سپاهان در یک‌قدمی تاریخ‌سازی

بردهای پیاپی تیم‌هاست که در عدد شش متوقف می‌شود و هیچ تیمی در یک فصل لیگ نتوانسته صاحب هفت برد متوالی شود (چه اصفهانی و چه غیر اصفهانی!). حالا سپاهان تنها یک گام با این مهم فاصله دارد.

رکورد هفت برد پیاپی در لیگ برتر ثبت می شود؟! - اصفهان زیبا

برای اصفهانی‌ها و به‌خصوص هواداران سپاهان، برد های پیاپی نماینده اصفهان در این فصل لیگ برتر، مسئله بی‌سابقه‌ای نیست. هرچند مدت‌ها بود که این‌گونه سریال‌های سراسر برد در اصفهان دیده نمی‌شد و این اتفاق در لیگ بیست‌ودوم و هفته‌های اخیر رخ‌داده که به این بهانه مروری بر تاریخچه بردهای این تیم خواهیم داشت.

آنچه در تمام این ادوار و تیم‌های صاحب رکورد، مشترک است، بردهای پیاپی تیم‌هاست که در عدد شش متوقف می‌شود و هیچ تیمی در یک فصل لیگ نتوانسته صاحب هفت برد متوالی شود (چه اصفهانی و چه غیر اصفهانی!).

حالا سپاهان تنها یک گام با این مهم فاصله دارد. باید منتظر ماند و دید طلایی‌پوشان آیا این رکورد را به نام خود ثبت می‌کنند یا خیر؟

شش برد پیاپی صدرنشین کنونی لیگ

دهم دی‌ماه وقتی سپاهان در خانه پیکان با یک گل مغلوب شد، کسی تصور نمی‌کرد که بعدازاین مسابقه 18 امتیاز از شش مسابقه بعدی در انتظار طلایی پوشان باشد؛ اما سپاهانی‌ها پنج روز بعد از باخت به پیکان، در برابر مس کرمان (2-0) پیروز شدند و آن‌گاه روند بردهای آنان ادامه پیدا کرد.

پس از برد سه بر صفر در برابر سایپا در یک شانزدهم نهایی جام حذفی، طلایی‌پوشان در هفته شانزدهم لیگ برتر میزبان استقلال تهران بودند و این تیم را در روز 29 دی، با حساب دو بر یک از پیش رو برداشتند.

یک هفته بعد نوبت به برد یک بر صفر در خانه نساجی مازندران رسید و آن‌گاه در روز 12 بهمن، سپاهان چهار بر یک گل‌گهر سیرجان را از پیش رو برداشت. فولاد خوزستان هم حریف طلایی‌پوشان نشد و در روز 18 بهمن در خانه خود با یک گل از سپاهان باخت.

طلایی‌پوشان که تنها یک گام با بهترین رکورد بردهای پیاپی خود در یک فصل فاصله داشتند، در روز 25 بهمن مقابل ذوب‌آهن قرار گرفتند و با برتری دو بر یک در دربی اصفهان، صاحب شش برد پیاپی در شش بازی لیگ شدند. چنین رکورد فوق‌العاده‌ای آخرین بار در فصل 94-93 نصیب طلایی‌ها شده بود.

شکسته‌شدن طلسم چهار برد

وقتی سپاهان در روز 15 بهمن 1393 با یک گل در انزلی تن به شکست داد، کم‌کم کاسه صبر هواداران سپاهان لبریز شد. طلایی‌پوشان هرچند در بازی بعدی خود با یک گل پدیده مشهد را از پیش رو برداشتند، در روز 15 فروردین 1394 با دو گل از صبای قم هم باختند تا کسب عنوان قهرمانی لیگ برای سپاهانی‌ها بیشتر به رؤیا و معجزه شبیه باشد تا هدفی قابل‌دسترس.

اعتراض‌ها به حسین فرکی، سرمربی وقت باشگاه نیز به‌شدت افزایش پیدا کرد؛ اما ناگهان معجزه آغاز شد. روز 23 فروردین آن سال، سپاهان دو به یک تراکتور را در فولادشهر از پیش رو برداشت و چهار روز بعد در استادیوم آزادی با همین نتیجه پرسپولیس را نیز شکست داد.

با برتری سه بر صفر مقابل راه‌آهن در روز 4 اردیبهشت، طلایی‌پوشان کم‌کم به جمع صدرنشینان بازگشتند و یک هفته بعد در خانه استقلال خوزستان با نتیجه سه بر یک به برتری دست یافتند.

به‌این‌ترتیب سپاهانی‌ها با رکورد چهار برد پیاپی خود در فصل 93-92 مساوی کردند. هرچند در آن روزها سپاهان طی هفته‌های پانزدهم تا هجدهم، چهار تساوی پیاپی نیز در کارنامه خود داشت و همین باعث شد تا بردهای پیاپی این تیم در هفته‌های نوزدهم تا بیست‌ودوم به کار طلایی‌پوشان نیاید، در سال 1394 شرایط متفاوت بود.

9 برد پیاپی برای طلایی‌پوشان

روز 20 اردیبهشت 1394 سپاهان همین نتیجه را در خانه نفت مسجدسلیمان تکرار کرد تا پنجمین برد پیاپی این تیم در لیگ نیز رقم بخورد؛ اما برای قهرمانی در لیگ، چیزی فراتر از بردهای پیاپی نیاز بود. سپاهان در روز 25 اردیبهشت 1394 در فولادشهر دو بر صفر سایپا را هم شکست داد و صاحب شش برد پیاپی شد.

اما این برد زمانی ارزش واقعی خود را نشان داد که دو رقیب اصلی طلایی‌پوشان (تراکتور و نفت) در تبریز سه بر سه مساوی شدند و جام قهرمانی ناگهان از تبریز پر کشید و به اصفهان رسید.

اگر بازی‌های فصل بعد سپاهان را هم در این جدول لحاظ کنیم، باید سه برد آغازین فصل 95-94 مقابل استقلال خوزستان، ذوب آهن و پرسپولیس را هم به شش برد فصل قبل سپاهان اضافه کنیم و به رکورد ماندگار 9 برد پیاپی اصفهانی‌ها از 23 فروردین تا 22 مرداد 94 برسیم.

سرانجام با تساوی یک بر یک مقابل فولاد در هفته چهارم آن رقابت‌ها، نوار بردهای پیاپی سپاهان پاره شد و نوار قهرمانی‌های پرشمار طلایی‌پوشان نیز چنان پاره شد که از آن پس، این تیم پرافتخار حتی یک جام هم تصاحب نکرد.

روزهای خوش ذوب‌آهن و تبریزی

در فصل 97-96 و در روزهایی که سپاهان ضعیف‌تر از همیشه نتیجه می‌گرفت و سراجام در جدول 16تیمی مسابقات، چهاردهم شد! ذوب‌آهن برای اصفهان آبروداری کرد و باز هم سریال شش برد پیاپی اصفهانی‌ها را تکرار کرد.

این تیم که تا پایان هفته شانزدهم فقط چهار برد کسب کرده بود، ناگهان از هفته 17 لیگ شکست‌ناپذیر شد. تک‌گل دقیقه 2+90 محمدرضا عباسی برد یک برصفر سبزها مقابل گسترش فولاد را در بنیان دیزل رقم زد و پس از آن نوبت به گلزنی مرتضی تبریزی و میلاد فخرالدینی در برابر پیکان رسید و برد خانگی دو بر یک ذوبی‌ها.

فخرالدینی و تبریزی یک هفته بعد و در روز 22 دی 96 در دربی اصفهان هم گلزنی کردند تا ذوب‌آهن این بار برد دو بر یک را مقابل سپاهان تکرار کند. برد بعدی سبزها مقابل صنعت نفت آبادان رقم خورد.

باز هم با نتیجه دو بر یک و با گلزنی تبریزی در سومین هفته پیاپی. تنها کی‌روش استنلی جای فخرالدینی را در جمع گلزنان ذوب‌آهن گرفت. ذوب‌آهن برای کسب پنجمین برد پیاپی خود تا دقیقه 81 مقابل میزبان خود انتظار کشید.

اما سرانجام محمدرضا عباسی و مرتضی تبریزی با گل‌هایی که در ده دقیقه پایانی زدند، برتری دو بر صفر مقابل استقلال خوزستان را تثبیت کردند و سرانجام روز 15 بهمن رسید و پنالتی کی‌روش استنلی و گل دقیقه 1+90 محمدرضا حسینی تا این بار، برد دو بر یک مقابل استقلال تهران رقم بخورد.

هرچند ذوب‌آهن چهار روز بعد با نتیجه چهار بر دو از سایپا باخت، در هفت هفته بعدی با پنج برد و دو تساوی صاحب 55 امتیاز شد و نایب‌قهرمانی لیگ را از آن خود کرد.

پنالتی سرنوشت‌ساز دقیقه 89

سپاهان در فصل 98-97 هم به رکورد پنج برد پیاپی دست پیدا کرد. این تیم که در شش هفته نخست بازی‌ها صاحب تنها دو برد و چهار تساوی شده بود، ناگهان از روز 30 شهریور 1397 بابرد سه بر یک مقابل فولاد، پوست انداخت و با برد مقابل نفت مسجدسلیمان، نساجی، استقلال و سایپا، این روال را تا روز 18 آبان ادامه داد.

روز 18 آذر وقتی عزت‌الله پورقاز در دقیقه 74 سپاهان را از پرسپولیس پیش انداخت، به نظر می‌رسید که برد ششم در انتظار طلایی‌پوشان خواهد بود.

اما پنالتی دقیقه 89 علی علیپور کار را به تساوی کشاند و پس از آن، جنجال بر بازی حاکم شد، جنجالی که منجر به اخراج کی‌روش استنلی از سپاهان و کمال کامیابی‌نیا از پرسپولیس در آخرین ثانیه‌های بازی شد.

این تساوی نه‌تنها به روند بردهای سپاهان خاتمه داد، بلکه عاملی شد بر نایب‌قهرمانی سپاهان.در پایان آن فصل پرسپولیس 61 امتیاز کسب کرد و سپاهان 58 امتیاز.

بهترین آمار برای نایب‌قهرمان لیگ

سپاهان در فصل 1400-1399 هم مجددا رکورد بردهای پیاپی خود را تکرار کرد. وقتی این تیم در روز 11 بهمن 1399 در خانه مقابل پدیده تن به شکست سه بر یک داد، کسی تصور نمی‌کرد این آخرین باخت سپاهان در فصل باشد.

اما پس از آن روند بردهای سریال‌وار سپاهان آغاز شد و این تیم در برابر ذوب‌آهن، استقلال، گل‌گهر، آلومینیوم اراک، تراکتور و سایپا به برتری دست یافت. وقتی در روز 23 فروردین 1400 و در هفته بیستم مسابقات، سپاهان در خانه مقابل نفت مسجدسلیمان متوقف شد، روند بردهای طلایی‌پوشان نیز به پایان رسید.

در ادامه لیگ سپاهان در 10 مسابقه صاحب هفت برد و سه تساوی شد؛ ازجمله چهار برد پیاپی در چهار هفته پایانی لیگ؛ اما لغزش‌های گاه‌وبیگاه ابتدای فصل سبب شد که سپاهان 65 امتیازی با وجود میانگین امتیاز فوق‌العاده خود، به نایب‌قهرمانی لیگ بسنده کند.

طوفان ابتدای فصل شاگردان کربکندی

بردهای پشت‌سرهم اصفهانی‌ها به همین چند دوره محدود نمی‌شود. سپاهان در فصل 92-91 در دو هفته نخست، دو برد کسب کرد. این تیم از هفته نهم صاحب سه برد پیاپی شد و از هفته بیستم تا بیست‌وسوم، چهار برد پیاپی به‌دست آورد.

اما یک رکوردشکنی دیگر هم در انتظار شاگردان زلاتکو کرانچار بود و آغاز بردهای پنج‌گانه این تیم از هفته بیست‌وهفتم به بعد. قبل از تمام این آمار و ارقام هم ذوب‌آهن فصل 83-82 محمدرضا کربکندی با بازیکنانی چون آرمناک پطروسیان، رضا عزیزی‌پور، وحید رضایی و مهدی رجب‌زاده پنج هفته ابتدایی لیگ را با برد به پایان رساند و صاحب 15 امتیاز از پنج مسابقه شد.