ورود تسهیلگران به روستاها، ایجاد طرحها و ارزیابی و نظارت بر مشاغل در سه بخش مرکزی، قهدریجان و پیربکران برگزارشود.
اجرای طرح نیازسنجی آموزشی و مهارتی بازار کار
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان فلاورجان افزود: مناطق هدف جدید 16 روستا از سه بخش مرکزی، قهدریجان و پیربکران را شامل میشود. به گفته رضایی، این روستاها شامل زفره، حسین آباد، جولرستان، محمدیه، موسیان، شرودان، کروچ، طاد، سهروفیروزان بجگرد، اردال، نرگان، صفیآباد، ونهر، فیلورگان، چمرود و شهر قهدریجان است. او با اشاره به اینکه اجرای طرحهای بنیاد برکت مختص مناطق روستایی است، تصریح کرد: اما این نهاد اجرایی میتواند بخشی از طرحها و اعتبارات خود را در شهرها به شرط دارا بودن شرایط لازم اجرا کند که شهر قهدریجان از این امر بیبهره نیست.
رضایی با اشاره به اینکه تعیین مناطق هدف براساس بررسیهای انجامشده از طریق بنیاد برکت و تسهیلگران، مصوبه اعضای کارگروه اشتغال شهرستان و پیشنهاد بخشداران شهرستان انجام میشود، از اجرای طرح نیازسنجی آموزشی و مهارتی بازار کار در شهرستان خبر داد و گفت: بسیاری از فرصتهای شغلی در شهرستان موجود است؛ با این حال نیروی دارای مهارت مرتبط با آن فرصت شغلی در شهرستان وجود ندارد که این طرح با همکاری و از طریق اطلاعات بهدست آمده از مراکز کاریابی، فنی وحرفه ای و دستگاههای چهارگانه شامل ادارات صمت، میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و ارشاد اسلامی شهرستان امکانپذیر است.
پرداخت تسهیلات کشت گیاهان دارویی
او از پرداخت تسهیلات کشت گیاهان دارویی خبر داد و گفت: این تسهیلات از 10 میلیون تا چهار میلیارد تومان بانرخ چهار درصد و بازپرداخت پنج ساله پرداخت میشود که رقم پرداختی بر اساس سطح زیرکشت متغیر است و 50درصد قبل و مابقی بعد از کشت پرداخت میشود و متقاضیان برای این منظور باید در سامانه تسهیلاتی سیتا ثبتنام کنند و شرایط لازم از لحاظ رقم سطح زیرکشت و نوع کشت را داراباشند.
توسعه مشاغل خانگی
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان فلاورجان از اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی در سال جاری خبر داد و افزود: شناسایی، صدور مجوز و پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان از دستورالعملهای اجرایی این طرح است.
رضایی از شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی شهرستان خبر داد و گفت: در راستای شناسایی و کمک به کودکان بازمانده از تحصیل مقطع ابتدایی و در نهایت بازگشت به تحصیل و با همکاری بهریستی، کمیته امداد، ثبت احوال و آموزش وپرورش شهرستان فلاورجان، این کودکان شناسایی و پس از بررسی علت ترک تحصیل، به تحصیل بازگردانده میشوند.
افزایش تشکلهای کارگری
او از افزایش تشکلهای کارگری در واحدهای کارگاهی شهرستان خبر داد و افزود: در راستای تحکیم و توسعه ارتباط کارگر و کارفرما، افزایش بهرهوری، رفع موانع تولید و افزایش رضایتمندی تشکلهای کارگری از جمله شورای اسلامی کار در واحدهای کارگاهی شهرستان ایجاد میشود.
رضایی از تشکیل انجمن صنفی کارگران ساختمان خبر داد و تصریح کرد: تمامی فرایندهای دادخواست و بیمه بیکاری بهصورت الکترونیکی ازطریق سامانه جامع روابط کار انجام میشود و متقاضیان ملزم به مراجعه حضوری نخواهند بود؛ بلکه تمامی درخواستهای آنها ازطریق این سامانه پیگیری و ثبت میشود.
رضایی عدم تمکین سازمان تأمین اجتماعی از آرای مراجع حل اختلاف را از دیگر مشکلات قشر کارگر شهرستان برشمرد و افزود: مراجعان باید باصرف هزینه و زمان طولانی و از روی اجبار از طریق دیوان عدالت اداری پس از صدور رأی از سوی مراجع حل اختلاف کارمجدد در دیوان اقامه دعوا کنند و رأی الزام تأمین اجتماعی به اجرای حکم صادره از مراجع حل اختلاف را أخذ کنند که این امر نارضایتی اربابرجوع و تضییع حقوق مردم رابه همراه دارد.
او تغییر عناوین شغلی کارگران را ازدیگر مشکلات قشر کارگر شهرستان برشمرد و گفت: به جای عناوین مشاغل سخت و زیانآور، عنوان کارگر ساده در لیستهای تأمین اجتماعی شهرستان ارسال شده است؛ در حالی که کارگران دارای عناوین شغلی خاص هستند و این خلأ قانونی و عدم جلوگیری از ارسال عناوین شغلی غیرمرتبط مانع احقاق حقوق کارگران در لیست مشاغل سخت و زیانآورشده است. در این میان سکوت تأمین اجتماعی موجب شد تا کارفرمایان عنوان شغلی کارگر ساده را به سازمان اعلام کند که جهت تغییر عنوان شغلی در پایگاه اطلاعات سازمان کارفرما متحمل هزینههای زیاد میشود.