نوشت‌افزاری‌ها بیکار شده‌اند

صنف نوشت‌افزار، یکی از بزرگ‌ترین قربانیان کروناست. تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها خسارت سنگینی برای آن‌ها برجا گذاشت و منجر به تعطیلی واحدهای زیادی شد. آمــارهای غــیررسمی نــشــان مـــی‌دهد بـخش بزرگی از نوشت‌افزار‌فروشان شهر اصفهان کار خود را تغییر داده‌اند؛ به‌خصوص پس از اینکه روند توزیع کتاب تغییر کرد. پیش از این کتاب‌های درسی توسط واحدهای این بازار توزیع می‌شد؛ ولی امسال توزیع کتاب به صورت کامل اینترنتی بود. نوشت‌افزاری‌ها در تابستان سال جاری بارها به این مسئله انتقاد کردند. اکبر چیت‌ساز، رئیس اتحادیه نوشت‌افزار اصفهان عقیده دارد مشکلات این صنف ورای از کروناست.

تاریخ انتشار: 00:00 - سه شنبه 1400/06/30
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه

چیـت‌ساز مــی‌گـــوید واحــدهــای صنــفی قدیمی نیز پس از تغییر فرایند توزیع کتاب و ورود آموزش و پرورش به این عرصه، خانه نشین شده‌اند و این روند باید تغییر کند. انگشت اتهام چیت‌ساز و بسیاری از نوشت‌افزار‌فروشان به سمت آموزش و پرورش است و توزیع کتاب توسط شرکت‌های زیرمجموعه دولتی را خلاف اصل 44 قانون اساسی می‌دانند. رئیس اتحادیه نوشت‌افزار اصفهان در گفت‌وگویی اختصاصی با اصفهان‌زیبا به حواشی بازار نوشت‌افزار اصفهان این‌گونه پاسخ داد.

با توجه به اخبار منتشرشده گویی همکاران شما دو سال سخت را پشت سر گذاشته‌اند.

بله درست است؛ ولی مشکل ما مضاعف از کروناست. ما امیدواریم هرچه سریع‌تر وضعیت کرونایی در ایران و جهان بهبود پیدا کند.

 مضاعف بر کرونا؟

من از شما دو سوال می‌پرسم، اول اینکه حق‌الناس چیست؟ و دوم جایگاه آموزش و پرورش کجاست؟

 طی هفته‌های گذشته بارها به آموزش و پرورش انتقاد کرده‌اید.

جایگاه آموزش و پرورش تعلیم و تربیت نونهالان است، به چه دلیلی کتاب می‌فروشند؟

 بسیاری از اعضای اتحادیه شما به این مسئله انتقاد دارند.

لوازم‌التحریر و کتاب لازم و ملزوم یکدیگرند. وقتی مردم کتاب می‌خرند، لوازم‌التحریر کنارش می‌خرند. اگر هرکدام وجود نداشته باشد، دیگری به‌ کار نمی‌آید. چرا حق کاسب پایمال می‌شود؟

 امسال فروش کتاب از چه تاریخی آغاز شد؟

ما همیشه از انتهای شهریور تا اوایل مهرماه کتاب توزیع می‌کردیم؛ ولی امسال از دو تا سه ماه قبل به صورت اینترنتی ثبت‌نام کرده‌اند و از مردم پول گرفته‌اند.

 آیا قانونی برای منع آموزش و پرورش از فروش کتاب وجود دارد؟

اصل 44 قانون اساسی چه می‌گوید؟ این کارها باید به شرکت‌های خصوصی سپرده شود، نه شرکت‌های زیر مجموعه دولت، آیا اشتباه می‌گویم؟ امتیاز توزیع کتاب از شرکت تعاونی‌ها را گرفته‌اند و به زیرمجموعه‌های دولتی داده‌اند.

 امسال شما کتابی توزیع نکردید؟

ما هر سال با سرمایه ناچیزمان به چاپ و نشر پول می‌دادیم؛ ولی امسال از سه ماه قبل اینترنتی ثبت‌نام کردند.

 بعضی از اعضای اتحادیه شما گزارش می‌دهند در تعدادی از مدارس هم نوشت‌افزار عرضه می‌شود.

نوشت‌افزار و کتاب کمک‌آموزشی می‌آورند و دانش‌آموز را الزام به خرید می‌کنند. من دست تمام معلمان با‌وجدان را می‌بوسم؛ ولی چرا باید یک مدرسه یا معلمی کتاب کمک‌درسی و لوازم‌التحریر بفروشد؟ آن‌ها نه مالیات می‌دهند و نه عوارض و نه هزینه‌هایی مثل آب و برق و گاز دارند.

 امسال بازار نوشت‌افزار اصفهان چگونه بود؟

تشریف بیاورید و از نزدیک مشاهده کنید. کار ما فصلی است و همیشه در این فصل جا برای تردد نبود؛ ولی همه بیکار نشسته‌اند.

 شهریور تقاضا تغییری نکرد؟

من آمار مستند می‌دهم که واحدهای صنفی ما یا خانه‌نشین شده‌اند یا در مغازه بیکارند.

 خروجی از بازار چه شرایطی دارد؟

لوازم‌التحریر‌فروشی که 50 سال است پای این کار عاشقی کرده، حالا خانه‌نشین شده‌است و آمده تا پروانه‌اش را ابطال کنیم، من برای این مسئله سند و مدرک دارم. کاسب ما عاشق این کار است، اگر عمرش را پای شغل دیگری می‌گذاشت شاید امروز میلیاردر بود؛ ولی ماند و عاشقی کرد. حق کاسب ما نیست که این‌گونه با او رفتار کنند.

 چه راهکاری پیشنهاد می‌کنید برای حل این مشکلات؟

سیستمی ‌که توسط آموزش و پرورش پیاده شده است، باید متوقف شود و درجه دوم باید مالیات، عوارض‌ها مانند عوارض کسب و پیشه و… متوقف شود. ما منکر مالیات نیستیم، ولی چرا کاسب در این شرایط باید مالیات بدهد؟

برچسب‌های خبر