منطقه یک معرف شخصیت کهن اصفهان است

شهردار اصفهان پس از دیدار با مدیر، معاونان و کارکنان شهرداری منطقه یک از پروژه‌های در دست اجرای این منطقه بازدید کرد. به گزارش اداره ارتباطات رسانه‌ای شهرداری اصفهان، علی قاسم‌زاده گفت: در شش ماه دوم امسال بخشی از پروژه‌های منطقه یک را از بلاتکلیفی خارج خواهیم کرد. او این منطقه را یکی از مهم‌ترین مناطق شهری اصفهان به لحاظ هویت تاریخی ذکر کرد و افزود: منطقه یک، معرف شخصیت کهن اصفهان بوده و مزیت‌های بسیاری دارد؛ اما از لحاظ ساخت‌وساز و عمران دارای محدودیت‌هایی است که کارکردن در آن را مشکل می‌کند.

تاریخ انتشار: 09:29 - سه شنبه 1400/08/4
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

شهردار اصفهان با بیان اینکه شخصیت تاریخی منطقه یک اجازه کارهای جدید و متفاوت را نمی‌دهد، تصریح کرد: در این منطقه به دلیل تراکم جمعیت باید خدمات دائم آن به‌ویژه در بخش حمل‌ونقل و خدمات شهری به‌روزرسانی و تسهیل و کیفیت زندگی ارتقا داده شود. قاسم‌زاده ادامه داد: کارکنان منطقه یک باید برای روزهای پرتلاش پیش رو، از آمادگی لازم برخوردار باشند تا بتوانند خدمات‌رسانی خوبی به شهروندان منطقه ارائه دهند که البته این موضوع کار خادمان مردم در منطقه را سخت می‌کند. او کاهش سطح درآمد را یکی از عوامل کاهش سطح خدمات به‌ویژه در حوزه توسعه عمرانی ذکر کرد و افزود: باوجوداین، پروژه‌های نیمه‌تمام و معطل‌مانده در این منطقه که شهرداری و مردم را آزار می‌دهد در اولویت قرار می‌گیرد. شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: برای پروژه‌های نیمه‌تمام منطقه از جمله خانه شهید بهشتی و تعدادی از خیابان‌ها تصمیم‌گیری می‌شود. قاسم‌زاده تصریح کرد: رتبه چهاردهمی منطقه یک به لحاظ سطح درآمد در بین مناطق ۱۵گانه، رتبه خوبی نیست؛ بنابراین باید برای تحقق درآمدهای منطقه تدابیر لازم اندیشیده شود؛ همچنین نیاز است تکلیف پلاک‌های درگیر تراکم مازاد مشخص شود.

۸۸ پروژه فعال در منطقه یک

مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان نیز در حاشیه این بازدید، مساحت کل منطقه یک را 810 هکتار و بافت فرسوده آن را 233 هکتار اعلام کرد و گفت: این منطقه به لحاظ جمعیتی در رتبه چهارم و از نظر مساحت، منطقه آخر در بین مناطق ۱۵گانه است و به لحاظ تراکم با متوسط شهر اصفهان برابری می‌کند. 98درصد محله‌های علی‌قلی آقا و بیدآباد در محدوده بافت فرسوده منطقه واقع شده و ۳۰درصد جمعیت منطقه در بافت فرسوده زندگی می‌کنند. میثم بکتاشیان با بیان اینکه در این منطقه ۱۵ هتل، حدود ۲۷ مهمان‌پذیر، هشت بیمارستان و سه مرکز آموزشی‌درمانی غیر از مطب پزشکان وجود دارد که از حجم زیاد ترددهای شهری نشان دارد، افزود: حجم بالای فرسودگی معابر و تأسیسات شهری و فقر امکانات فرهنگی و ورزشی، از دیگر مشکلات منطقه یک به شمار می‌رود. او سرانه فضای سبز این منطقه را ۶,۹ مترمربع دانست و تصریح کرد: برای افزایش سرانه به سمت توسعه عمودی فضای سبز برنامه‌ریزی لازم انجام شده است. مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با بیان اینکه بافت فرسوده منطقه پیامدهای زیادی به همراه دارد و در میزان درآمد منطقه اثر گذاشته است، اظهار کرد: در این منطقه ۱۹۶ گلوگاه مصوب وجود دارد؛ همچنین مساحت مراکز ورزشی منطقه، ۹ هزار و ۳۰۵ مترمربع است که رتبه سیزدهم را در بین مناطق ۱۵گانه داریم؛ ازاین‌رو می‌توان گفت فقر فضاهای تفریحی، ورزشی و فرهنگی را در منطقه شاهد هستیم. بکتاشیان با اشاره به تولیدات فرهنگی منطقه، ادامه داد: تولیدات فرهنگی این منطقه در سال گذشته رشد قابل‌توجهی داشته به‌طوری‌که بر اساس آمارهای موجود، برنامه‌های فرهنگی اجراشده در سال ۹۸، ۶۵ برنامه و در سال گذشته ۱۱۸ برنامه بوده؛ همچنین سال گذشته ۹۰درصد بودجه فرهنگی جذب و هزینه شده است. او با اشاره به آمار هفت ماهه امسال در بخش ساخت‌وساز منطقه، گفت: از سال ۹۶ تا انتهای ۹۹، در بخش صدور پروانه سیر صعودی داشته‌ایم؛ همچنین سال گذشته منطقه یک در نظام پیشنهادها با توجه به برنامه‌های اجراشده رتبه اول را به دست آورده است.
مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان بودجه امسال منطقه را ۲۱۱ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: ۲۷درصد بودجه در بخش جاری و ۵۸درصد در بخش عمرانی هزینه خواهد شد؛ البته تاکنون ۲۸درصد بودجه ۱۴۰۰ منطقه یک وصول شده است. سیر صعودی رشد بودجه به میزان ۷۲درصد در این منطقه قابل‌توجه بوده؛ زیرا از ظرفیت درآمدی منطقه بیشتر است و به همین جهت احتمال دارد امسال درصد تحقق بودجه پایین باشد. مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان، گفت: تعداد کل پروژه‌های فعال در این منطقه ۸۸ مورد است که از این تعداد 8 پروژه شاخص، ۱۶ پروژه مهم منطقه‌ای، ۵۴ پروژه منطقه‌ای و ۱۰ مورد پروژه‌های عمومی است که به لحاظ شاخص زمانی، پیشرفت واقعی سبد پروژه‌ها ۳۴,۵درصد است.
بکتاشیان افزود: از جمله پروژه‌های منطقه یک، سامان‌دهی خیابان‌های منتهی به چهارباغ از جمله خیابان جهان‌آراست که در حال حاضر پیشرفت ۷۰ درصدی دارد، سامان‌دهی خیابان کوالالامپور نیز در مرحله توافق نرخ است. بخش پیاده‌رو خیابان شیخ‌بهایی بهره‌برداری شده و کف‌سازی آن منتظر اتمام عملیات جابه‌جایی تأسیسات ترامواست؛ همچنین سامان‌دهی خیابان عباس‌آباد با صرف دو میلیارد تومان اعتبار تکمیل شده است. او با بیان اینکه سال گذشته برای جابه‌جایی تأسیسات تراموا در مسیر حد فاصل میدان جمهوری تا پل فلزی جلساتی برگزار شده است، گفت: برآورد مالی انجام‌شده برای جابه‌جایی تأسیسات ۴۵۰ میلیارد ریال است که در بودجه سال جاری ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده؛ البته این پروژه در مرحله مطالعات اولیه است.

 احداث خیابان زاهد

مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان، پروژه دیگر منطقه را احداث خیابان زاهد حدفاصل مسجد سید تا فروغی به طول ۸۸۰ متر و عرض ۲۴ تا ۳۶ متر با پیشرفت فیزیکی 6درصد برشمرد و گفت: تعداد پلاک‌های درگیر این پروژه ۱۶۰ پلاک و برآورد کل پروژه3میلیارد  و 50 میلیون ریال است که با اجرای این طرح حدود ۲۷ هزار و ۵۰۰ مترمربع از بافت فرسوده منطقه به طور مستقیم اصلاح می‌شود. او با ابراز خرسندی از بهره‌برداری از خیابان شهید کلاهدوزان (ادامه اردیبهشت) در مرداد امسال، تصریح کرد: برای آزادسازی و احداث این خیابان ۵۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شد؛ همچنین برای احداث پارکینگ زیرسطحی این خیابان با ظرفیت ۱۰۳ خودرو ۱۳ میلیارد تومان هزینه شد؛ البته این پارکینگ به سیستم اطفای حریق و سیستم هوشمند مجهز شده است. مدیر منطقه یک شهرداری اصفهان با بیان اینکه احداث پارک شاداب در حال حاضر ۵۷درصد پیشرفت دارد، تصریح کرد: ۲۳ پلاک به مساحت دو هزار و ۸۷۸ متر مربع در طرح این پروژه قرار دارد که بیشتر پلاک‌ها آزادسازی شده و تنها سه پلاک دیگر باقی مانده است؛ برآورد کل پروژه ۳۵۰ میلیارد ریال است. بکتاشیان با تأکید بر اینکه پروژه سامان‌دهی مادی نیاصرم به طول مسیر یک‌هزار و ۲۰۰ متر، دیگر پروژه منطقه یک به شمار می‌رود که در حال حاضر ۴۳درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برآورد کل پروژه ۷۰ میلیارد ریال است، ادامه داد: مادی نیاصرم از مهم‌ترین و خاص‌ترین مادی‌های شهر بوده که ظرفیت منحصربه‌فردی در ایجاد مسیرهای گردشگری دارد. او تملک و احداث مجتمع ایستگاهی با برآورد ۹۰۰ میلیارد ریال را از دیگر پروژه‌های منطقه عنوان کرد و گفت: امسال و سال آینده به پروژه مجموعه ورزشی و پارک پنج رمضان با برآورد ۲۰۰ میلیارد ریال با قوت ورود پیدا خواهیم کرد؛ کل پلاک در مسیر این پروژه دو عدد و مساحت طرح ۱۰ هزار مترمربع است. بکتاشیان در ادامه گفت: ساختـمـان جـدیـــد اداری شــهـــرداری منـطـقـــه یک در حاشیه خیابان مسجدسید تاکنون ۳۲درصد پیشرفت داشته که اعتبارات در نظرگرفته‌شده برای پروژه ۸۰۰ میلیارد ریال است. او با اشاره به چالش‌های منطقه، اظهار کرد: بافت فرسوده و متراکم که انجام و تعریف پروژه‌ها را با سختی همراه می‌کند، بافت فرهنگی خاص، تضاد و تفاوت عمیق کالبدی و فرهنگی قسمت‌های شمالی و جنوبی منطقه، حجم بالای عقب‌نشینی‌ها که توان منطقه را برای فعالیت‌های توسعه‌ای گرفته، سن بالای کارکنان (۵۴ سال) و توجه به جانشین‌پروری و به‌کارگیری کارمندان جدید، قدیمی‌بودن ساختمان اداری منطقه و حجم بالای بدهی‌ها از جمله این مشکلات به شمار می‌رود.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط