چینی‌ها چطور در اینتر به موفقیت رسیدند؟!

اینترمیلان توانست به سلطنت طولانی مدت یوونتوس بر سری آ پایان دهد و قهرمان لیگ فوتبال ایتالیا شود. شخصی که خود یکی از ارکان اصلی شکل گیری و تداوم پیروزی‌های بانوی پیر بود، توانست این بار با اینتر قهرمان شود اما آنتونیو کونته مدتی پس از این قهرمانی به دلایلی مختلفی از جمله موافق نبودن با سیاست‌های نقل و انتقالاتی باشگاه از تیم جدا شد. حال سیمونه اینزاگی، مربی موفق لاتزیو هدایت افعی‌های شهر میلان را بر عهده گرفته است، اما آیا او موفق خواهد شد؟

تاریخ انتشار: 10:04 - جمعه 1400/05/15
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

در مقاله قبلی به بررسی نراتزوری در ده سال اخیر، ازاخراج مورینیو تا قبول هدایت این تیم توسط کونته پرداختیم، همانطور که گفته شد مدتی پس از خرید سهام باشگاه توسط اریک توهیر، مرد ثروتمند اندونزیایی، شرکت سونینگ اقدام به خرید باشگاه کرد. اما بهتر است این اتفاق را از سال 2015 بررسی کنیم. شرکت سونینگ که جز شرکت‌های قدرتمند چینی است، در سال 2015 اقدام به خرید باشگاه جیانگ ‌سو گوژین سینتی در سوپرلیگ چین کرد و نام آنها را به جیانگسو سونینگ تغییر داد. این اتفاق را می‌توان شروع جدی فعالیت سونینگ در بخش حرفه ای فوتبال دانست. پس از جذب ستاره ها برای این تیم و تلاش به ایجاد نام و اعتباری در ورزش برای خود به وسیله این تیم، آن‌ها به سمت الماس زیبای ایتالیایی یعنی اینتر رفتند تا اقدام به خرید بیشتر سهام این باشگاه کنند.

در همین راستا در سال  2014 دولت چین تصمیم بر جذب سرمایه گذار خارجی داشت. این اقدام سونینگ در کنار تلاش‌های دیگر ثروتمندان چینی با حمایت دولت این کشور در نقاط مختلف اروپا شروع شد. سونینگ اینتر را خرید و بعد از کمی ‌آشفتگی در فصل اول و دوم، در ادامه با برنامه حساب شده و دقیق به پیش رفت.

از جمله جذب ماروتا که در جذب بازیکن و برنامه‌های باشگاه بسیار موثر بود و به عنوان کلیدی برای جذب کونته مربی قدرتمند ایتالیایی که اینتر را به قهرمانی رساند، محسوب می شد و حضور کونته در ادامه حضور اسپالتی و بعد هم چند خرید خوب، باعث رستگاری اینتر شد.

 

در ادامه چه شد؟

شیوع ویروس کرونا، همراه با مشکلات اقتصادی که برای کشور چین به وجود آمد، باعث شد تا دولت این کشور متمرکز بر بهبود وضعیت خود شود و از پروژه سرمایگذاری خود تا حدی فاصله بگیرد. از آنجا که در چین، رئیس جمهور می‌تواند برای تمام شرکت‌ها چه خصوصی و چه دولتی تصمیم بگیرد و کسی نمی‌تواند مخالفت کند؛ او به سونینگ و دیگر شرکت‌ها و سرمایداران دستور داد فعالیت‌های خارجی خود به خصوص در زمینه ورزش را کنار گذاشته و به سمت مشتریان و اقتصاد خودشان روی بیاورند.

در همین زمان سونینگ نیز با مشکلات اقتصادی روبرو شده بود. افت ارزش سهام و حضور نداشتن آن‌ها در فروش اینترنتی باعث ایجاد مشکلاتی برای آن‌ها شده بود. به همین دلیل آن‌ها به سمت کمپانی (علی بابا)، یکی از بزرگترین کمپانی‌های چین و دنیا رفتند تا از قدرت بازاریابی و اینترنتی آن‌ها برای برخاستن دوباره خود استفاده کنند.

