شهردار مبارکه با اشاره به گوشهای از اقدامات انجامشده در حوزه شهرسازی شهرداری مبارکه در دوره پنجم گفت: پیگیری و اخذ اعتباری بالغ بر هفتمیلیارد ریال در قالب اوراق بهادار در راستای ارائه تخفیف به شهروندان جهت صدور پروانههای ساختمانی در بافت فرسوده، ارجاع و بررسی بیش از ۲۵۴۰ پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰، صدور بیش از ۲۷۰۰ آرای قطعی و تجدیدنظر در کمیسیون ماده ۱۰۰ از مهمترین این موارد است. هاشمی با اشاره به اقدامات انجامشده در بخش تخلفات ساختمانی بیان کرد: توقف و رسیدگی به بیش از ۳۲۷۰ مورد ساختوساز غیرمجاز در سطح شهر در این دوره انجام شد. او بیان کرد: پیگیریهای لازم در خصوص بازنگری طرح جامع شهر با برگزاری بیش از ۲۰ جلسه کارشناسی و بازدید میدانی نیز در این دوره مدیریت شهری محقق شد. به گفته او در حالیکه بر طبق قوانین موجود هر ده سال باید طرح جامع شهرها بهروزرسانی شوند، ولی درباره مبارکه پس از آخرین مصوبات در سال ۷۰ هنوز تغییراتی در این طرحها داده نشده بود که با پیگیریهای سنگین و مستمر صورت گرفته از سال ۱۳۹۵ تاکنون، بازنگری طرح جامع شهر مراحل پایانی را طی میکند.
پرهیز از نسخه یکسان طرح جامع شهری
شهردار مبارکه بهروزرسانینشدن این طرح در گذشته را سرمنشأ مشکلات و مسائل متعدد در بخشهای مختلف مدیریت شهری دانست و گفت: در طرح جامع خدمات موردنیاز شهر در بلندمدت همچون نقاط گردشگری، فضای سبز و برخی دیگر از طرحهای توسعهای دیدهشده و تلاش شده است پروژههای عمرانی در دست اجرا نیز بر اساس همین چهارچوب مشخصشده ادامه یابد. او تأکید کرد: لازم است طرحهای جامع شهری بهروزرسانی شود تا بتواند نیازهای شهر را برآورده کند؛ همچنین شایسته است که این نگرش ایجاد شود که نسخه یکسانی برای شهرها تهیه نشود، بلکه طرح شهر مطابق با نیازها و شرایط همان شهر تدوین شود. هدفمان از دنبالکردن این بازنگری، تأمین منافع شهروندان است. هاشمی افزود: با بازنگری طرح جامع شهر مبارکه، زمینه برای ارتقای سطح معابر، تأمین سرانههای موردنیاز شهری، حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و فضای سبز، توجه به سیما و منظر شهری، پدافند غیرعامل و مناسبسازی محیط برای معلولان جسمی و حرکتی فراهم میشود. او خاطرنشان کرد: جلسات متعددی برای رسیدن طرح جامع به این مرحله در کمیتههای کار استانی، کارگروهها، شورای برنامهریزی استان و مشاوران طرح برگزارشده و با ادامه این نشستها، در آیندهای نزدیک شاهد اتمام این طرح جامع خواهیم بود. عدم بازنگری در طرح جامع، ساختوساز در نقاط مختلف شهر را با مشکلات عدیدهای مانند قرار گرفتن زمینها در طرحهای مختلف مواجه کرده است که امیدواریم با بهروز شدن طرح جامع، شاهد کاهش این معضلات باشیم.
پیادهسازی شهرسازی الکترونیک
هاشمی به اقدامات انجامشده در خصوص شهرسازی الکترونیک اشاره کرد و گفت: شهرداری مبارکه همواره بهعنوان الگویی موفق و پیشرو در استان از جایگاه ویژهای برخوردار بوده است؛ ازاینرو با در نظر گرفتن روند رسیدن به بلوغ سازمانی و ایجاد شــهــر الکتــرونــیــکی، جهــت مدیریت و تـــوســعـــه شهــری سنــد چشمانداز شهرداری الکترونیک با ویژگیهای سازمانی دانشبنیان (خودکارسازی اطلاعات)، ســازمــانـــی مـهارتبنیان (ارتقــای تخصص کارکــنــان و کاهش تصدیگری)، سازمانی چابک (ارائه خدماتی سریعتر، دقیق و شفاف)، سازمانی خادم (رضایتمندی از دریافت خدمات در هرزمان و مکان)، سازمانی هـــوشــمنــد (مـــدیــریــت استراتژیک و هدفمند) بهصورت فازبندیشده و عملیاتی تهیه و تدوین شد. او با بیان اینکه تجمیع حوزه شهرسازی و راهانــدازی ســیــستــم شهرسازی الکترونیک در راستای رفاه حال شهروندان در سال 97 انجام شد، بیان کرد: همچنین در این راستا اجرای فاز اول سامانه یکپارچه شهرسازی تحت وب این شهرداری با اعتبار ششمیلیارد ریال در دست اجراست. او با بیان اینکه این سامانه بنابر نیازهای سطوح سیاستگذاری، مدیریت و اجرا طراحی و پیادهسازی شده است، افزود: خودکارسازی بخش عمده فرایندهای صدور پروانه، پایان کار و پاسخگویی به استعلامها در شهرداری از جمله اهداف راهاندازی این سامانه است.
ایجاد شبکه فیبر نوری
شهردار مبارکه همچنین با اشاره به اینکه اجرای پروژه فیبر نوری منجر به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری و همچنین ارائه خدمات شایستهتر برای شهروندان میشود، تصریح کرد: پروژه احداث تونل ارتباطی شبکه فیبر نوری با اعتباری بالغ بر ۵۶۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال با مشارکت بخش خصوصی و به صورت سرمایهگذاری B.O.L.T در حال اجراست و عملیات حفاری و داکتگذاری این پروژه هنوز ادامه دارد. او ادامه داد: کمبود زیرساختهای ارتباطی پایدار و پرسرعت در زمان شیوع کرونا در شهرداریها و ادارات خدمت رسان به خوبی مشاهده شد و با اینکه اقداماتی در راستای کاهش مراجعههای مردم به سازمانها انجام شد، اما با کمبود زیرساختهای لازم مواجه بودیم. هاشمی با اشاره به اهداف پروژه فیبر نوری بیان کرد: اهداف کلانی همچون توسعه زیـــرساخــتهـــای ارتــباطــی، ارتباط دستــگاههـــای دولتــی و شرکتهای خــصــــوصــی بـــدون مــحــدودیـــت، اطلاعرسانی و فرهنگسازی و انتقال آسان و کمهزینه از این اهداف است و پروژه مذکور قدم غیرقابل انکاری در این راستاست. او اتصال شبکههای اداری با سرعت بالا، هوشمندسازی تقاطع و پایش تصویری دوربینهای ترافیک را از دیگر اهداف اجرای این پروژه برشمرد و ادامه داد: ایجاد شبکه فیبر نوری از پروژههای سرمایهگذاری شهرداری مبارکه محسوب میشود که تحقق این مهم در آینده بستر ارائه بسیاری از خدمات نوین به شهروندان خواهد بود. گفتنی است، فاز اول این پروژه حدود ۱۰4 کیلومتر پیشبینیشده که تا 130 کیلومتر قابلیت افزایش دارد.
حفظ شهر از تخریبهای مکرر
هاشمی در ادامه با اشاره به اینکه عملیاتترمیم، مرمت و آسفالت در محل حفاریهای صورت گرفته در راستای جلب هر چه بیشتر رضایت شهروندان در حال انجام است، گفت: با اجرای این پروژه، ضمن حفظ شهر از تخریب و توسعههای مکرر در زمینه حفاری شبکههای ارتباطی زمینی، امکان ارائه تمامی خدمات ارتباطی از طریق یک شبکه سراسری و به عبارت دیگر، پایه و اساس ایجاد شهر الکترونیک مهیا خواهد شد. او با اشاره به پروژه احداث تونل ارتباطی شبکه فیبر نوری و دوربینهای نظارتی و ثبت تخلف بیان کرد: در شرایط کنونی کشور و لزوم ارائه خدمات شهری و شهروندی کمهزینه، سریع، امن و پایدار ابتداییترین قدم، ایجاد زیرساختی متناسب با اهداف کلان جهت انتقال اطلاعات در حجم بسیار بالاست و تکمیل این پروژه، اولین قدم مؤثر و پر قدرت در این امر مهم خواهد بود.او با بیان اینکه اکثر شبکههای کامپیوتری یا مخابرات از راه دور در مقیاس وسیعی از فیبر نوری استفاده میکنند، خاطرنشان کرد: یکی از زیرساختهای مهم توسعه خدمات الکترونیک و رسیدن به اهداف شهر هوشمند، توسعه شبکه فیبر نوری است و با توجه به مزایای فراوان آن، امروزه از این نوع کابلها در موارد متفاوت استفاده میشود.