کدام نوجوانان اصفهانی «کارآ» شدند؟

رویداد کارآفرینی نوجوان کارآ از تیر امسال به شکل متمرکز و با برگزاری جلسات اتاق فکر با حضور رئیس اداره فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی، مسئول خانه جوان، مسئول خانه نوجوان و مدیرعامل مرکز نوآفرینان امین، با هدف کارآفرین‌پروری نوجوانان و والدین و افزایـش آگاهی و مهارت در حوزه کارآفرینی آغاز به کار کرد.

تاریخ انتشار: 09:23 - یکشنبه 1400/08/16
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گفته سیدصالح خشوعی، رئیس اداره فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، پس از اطلاع‌رسانی در تمام مناطق شهری به‌ویژه فرهنگ‌سراها برای شرکت در این رویداد، حدود ۲۴۰ نفر از نوجوانان و جوانان ثبت‌نام اولیه داشتند و پس از برگزاری پیش‌رویدادهایی با موضوع طراحی مسیر شغلی برای والدین و نوجوانان و ارزیابی اولیه به‌وسیله تست رغبت‌شناسی شغلی هالند برای 150 نفر، در نهایت ۱۱۰ نوجوان به‌طور مستمر در کارگاه‌های برنامه توسعه فردی، ترسیم نقشه ذهنی، بوم مدل کسب‌وکار، مسئله‌شناسی و راه‌حل‌یابی و نیز کارگاه‌های تخصصی صداپیشگی، طراحی و نقاشی، عکاسی، تئاتر و بازیگری، نویسندگی و داستان‌نویسی شرکت کردند. همچنین برای بیش از 100 نفر از والدین کارگاه‌های تخصصی برگزار شد.

این تلاش‌ها و برگزاری جلسه ایده‌پردازی رویداد نوجوان کارآ در نهایت منجر به ارائه ۲۲ ایده شد که ۹ ایده به مرحله تیم‌سازی و ورود به مرحله نهایی رسیدند. این نوجوانان و جوانان به مدت ۱۲۰ ساعت در جلسات مشاوره و منتورینگ تخصصی شرکت کرده و بوم مدل کسب‌وکار خود را تکمیل کردند.
گروه کهکشان صفر و یک پرومینو، گروه ایده نوجوان کارآ، گـروه رسانه آنلاین نوجوان (نوبین)، گروه ققنوس، گـروه اتاق قـرمز، گروه هاتف، گروه اصفهان‌لاین، گروه اپ مجری و گروه سرای کتاب‌خوانی تیم‌های راه‌یافته به مرحله نهایی بودند که صبح جمعه 14آبان در فرصت تعیین‌شده ایده‌های کارآفرینانه خود را از جنبه‌هایی چون راه‌حل، مأموریت، ارزش پیشنهادی، استراتژی ورود به بازار کار، مقایسه با رقبا و برآورد بازار در حضور مسئولان شهری، کارآفرینان اصفهانی، هیئت‌داوران و والدین خود در هنرسرای خورشید به معرض قضاوت هیئت‌داوران گذاشتند.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان با حضور در اختتامیه رویداد «نوجوان کارآ»، گفت: باید ایمان داشته باشیم نوجوانان می‌توانند با کمک، همراهی و دعای خیر والدین و باور داشتن آن‌ها به جایگاه‌های بزرگی برسند. مجتبی شاه‌مرادی ضمن تقدیر از حضور خانواده‌ها در این مراسم از والدین خواست قدر نوجوانان خود را بدانند و اظهار کرد: به واسطه فرزندان نوجوان خود شاهد دنیای متفاوت آن‌ها هستم. دنیای نوجوانان نسل امروز دنیای متفاوتی نسبت به نسل گذشته است و اجراهای امروز این موضوع را به خوبی نشان داد که بیانگر تفاوت و فاصله دیدگاه‌های نوجوانان با والدین آن‌هاست. او افزود: باید باور کنیم که در زمانه متفاوتی زندگی می‌کنیم و ایمان داشته باشیم نوجوانان می‌توانند با کمک، همراهی و دعای خیر ما والدین و باور داشتن آن‌ها به جایگاه‌های بزرگی برسند.
او خطاب به نوجوانان حاضر در اختتامیه رویداد نوجوان کارآ تصریح کرد: به‌عنوان یکی از مسئولان فرهنگی شهر اصفهان تمام‌قد از شما حمایت خواهم کرد و امیدوارم طرح‌های خوبی مانند «توان هفت» به همت شما در شهر اصفهان تداوم یابد. معاون فرهنگی شهردار اصفهان ادامه داد: تلاش می‌کنیم زمینه را برای رشد فرزندان شهر اصفهان فراهم کنیم. درخواست من این است که به برخی ناامیدی‌ها و فضاهای یأس‌آلود توجه نکنید؛ چون اصفهان زیبا و دوست‌داشتنی و ایرانی که قلب همه ما برای آن می‌تپد به انرژی و توان نوجوانان و جوانان نیاز دارد و آینده بسیار روشنی در انتظار اصفهان و ایران است.
شاه‌مرادی خطاب به مسئولان شهر و کشور تصریح کرد: امروز مسئولیت ما بسیار سنگین‌تر از گذشته است و بسیاری از مهاجرت‌ها و فضاهای ناامیدی که گاهی بر زندگی فرزندان ما سایه می‌افکند، ناشی از بی‌تدبیری‌های ماست. امیدوارم در هر مسئولیتی همت کنیم و با اراده جمعی اتفاق‌های خوبی را رقم بزنیم، برای این مهم تنها کافی است زمینه‌ها را فراهم کنیم و به موفقیت باور داشته باشیم.
در آیین اختتامیه این رقابت‌ها، هیئت‌داوران متشکل از ابراهیم زرگران، امیرفربد فرید، محمدحسین اژه‌ای و محمد قطبی پشت میز داوری مستقر شدند و سپس گروه‌های شرکت‌کننده روی صحنه حضور یافتند که هر گروه چهار دقیقه برای ارائه طرح فرصت داشت و سه دقیقه نیز به پرسش و پاسخ هیئت‌داوران و پاسخ‌گویی به پرسش‌های آن‌ها درباره طرح اختصاص داشت.
در ادامه حجت‌الاسلام محمد قطبـی خطاب به نوجوانان شرکت‌کننده در رویداد گفت: فـعـالـیـت شـمـا از فـردا به‌طورجدی شــروع می‌شود و فارغ از بحث برگزاری رویداد، باید برای عملیاتی‌کردن برنامه‌هایتان تلاش کنید. او ادامه داد: به‌عنوان داور در رویدادهای کارآفرینی زیادی در شهرهای مخـتـلـف کـشــور حـضـور داشته‌ام؛ اما معتقدم سطح ایده‌های ارائه‌شده در اصفهان از دیگر شهرها بالاتر است که از شهرداری اصفهان بابت بـرگزاری دوره‌های کارآفرینی و توجه ویـژه به نــوجـوانــان تـشــکــر می‌کنم.
محمدحسین اژه‌ای، دیگر داور رویداد کارآفرینی نــوجـوان کــارآ نیز گــفــت: تجربه‌ای که نوجوانان در طول برگزاری این رویداد و با شرکت در دوره‌های آموزشی و فراگرفتن اصول کارآفرینی به دست می‌آورند، در آینده آن‌ها نیز تأثیرگذار خواهد بود.
امیرفربد فرید، یکی دیگر از داوران این رویداد هم با بیان اینکه از ارائه نوجوانان لذت بردم، اظهار کرد: رشد کارآفرینی در جامعه، نیازمند فرهنگ و قانون بوده و خوشحالم که شهرداری اصفهان به این موضوع ورود پیدا کرده است.
او تصریح کرد: در قوانین کسب‌وکار 13معیار در نظر گرفته شده که ایران در زمره پایین‌ترین رده‌ها جای گرفته؛ اما از لحاظ ظرفیت کارآفرینی رتبه نهم را دارد و ضروری است که برای استفاده از این حجم توانایی برنامه‌ریزی کلانی انجام گیرد.
ابراهیم زرگران، آخرین داوری بود که به بیان نظراتش پرداخت و گفت: نوجوانان شرکت‌کننده در این مسابقه، اگر می‌خواهند در مقوله کارآفرینی فعالیت کنند، باید تفکر رویدادمحوری را از خود دور کنند. او ادامه داد: خوشبختانه امروزه حمایت از کارآفرینی نوجوانان و جــوانــان، از سطح خــانـــواده به ســطــح جـامـعـه رسیده و شهرداری اصفهان در این حوزه برنامه‌های خوبی را اجرا کرده است.
زرگران بیان کرد: نباید این تصور را داشته باشید که مشتریان ایده شما، خانواده و نزدیکانتان هستند و در هر ایده کارآفرینی باید به مشتری فکر کنید؛ زیرا محوریت با مشتری است.
همچنین فاطمه اکبرزاده، مسئول خانه جوان سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، در این مراسم با اشاره به آموختن، داشتن برنامه توسعه فردی، چشم‌اندازنویسی، هدف‌گذاری و داشتن مأموریت در زندگی به نوجوانان در رویداد نوجوان کارآ گفت: در طول این رویداد یاد گرفتیم چگونه کار تیمی انجام دهیم.
او با هم کار کردن و با هم بودن، داشتن اتحاد و انسجام، مهرورزی، صبور بودن و داشتن قدرت استدلال بدون رنجاندن یکدیگر، تقسیم کار، مشورت، تحقیق و پژوهش و بررسی را از دیگر آموخته‌های این رویداد دانست و اضافه کرد: یاد گرفتیم از اکنون ایده‌پردازی کنیم و خود را جدی بگیریم؛ چون منحصربه‌فرد  هستیم؛ همچنین یاد گرفتیم ایده‌های خود را بپرورانیم و راه عملیاتی شدن آن‌ها را پیدا کنیم.
اکبرزاده نوجوانان را سرشار از حس‌های خوب زندگی دانست و تصریح کرد: شاهد این امر پیام یکی از دختران نوجوان شرکت‌کننده به من بود که عنوان می‌کرد دیگر ناامید نیست و به زندگی فکر می‌کند، راه خود را پیدا کرده و برای هر روز خود برنامه دارد و با هدف زندگی می‌کند. مسئول خانه جوان سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به خرسندی نوجوانان از همراهی والدین با آن‌ها افزود: تیم‌های شرکت‌کننده در این طرح را رها نمی‌کنیم و تلاش می‌کنیم با ایجاد ارتباط با مراکزی که از کارآفرینان حمایت می‌کنند به رشد تیم‌ها کمک
کنیم.
گفتنی است پس از ارزیابی ایده‌های ارائه‌شده از سوی داوران، آرای تیم‌های برتر اعلام شد که بر این اساس گروه سرای کتاب‌خوانی متشکل از فاطمه فاتحی، الهه واعظی، آریانا صالحی، شنتیا معینی، علی شیرانی، مبینا جلوانی و ساره خدادادی رتبه برتر را به خود اختصاص داد. گروه اصفهان لاین متشکل از کیمیا اکبری، ابوالفضل ترکیان، محمدسجاد کدخدایی، ملیکا اسماعیلی، نگار کاظم‌پور، فاطمه رمضانی و فرزانه ترابی عنوان دوم را کسب کرد و گروه اتاق قرمز متشکل از نیوشا خسروی، آناهیتا بهشتی، احسان عظیمی، علی نمازی پور، فاطمه مسینه، امیرمحمد جعفریان، فاطمه کیانی و فاطمه هارونی به مقام سوم دست یافت.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط