در سالهای اخیر متأسفانه تعدادی از چاههای آب شهر داران فروش رفته یا به دستگاههایی واگذار شده است و تنها یک چاه آب داریم که سال 98 بابت آببها 400 میلیون تومان به اداره آبفا پرداخت کردیم و این رقم پرداختی در سال 99 بابت آببهای مصرفی به 660 میلیون تومان رسید، در مسیر پیچ هاتف به منظور آبیاری فضای سبز شهری مجوز حفر یک چاه جدید اخذ شده است که در سال 1400 در مدار توسعه قرار خواهد گرفت.
کاهش چمنکاری در سطح شهر
او با بیان اینکه در بخش فضای سبز شهری 25 نیرو مشغول هستند، گفت: در نظر داریم از حجم چمنکاری شهر کاسته شود که هنوز اجرایی نشده اما در چشمانداز پنج ساله تعریف خواهد شد. گوگونانی افزود: به دلیل کمبود آب در بخش فضای سبز شهری داران درختان با قدمت 20 تا 30 سال در بلوار طالقانی خشک شده است که سال گذشته با اجرای طرح واکاوی 400 اصل نهال کاشت شد که به دلیل نبود تأسیسات آبرسانی از طریق تانکر آبرسانی میشوند.
شهردار شهر «داران» در رابطه با زبالههای شهری گفت: روزانه 20 تن زباله تر و خشک از سطح شهر جمعآوری میشود و در محیط زیست شهر دفن و شیرابههای آن وارد سفرههای زیرزمینی میشود که اثرات مخرب زیست محیطی به همراه دارد و این در حالی است که باید امانتدار محیط زیست برای آیندگان باشیم؛ اما در شهر داران با این حجم تولید زباله محیط زیست این شهر برای آیندگان حال خوشی نخواهد داشت.
کارخانهای که عملیاتی نشد
گوگونانی افزود: سال 93 قرار بود که مدیریت پسماند کارخانه زباله در غرب استان با پوششدهی هشت شهرداری و دهیاریهای شهرستانهای فریدن بزرگ ایجاد شود که زبالههای قابل بازیافت وارد مدار چرخه تولید و زبالههای تر به کود کمپوست تبدیل شود؛ اما به دلیل بحث اقلیمی و مخالفت در جانمایی هنوز عملیاتی نشده است. او تصریح کرد: با ورود مقامات سیاسی شهر طرح جانمایی قبلی نیز وتو و اجازه احداث داده نمیشود که با ادامه روند اختلاف اقلیمی، طبیعت فریدن بزرگ غرق در زباله خواهد شد، غافل از اینکه یک کیسه فریزر رهاشده در طبیعت برای احیای مجدد 50 سال زمان میبرد. شهردار «داران» گفت: در کار جمع آوری زباله از سطح شهر 15نیرو با سه دستگاه حمل زباله و یک دستگاه خاور کامیون مشغول هستند. محدوده و حریم شهر داران به ترتیب 640 هکتار و چهار هزار هکتار است که کار نظافت شهری به دلیل نبود دستگاه مکانیزه جاروی صنعتی به صورت دستی انجام میشود. از شهروندان دارانی خواستارم با رعایت بهداشت عمومی با پاکبانان شهرداری همکاری و همراهی کنند. او افزود: کار نظافت شهر با این وسعت به صورت روزانه به دلیل کمبود نیرو امکانپذیر نیست. خرید دستگاه مکانیزه (جاروی صنعتی) به چهارونیم میلیارد تومان اعتبار نیاز است که این رقم در توان شهرداری داران نیست.
ناوگان حملونقل شهرداری پلاک و سند ندارد
شهردار داران با اشاره به اینکه برای جمعآوری زباله و نخالههای ساختمانی و کار نظافت شهری نیاز به ماشینآلات عمرانی از قبیل لودر، گریدر و کامیون داریم که نگهداری آنها ماهانه 80 میلیون تومان برای شهرداری هزینه در بردارد، گفت: جدا از اینکه نیاز به راننده و تأمین تجهیزات یدکی ماشینآلات است، از 15 دستگاه ماشینآلات عمرانی شهرداری داران، 12 دستگاه فاقد اسناد و مدارک و نیز دچار فرسودگی به دلیل قدمت 30 سال است که هزینه استهلاک ماشینآلات بالاست.
او افزود: براساس مصوبه دولت که اگر شهرداری 30 درصد هزینه برای خرید ماشین آلات تأمین کند مابقی کمکهزینه از طریق استانداری و سازمان همیاری شهرداریهای کشور پرداخت میشود، سال گذشته برای خرید ماشینآلات به منظور نوسازی ناوگان موتوری شهرداری داران با استفاده از این قانون سازمان شهرداریها پیگیر شدم که به دلیل وجود چالشهای سخت اداری هنوز مجوز دریافت نکردیم. گوگونانی ادامه داد: ناوگان شهرداری داران برای تردد، پلاک و سند ندارد که بتوانیم به عنوان درآمد پایداری استفاده کنیم؛ این امر موجب تحمیل هزینههای جاری برای شهرداری شده است؛ لذا از مسئولان شهر داران خواستار همکاری هستم. اگر سال گذشته در اجرای پروژههای عمرانی کمک به شهرداری شده بود، خدماترسانی بهتری به شهروندان انجام شده بود و سال 1400 نیز در خرید مصالح با افزایش قیمتها مواجه نبودیم.
نبود منابع مالی برای آزادسازی اراضی
گوگونانی در رابطه با آزادسازی در سطح شهر گفت: برخی آزادسازیها در اولویت شهرداری است که باید کمتر از یک سال اجرا شود تا نقاط حادثهخیز شهر رفع شود. از فلکه شهرداری به سمت شرق شهر داران کوچهها با عرض چهار متر وجود دارد که به ازای هر کیلومتر باید 2.5میلیون تومان هزینه تقبل شود. سال گذشته 9 پلاک در محله کاوه (در مجموعه تفکیکی شیخی) به دلیل بدهی نزدیک به 10 میلیارد تومان و نبود منابع مالی و اراضی آزادسازی آن انجام نشده است و امکان اجرای آن نیست. او افزود: با همکاری دادستان و راه و شهرسازی فریدن در اجرای محوطهسازی مسکن مهر دو هزار و 640 متر زمین با کاربری تجاری مسکونی در بلوار پرستار در مقابل تأمین اجتماعی دریافت کردیم که از لحاظ حجم مساحت و اعتبار مؤثر بود که میتوانیم در قالب پروژههای عمرانی و آزادسازی استفاده کنیم.
تجهیز آتش نشانی
شهردار داران با بیان اینکه شهرداری یک مجموعه آتشنشانی با دو دستگاه خودروی سبک و سنگین با ظرفیت 4 هزار لیتر دارد که علاوه بر پوشش حوادث شهری مراتع و منطقه عشایری نیز پوششدهی میشود، افزود: سال گذشته توسط مأموران آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری داران بیش از 220 حادثه مختلف پوشش داده شد که 80 درصد مربوط به خارج از این شهر بوده است. او افزود: شهرداری موظف به پوشش حوادث در حریم و محدوده شهر است اما واحد آتشنشانی شهرداری داران حوادث دو بخش مرکزی و زنده رود و منابع طبیعی و مراتع و روستاها را نیز پوشش میدهد. با همکاری شرکت آبفا دو دستگاه شیر هیدرانت با هدف تسریع در آبگیری خودروی آتشنشانی و افزایش سرعت امدادرسانی در مواقع آتشسوزی و بحران نصب شده است.