ماینرهای قانونی مهمان گمرک ایران

رمز ارزها، نوسان‌های قیمتی و استخراج آن در طول دو سه سال گذشته به تیتر خبر رسانه‌ها نه‌تنها در نصف‌جهان بلکه در جهان تبدیل شده و دولت قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای استخراج رمزارزها وضع کرده است. درمقابل جزئیات واردات در گمرک نشان می‌دهد دستگاه‌های ماینر و تجهیزات آن به راحتی وارد کشور می‌شود و تاکنون میلیاردها تومان جهت واردات این دستگاه‌ها هزینه شده است. از سوی دیگر، شنیده‌ها از تخصیص ارز نیمایی برای واردات دستگاه ماینر حکایت می‌کند و این ماینرهای قانونی با برگ سبز واردات و قیمتی بالاتر از دستگاه‌های قاچاق در بازار به فروش می‌رسند.

تاریخ انتشار: 09:32 - شنبه 1400/09/20
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه

واردات لوازم‌خانگی، خودرو و شمار زیادی از اقلام به کشور ممنوع است. بخش‌های مختلف کشور به دلیل محدودیت منابع ارزی با مشکلات زیادی دست‌وپنجه نرم می‌کند؛ ولی مجموع این مشکلات تأثیری بر واردات دستگاه‌های ماینر و تجهیزات آن ندارد و این اقلام با ارز نیمایی به ارزش میلیون‌های دلار مهمان گمرک ایران است.

واردات دستگاه ماینر به ارزش میلیاردها تومان

استخراج رمزارز در دو سال گذشته مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورده است که از جمله آن‌ها باید به خاموشی‌های مکرر در بخش خانگی و صنایع در تابستان سال جاری اشاره کرد. مسئولان نیز در طول این دو سال بارها از توقیف و ضبط شمار زیادی دستگاه ماینر خبر دادند. باوجوداین، بازار کنونی دستگاه‌های ماینر رونق زیادی پیدا کرده و تقاضا برای این دستگاه‌ها زیاد است؛ تاجایی که شواهد از واردات میلیون‌ها دلار دستگاه ماینر حکایت می‌کند. به گزارش ایلنا، مهرداد ارونقی، معاون گمرک ایران دراین‌باره بیان کرد: «در دو ماه گذشته ترخیص‌هایی از ماینر به کشور داشته‌ایم و در سال جاری ۱۰,۵ میلیون دلار دستگاه‌ و تجهیزات مربوط به کشور وارد شده است. البته اخباری مبنی بر حرام‌بودن استخراج رمزارز از سوی برخی از مراجع منتشر شد؛ اما به‌هرحال تا همین ماه با بررسی قوانین مرتبط، واردات انجام شده است.» درحال حاضر دلار با قیمت حدود 30 هزار تومان در بازار آزاد معامله می‌شود و با احتساب ۱۰,۵ میلیون دلار، حدود 315 میلیارد تومان برای واردات این تجهیزات هزینه شده است. مهرداد جمال ارونقی درباره نحوه واردات ماینرها نیز توضیح داد: «بسیاری از شرکت‌های معتبر که مردم می‌شناسند، ماینر وارد کشور کرده‌اند.» با این اوصاف، دستگاه‌های ماینر به دو صورت قانونی و قاچاق وارد کشور می‌شود. معاون فنی و امور گمرکی با تأکید بر این موضوع، در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت: «این ابزار و تجهیزات هم به‌صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند و هم از سال ۱۳۹۷ هرکسی که مراتب قانونی لازم برای واردکردن دستگاه ماینر به کشور را رعایت کرده، توانسته ابزار این تجهیزات را وارد کشور کند.» درنتیجه دستگاه‌های ماینر و تجهیزات آن فقط در سال جاری وارد کشور نشده و نزدیک به دو سال یا حتی بیشتر مهمان گمرک ایران است. همچنین معاون گمرک ایران از ترخیص تمام دستگاه‌های ماینر در سال گذشته خبر داد.

واردات ماینر با ارز بازار آزاد یا نیمایی؟!

۱۰,۵میلیون دلار درحالی بابت واردات دستگاه‌های ماینر هزینه شده است که بخش‌های مختلف کشور به دلیل محدودیت‌های منابع ارزی با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کند. در این میان منابعی از تخصیص ارز نیمایی برای واردات دستگاه ماینر حکایت می‌کند. به گزارش ایسنا، معاون فنی گمرک ایران از واردات حدود ۱۰,۲ میلیون دلار دستگاه استخراج بیت‌کوین تا دوم خرداد سال جاری خبر داد. مهرداد ارونقی در آن زمان درباره جزئیات واردات این دستگاه‌ها توضیح داد: «این ماینرها عمدتا از کشور چین و با ارز نیمایی از طریق حواله ارزی و بعضا برای تأمین ارز وارد شده و دارای ثبت سفارش و کد تأیید منشأ ارز است. ارزش گمرکی واردات این ماینرها حدود ۴۳ میلیارد تومان است.» با این اوصاف مشخص نیست مابقی ماینرهای وارداتی تا آذر سال جاری از طریق ارز بازار آزاد وارد کشور شده‌اند یا ارز نیمایی؟!

برگ سبز، سند واردات قانونی

درحال حاضر انواع دستگاه‌های ماینر و تجهیزات آن‌ها در بازار به فروش می‌رسد که بعضی از آن‌ها همراه با برگ سبز واردات به فروش می‌رسد. به‌بیان‌دیگر برگه سبز واردات به کالاهایی تعلق می‌گیرد که به‌صورت قانونی وارد کشور شده است. دستگاه‌های ماینر با کارت سبز واردات در شمار کالاهای قاچاق قرار نمی‌گیرد و توسط دولت ضبط نمی‌شود. البته استخراج‌کنندگان باید ابتدا مجوز استخراج رمز ارز را دریافت کنند. همچنین شرکت‌های واردکننده ماینر برای دستگاه‌هایی با کارت سبز، خدماتی مانند گارانتی، خدمات پس از فروش و پیگیری دستگاه در صورت سرقت را ارائه می‌دهند. در مقابل این قبیل دستگاه‌های ماینر و تجهیزات آن به دلیل داشتن کارت سبز واردات با قیمت بالاتری به فروش می‌رسد.

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط