پرداختن به نقاط هویتی اصفهان
او با تأکید بر شناساندن نخبههای اصفهانی در همه عرصهها و زمینهها ادامه داد: «پرداختن به نقاط هویتی اصفهان از جمله وظایف ماست که برای این کار، رویدادهای بزرگی را با توجه به تجربه خوبی که سال گذشته در شناسایی خانوادههای شهدا در محلهها داشتیم، خواهیم داشت.»
مجتبی شاهمرادی افزود: «رویکرد شهردار محترم در این دوره، رویکرد محلهمحوری و هـدف مـا، کارکردن در محلههاست. به هـمـیــن منظور، رویدادهــای بــزرگــی را بــــرای اجـــرا درنظر گــرفــتـهایــــم؛ بهویــژه که در 25آبان سال گذشته با جستوجوی خانوادههای شهدای این ایام و تکریم بیت و خانواده شهدا، گام بلندی برای پاسداشت ارزشهای دفاع مقدس و شهدا برداشتهایم.»
خروش رود خورشید در شهر فیروزه
او تصریح کرد: «بدیهی است که تکریم بیت و خانواده شهدا جدای از تأکیدات دینی که در این زمینه وجود دارد، از این جهت که ساکنان محله، خانواده شهدا را ملجأ و پناه خود میدانند، باعث آشنایی نوجوانان با ایشان خواهد شد. ایجاد این شناخت برای ما بسیار مهم است و میدان امام شاهد رویدادی درخشنده خواهد بود که با همکاری بنیاد شهید و دیگر ارگانهای دخیل، به بار خواهد نشست.»
معاون شهردار اصفهان گفت: «در ایــن راستا، برنامه “شهید کوچه ما روشنـایــی شهر اســت” بــه مــدت یک هفـتـه با محوریت بیت شهدا برگزار خواهد شد که امیدواریم ۳۷۰ چراغ به این واسطه روشن شود.»
شاهمرادی ادامه داد: «تمرکز ما بر کل شهدای محلههاست و همکاران ما نیز در صدد یافتن این خانوادهها هستند. قصد داریم به این واسطه، مراسم تجلیل از خانواده شهدا را داشته باشیم. این کار در همه محلههای اصفهان صورت میگیرد و همزمان پل 25 آبان آذینبندی خواهد شد. تلاش ما یادآوری این حماسه است تا در شهر دیده شود.»
رخت حماسه بر تن میدان امام
او با تشریح اقدامات انجامشده در این زمینه افزود: «در این رابطه، تندیسی تولید شده که تقدیم خانوادهها خواهد شد. همچنین کتاب “شهید کوچه ما روشنایی شهر است” و سرودی در این زمینه تولید شده که از آن رونمایی خواهد شد تا شهر و نوجوانان ما با این مقوله به خوبی آشنا شوند.»
رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به برگزاری برنامه «370 رود بیپایان» ادامه داد: «مرکز این رویداد میدان امام(ره) است که به مدت 4 شب برگزار خواهد شد. این رویداد، به صورت ترکیبی است که با همت گروههای مختلف نمایشی و موسیقی انجام میشود و فضاسازی مناسبی نیز در این زمینه انجامشده تا میدان امام رخت حماسه به تن کند. البته در این رابطه، تمام اقدامات احتیاطی برای جلوگیری از وارد آمدن هرگونه آسیب به این بنای تاریخی انجام شده است. همچنین حجرههای طبقه فوقانی میدان مزین به نام و تصاویر شهدا خواهد شد. این برنامه هر روز از ساعت 18 تا 19، به مدت یک ساعت، با توجه به بـرودت هــوا و مـحـدودیــتهــای رفتوآمدهای شبانه، در نظر گرفته شده است.»
شاهمرادی گفت: «یک ماه است که برای هرچه بهتر برگزار شدن این برنامه در تلاش هستیم. با محوریت حوض میان میدان نیز، کار قابلتوجهی انجام دادهایم. مخاطبان ویژه ما نوجوانان و جوانان هستند؛ اما همه میتوانند از این ویژهبرنامه استفاده کنند.» او از همه خانوادههای شهر دعوت کرد که در این ویژهبرنامه حضور یابند.
خلق دو اثر هنری توسط دو هنرمند اصفهانی
شاهمرادی یادآور شد: «همچنین همزمان با این رویداد، دو اثر توسط دو هنرمند شهر با موضوع حماسه و ایثار اصفهان خلق خواهد شد که معتقدیم برای اتفاقهای اینچنینی هرسال باید رویدادهایی برگزار کنیم و در کنار آن آثاری تولید و ماندگار شود. ما معتقدیم که هرسال باید این کار انجام شود و صداوسیمای مرکز اصفهان نیز در این خصوص پوشش خوبی خواهد داشت.»
او در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: «امید است که به الگوی مناسبی برای اجرای برنامههای محلهمحور برسیم و امیدواریم که این برنامهها در یک جا متمرکز نباشد و بتوانیم 370 رود بیپایان را در تمام محلههای شهر جاری کنیم؛ البته با مدد از شهدا و نظرات خوب دوستان و همکاران در رسانههای استان و دیگر سازمانها و ارگانها.» رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان در پایان با تأکید بر اینکه این ویژهبرنامه آغاز برنامههای فرهنگی سازمان در دوره جدید است، گفت: «امیدواریم این برنامهها موردقبول شهدا قرار گیرد.»
شهدای آبان چشموچراغ اصفهان
در ادامه، مرتضی رشیدی، معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شـهرداری اصفهان نیز از حساسیتهای ویژهای که برای برگزاری این ویژهبرنامه در میدان امام در نظرگرفته شده خبر داد و گفت: «نزدیک به 300 نفر درگیر این پروژه هستند. یک گروه سرود 70 نفره نیز به اجرای برنامه خواهند پرداخت و سعی ما این است تا به کمک هنرهای تجسمی بتوانیم گوشهای از مجاهدتهای شهدا و دینمان به آنها را ادا کنیم.»
سختترین قسمت کار رساندن خبر شهادت شهدا به خانوادههای آنان بود
اکبر علییار، رئیس ستاد شهدای اصفهان در سال 61 نیز که بهعنوان مهمان ویژه در این برنامه حضور داشت، با ذکر خاطراتی، از 25 آبان سال61 در اصفهان گفت و بیان کرد: «آن موقع شهدای شهرهای اصفهان، یزد و چهارمحالوبختیاری را به اصفهان میآوردند و از اینجا برای انتقال به استانهای دیگر توزیع میشدند. حدود بیست روز غسل و کفن شهدا به طول میانجامید و بیشتر خانوادهها دو یا سه شهید داده بودند. سختترین قسمت کار اما رساندن خبر شهادت شهدا به خانوادههای آنان بود.»
او ادامه داد: «شهدا از گلستان شهدا تا میدان امام تشییع میشدند و محلهای نبود که به تفت شهیدی مزین نباشد و کوچهای نبود که شهید نداشته باشد. خاطرم هست که برای شستوشو و کفنودفن شهدا جا کم آورده بودیم و چند خانه را با هماهنگی مردم تخلیه کردیم.»گفتنی است در پایان این نشست خبری، از پوستر ویژهبرنامه «370 رود بیپایان» رونمایی شد.