کمبود همدلی
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان روز گذشته و در جلسه علنی با تشریح برنامههای کنگره یاد شده، ادامه داد: اصفهان نقش بی بدیلی در توسعه ملی داشته است. این استان در حوزههای هنری، علمی، تعمیق باورهای دینی، اقتصادی، عمرانی و… نقش تعیینکنندهای داشته و این در حالی است که نقش این استان در کشور شناختهشده نیست. ابطحی ادامه داد: در واقع تصوری که از اصفهان در کشور دارند، درست نیست. ابطحی با بیان اینکه در زمان دفاع مقدس اصفهان جایگاه خوبی برای پناهدادن به جنگزدهها بود، اظهار کرد: اصفهانیها همیشه حامی بودهاند؛ اما در کشور تلقی درستی از اصفهان ندارند و نقش این استان گم شده است. او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: گاهی احساس میکنم وفاق عمومی و همدلی در این استان کمتر از سایر استانهاست، به همین دلیل سعی داریم با ایجاد دبیرخانه دائمی این کنگره، ارتباط بین اصفهانیهای مقیم کشور و استان را افزایش دهیم. او افزود: این شیوه ضمن تعامل با کل کشور میتواند مشکلات استان را هم حل کند. ابطحی تأکید کرد: محل این دبیرخانه دائمی باید در دانشگاهها باشد.به گفته او، این کنگره موانع توسعه اصفهان را واکاوی و بررسی میکند و دبیرخانه آن به صورت مستمر در طول سال فعال خواهد بود که با برگزاری رویدادهای کوچک به مرجعی برای ایجاد دیپلماسی علمی در کل کشور تبدیل میشود. ابطحی ادامه داد: سعی کردیم زمان برگزاری این کنگره در زمان انتهای دولت فعلی و ابتدای دولت آینده باشد تا هر دو درگیر مباحث این کنگره شوند. به گفته او، آب، نشست زمین و مهاجرت نخبگان از جمله چـالـــشهــــای مهم اصفهان است که امید است بتوان برای این چالشها راهکارهایی را در این کنگره پیدا کرد.
کمیتههایی برای حل مشکلات
محمدجواد امیدی، دبیر اجرایی این کنگره، نیز گفت: سایت کنگره آماده شده و برنامهها از طریق سایت و به صورت مجازی ارائه میشود. به گفته او، در این کنگره نقش اصفهان در توسعه ملی در 100سال اخیر از سه منظر خاطرات و تجربیات گذشته، نگاه به حال و راهکارهایی برای آینده برگزار میشود. او توضیح داد که این کنگره در طول سال با برگزاری رویدادهای کوچک کار خود را از طریق یک دبیرخانه دائمی ادامه میدهد. امیدی افزود: این کنگره ۱۳ کمیته فعال دارد که در آن ۴۰برنامه در قالب نشستها و پنلهای مجازی ارائه میشود. گفتنی است مصاحبههایی با صاحبنظران استان در حوزههای مختلف انجام شده که پس از برگزاری کنگره به صورت پادکست ارائه خواهد شد. مدیریت، اقتصاد و بهرهوری، توسعه علمی، صنعت و فناوری، توسعه کشاورزی و منابع طبیعی، فرهنگی و اجتماعی، ورزش و جوانان، آب و محیطزیست، فـرهـنــگ و هــنـر و رسانه تعدادی از کمیتههای این کنگره را تشکیل میدهند. امیدی تأکید کرد که دانشگاه صنعتی برای ادامه کار این کنگره به حمایت مالی اتاق بازرگانی، صنایع و شهرداری نیاز دارد.
کنگره استمرار یابد
نصر اصفهانی، رئیس شورای اسلامی شهر تأکید کرد که برگزاری این کنگره برای آغاز راه برنامه خوبی است و استمرار آن در سالهای آتی، ضعفهای احتمالی را برطرف میکند. او اظهار امیدواری کرد که استقرار و استمرار کار دبیرخانه دائمی این کنگره، وصل نخبگان به آن باشد و زمینه استقرار دبیرخانه کنگره فراهم شود تا شاهد تغییر نگاه مدیران کشوری به اصفهان باشیم.نصر اصفهانی با اشاره به برگزاری کنگره «اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیشرو» گفت: مدتی است که بخشهای مختلف استان درگیر برگزاری این کنگره هستند و مدیریت شهری نیز برای برگزاری آن آماده ارائه کمکهای لازم است. رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار امیدواری کرد که تأثیر این کنگره بر کشور و تغییر نگاه مدیران کشوری قابلمشاهده باشد و این استان بتواند جایگاه و نقش خود را در توسعه کشور بهتر از گذشته معرفی کند.
امیراحمد زندآور، رئـیـس کـمـیـسـیــون حملونقل در این جلسه از حملونقل بهعنوان مهمترین چالش اصفهان یاد کرد و افزود: در کمیتههای این کنگره، کمیتهای به این معضل اختصاص داده نشده و این در حالی است که باید ازظرفیت علمی و تجربی شهر برای حل مشکلات آن استفاده شود. کوروش محمدی، رئیس کمیسیون اجتماعی و محیطزیست نیز گفت: توسعه را نمیتوان ناقص دید. او افزود: بعد از گذشت بیش از 40 سال از انقلاب، زیبنده نیست که بگوییم این آغاز راه است. او ادامه داد: اگر قرار است این کنگره نتیجه خوبی داشته باشد نمیتوان ابعاد انسانی را از توسعه جدا کرد. محمدی ادامه داد: در کمیتههای این کنگره از توانمندی بسیاری از مسئولان استفاده شده واین در حالی است که آنها فرصت کافی ندارند، باید از اساتید دانشگاه و چهرههای اجتماعی استفاده میشد.نصیر ملت، نایب رئیس شورای شهر نیز گفت: اتفاق بزرگی در شهر رقم میخورد که یک حلقه گمشده بوده است. به گفته او، هر آنچه در اصفهان رخ داده به واسطه استعدادهای ذاتی شهروندان بوده که مسیر توسعه قابل دفاعی نداشته و فقط بر پایه استعداد پررنگ استان، اتفاقهای خوبی رخ داده است. او تأکید کرد که خروجی این کنگره در دستور کار همه دستگاههای اجرایی استان قرار گیرد. فتحاله معین، رئیس کمیسیون پایش و نظارت شورای شهر، به تشریح برنامههای کمیته عمران این کنگره پرداخت و اظهار کرد: در کمیته عمران جلساتی درباره موضوعهای آب و فاضلاب شهری، حملونقل و عمران شهری برگزار شده که سعی داریم وضعیت فعلی و پیش رو در حوزه طرحهای انتقال آب را به وسیله سخنرانیهای علمی بررسی کنیم. او ادامه داد: در مباحث عمران شهری هم طرحهای جامع شهری و شهرهای اقماری بررسی میشود. به گفته معین، در این کمیته درباره طرحهای توسعه شهری، حملونقل شهری و چالشها، الگوی توسعه شهری در جمهوری اسلامی و روند توسعه حملونقل، مقالات و سخنرانیهـایـــی ارائه میشود. گفتنی است این کنگره به ریاست دکتر عباس رضایی، استاندار اصفهان و دبیرکلی دکتر سید مهدی ابطحی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری دانشگاه اصفهان، دانشگاه کاشان، دانشگاه هنر و استانداری اصفهان، به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار میشود.