به گزارش اصفهان زیباآنلاین، آیت الله سید کمال فقیه ایمانی از شاگردان آیتالله العظمی بروجردی(ره) و امام خمینی، از علمای برجسته اصفهان و مؤسس خیریههای درمانی و فرهنگی اصفهان، دقایقی قبل دارفانی را وداع گفت.
این عالم وارسته هفته گذشته در بیمارستان عسگریه اصفهان به دلیل بیماریهای زمینهای، بستری شد که البته در روند درمان به کرونا نیز مبتلا شدند و دعوت حق را لبیک گفت.
آیتالله فقیه ایمانی به سفارش امام خمینی(ره) پدید آورنده اولین تفسیر قرآن به زبان انگلیسی و روسی با عنوان «نورالقرآن فی تفسیر القرآن» می باشد.
ولادت و خانواده
آیت الله حاج سید کمال فقیه ایمانی، سال ۱۳۱۳ خورشیدی (برابر با ۱۳۵۳ قمری)، در خانوادهای روحانی، در محله امامزاده اسماعیل اصفهان چشم به جهان گشود.
پدر ایشان آیتالله حاج سید مصطفی فقیه ایمانی و پدر بزرگشان آیت الله حاج کاظم از علمای بزرگ اصفهان بودند.
دوران تحصیل
سید کمال تنها 15سال داشت که وارد مدرسه جده بزرگ اصفهان شد؛ مدرسهای که محل تحصیل و تدریس بسیاری از بزرگان و اعلام بود. در همان مدرسه، حجره نشینی را تجربه کرد و در حجره پدر و دایی خود به تحصیل و زندگی طلبگی ادامه داد.
سید کمال پس از کسب مقدمات در مدرسه جده، به قم رفت و بعد از چند سال به مدرسه فیضیه رفت که با بزرگانی مثل احمدی گلپایگانی و شهید باهنر همحجره شد. و بلاخره در سال ۱۳۳۳ شمسی، لباس روحانیت را به تن کرد. سید کمال در مدت تحصیل در حوزه، از محضر استادان دیگر نیز بهره برد و به مدارس گوناگون چون مدرسه حجتیه، فیضیه، دارالشفا و مدرسه خان رفت.
همچنین، در محضر استادان بزرگواری چون آیت الله نوری همدانی، حاج شیخ عبدالجواد اصفهانی، آیتالله مجاهدی تبریزی، آیتالله طباطبایی، آیتالله سلطانی و آیتالله مشکینی شاگردی کرد و مدارج علمی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و به مراتب بالا دست یافت.
سیدکمال پس از گذراندن سطح، به فراگرفتن درس خارج روآورد و توانست کتاب الزکوة را نزد آیتالله داماد و کتاب الصلوة رانزد آیت الله العظمی بروجردی به پایان برساند. وی همچنین، از درس خارج آیات عظام امام خمینی و آیتالله العظمی گلپایگانی بهره برد.
تدریس و تبلیغ
آیتالله فقیه ایمانی به علت فوت پدرش به اصفهان بازگشت و خدمات گسترده تبلیغی و علمی خود را آغاز کرد. او در اصفهان، به تدریس و تربیت طالبان علوم دینی پرداخت و برای شروع تدریس، شرح لمعه را برگزید.
فعالیتهای خارج از حوزه
ایشان منشاء خدمات بزرگ عمرانی، اجتماعی، فرهنگی و درمانی زیادی بود از جمله میتوان به عناوین زیر اشاره کرد:
تهیه و تدوین «نورالقرآن فی تفسیر القرآن»
ایجاد کتابخانه امیرالمومنین علیه السلام و مرکز تحقیقات و پژوهشهای علمی
تاسیس مدرسه علمیه دارالحکمه باقر العلوم علیه السلام با ظرفیت بیش از ۱۰۰۰ طلبه و پرداخت هزینه تحصیلی به طلاب علوم دینی
پژوهش، چاپ و نشر کتابهای ارزشمند در این مرکز شیعه و فرستادن آنها به سراسر جهان
تاسیس بیمارستان امام حسین علیه السلام و مرکز تخصصی بیماریهای عفونی
بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم علیه السلام
بیمارستان زنان و زایمان حضرت زهرا (سلام الله علیها)
درمانگاه شهدا
مدرسه حجتیه مشهد