جک ما، مالک کمپانی علی بابا، با دولت چین به مشکل برخورد و این باعث شد که دولت چین مانع از مشارکت سونینگ و علی بابا شود. با این حال دو شرکت دولتی به یاری سونینگ آمدند تا به او در این امر کمک کنند. آنها  1.6 میلیارد پوند برای 23 درصد از سهام این شرکت پرداخت کردند.

تیم باشگاهی فوتبال چین از جمله جیانگسو با حذف نام سونینگ از پسوند خود با اعلام دولت مجبور به یافتن سرمایگذار خارجی شد. با این اتفاق فوتبال چین رو به افول رفت. این اتفاق در لیگ قهرمانان آسیا نیز مشاهده می‌شود که همچون گذشته گوآنژو و جیانگسو و دیگر تیم‌های چینی در نیمه نهایی و فینال این رقابت حضور ندارند. در همین زمان، آن‌ها در سری آ نیز به مشکل برخوردند. حذف و کاهش درآمد زایی آن‌ها از چین باعث ایجاد مشکلات اقتصادی آن‌ها در اینتر شد.

ریسک بزرگ پاسخ داد

هنگامی‌ که شما با سیستم 433 تحت هدایت مربی دیگری بودید و کونته را به خدمت می‌گیرید، تغییرات بزرگ قطعا در انتظار شماست. اینتر با به خدمت گرفتن کونته سعی کرد به قله ایتالیا برسد و موفق شد. خرید بارلا و لوکاکو با مبالغی بسیار بالا در کنار خرید 20 میلیونی لازارو و چند بازیکن به صورت قرضی و آزاد تیم خود را آماده رقابت کرد.

آن‌ها با اختلاف کمی ‌رقابت را به یوونتوس واگذار کردند اما برای سال دوم ناامید نشدند. ریسک واقعی آن لحظه مشخص می‌شود که اینتر با وجود این که از مشکلات مالی خود اطلاع داشت و در موقعیت بسیار سختی بود؛ دست به خرید حکیمی، ‌شاه ماهی بورسیادورتموند زد. همچنین ویدال و کولاروف را نیز جذب کرد تا تیم قدرتمند و خوبی بسازد.

اینتر خرید کرد و خود را تحت فشار و خطر گذاشت تا قهرمانی را بدست بیاورد زیرا با اوج گرفتن هرکدام از تیم‌های دیگر این قهرمانی سخت تر می‌شد. البته که نباید ارزش این قهرمانی را با ناآماده بودن تیم‌های دیگر ایتالیایی پایین آورد. اینتر در این فصل آنقدر خوب بود که حتی یوونتوس را اگر آماده هم بود به چالش می‌کشید و شکست می‌داد. قهرمانی آن‌ها به واقع از روی قدرت تیمی بود؛. بدون شک این تیم اگر در دو یا سه فصل قبل هم با این قدرت حضور می‌داشت، قهرمان می‌شد.

حال اما باید فکری برای این مشکلات مالی کرد. اشرف حکیمی ‌برای رفع مقداری از این مشکلات مالی به پاریسی‌ها فروخته شد و صحبت از فروش لوتارو مارتینز هم می‌شود و فسخ قرارداد با پریشیچ، ویدال، سانچز، ناینگولان و دیگر بازیکنان قرضی باشگاه و یا فروش آن‌ها راه دیگری برای خلاص شدن از بار مالی آن‌ها است.

سونینگ و اینتر می‌خواهند بدهی‌های خود را تسویه کرده و سپس به استقلال مالی خوبی برسند تا بتوانند دوباره پر قدرت و با ثبات تر از امسال بازگردند.

 

برچسب‌های خبر